Πληροφορίες για αναφορά σε πενταετές Grexit στην ανακοίνωση του Eurogroup

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Φαίνεται ότι περνάει η σκληρή γραμμή Σόιμπλε

ΣΟΙΜΠΛΕ

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα μέχρι να κάνει αλλαγές σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό σύστημα και να ενισχύσει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέρει το προσχέδιο της δήλωσης των υπουργών της Ευρωζώνης μετά από τη σύσκεψη της Κυριακής, ωστόσο πλέον υπάρχουν πληροφορίες ότι το τελικό σχέδιο θα περιλαμβάνει την πρόταση που διακινήθηκε από τον Β. Σόιμπλε για grexit πέντε ετών.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal αξιωματούχος της ΕΕ ανέφερε ότι το προσωρινό Grexit και η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων περιουσιακών της στοιχείων περιλαμβάνεται στο 4 σελίδων έγγραφο του Eurogroup που θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής.
Ουσιαστικά πρόκειται για αναφορά στο κείμενο που διακίνησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χθες σε επιλεγμένους αποδέκτες στο Eurogroup.
Παραμένει ερωτηματικό πως θα δεχθούν μια τέτοια αναφορά οι «φίλοι» της Ελλάδας, ενώ σαφώς και ακούγεται καλά στα αυτιά των δορυφόρων του κ. Σόιμπλε.
Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο τρόπο και ποια ακριβώς αναφορά έχει μπει η πρόταση του Β. Σόιμπλε στο κείμενο που θα πάει στη Σύνοδο, αλλά και τη τύχη θα έχει απέναντι στους ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης.

Ενημέρωση: Τελικά δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup. Ο Ντάισελμπλουμ εξουσιοδοτήθηκε να ενημερώσει τους αρχηγούς στην Σύνοδο Κορυφής.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)