Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για την βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας, δήλωσε ο επανεκλεγείς επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτηρίζοντας «πολύ περίπλοκο» το ζήτημα που κλήθηκαν να συζητήσουν στη σημερινή σύνοδό τους οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης.

«Μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υποβάλει στη Βουλή και θα έχει εγκρίνει το συνολικό πακέτο το οποίο συμφωνήθηκε. Αν αυτό γίνει επιτυχώς, οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν, θα έχουμε οι ΥΠΟΙΚ μια τηλεδιάσκεψη αποτίμησης της διαδικασίας και αυτό θα είναι το σινιάλο ώστε οι υπουργοί να πάνε στα εθνικά κοινοβούλια», σημείωσε ο, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του Eurogroup κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του. O Πρόεδρος του Eurogroup που επανεξελέγη σήμερα στη θέση αυτή, τόνισε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πως «Μας απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της εμπιστοσύνης, σε σχέση με το δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο Ολλανδός πολιτικός, είπε ότι «Συζητήσαμε σύντομα τις δυνατότητες μιας χρηματοδότησης - γέφυρας και ποια βήματα θα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες σε σχέση με την Ελλάδα», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να ενδυναμώσουμε τη νομισματική ένωση».


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)