Τι γίνεται μέχρι τώρα στο Eurogroup

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Αποτέλεσμα εικόνας για Eurogroup

Ο Βρετανός Paul Mason κάνει έναν απολογισμό του Eurogroup ως τώρα, καταλήγοντας λίγο ή πολύ στα ίδια συμπεράσματα:

"Ζητείται περισσότερη λιτότητα από την Ελλάδα. Το γερμανικό σχέδιο περί Grexit δεν μπορεί να μπει σε εφαρμογή. Ο Τσακαλώτος δεν μπορεί να υπογράψει χωρίς αναφορές στο χρέος. Με άλλα λόγια είμαστε στην ίδια ακριβώς κατάσταση όπως και πριν έξι μήνες. Μόνο που οι Γερμανοί πιέζουν ανοικτά πλέον για Grexit, το ΔΝΤ για ελάφρυνση χρέους και η Κομισιόν έχει παραλύσει. 

Η Guardian μετέδωσε πως κατά τη διάρκεια του διαλείμματος η Τρόικα ετοιμάζει ένα προσχέδιο της έγγραφης απάντησης της στις ελληνικές θέσεις και τα όσα παραπάνω πρέπει να προσφέρει η Αθήνα. 

Πάντως, από τις ίδιες πηγές της βρετανικής Guardian, δεν βρισκόμαστε καθόλου κοντά σε μια συμφωνία. Τουλάχιστον όχι απόψε. Η τελική απόφαση θα περάσει ίσως στο επίπεδο αρχηγών στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής. 


Πληροφορίες από τη διαπραγματευτική ομάδα αναφέρουν πως κάποιες χώρες συστήνουν σκληρό μπλοκ με επικεφαλής τη Γερμανία, την Αυστρία, Σλοβάκια και την Εσθονία. 

Οι πληροφορίες θέλουν τους Φινλανδούς να ζητούν περισσότερες εγγυήσεις, αφού όπως λένε οι προτάσεις της Αθήνας δεν είναι επαρκείς και ζητούν περισσότερα μέτρα. Έτσι, η Φινλανδία έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας. 

Οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης, μπορεί να διαψεύδουν το περίφημο κείμενο Σόιμπλε περί Grexit, τονίζουν όμως πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν θέλει να επιβαρυνθεί με την ευθύνη να δώσει το πράσινο φως για συμφωνία και θέλει αυτό να περάσει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)