Έρευνα που φέρνει τα πάνω κάτω: Τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα με 4 μέρες σχολείο!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Έρευνα που φέρνει τα πάνω κάτω: Τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα με 4 μέρες σχολείο!

Tα σχολεία σε λίγες ημέρες ξεκινούν κι όλοι είμαστε προετοιμασμένοι για μία δύσκολη σχολική χρονιά.
 Τα παιδιά πρέπει να μπουν σε ένα πρόγραμμα καθώς μετά από 3 περίπου μήνες, θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Τώρα, θα έχουν ελεύθερα μόνο τα Σαββατοκύριακα, μιας και τις καθημερινές θα έχουν σχολείο. Μία νέα έρευνα έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω και να δικαιώσει τους μικρούς μας φίλους! Τι λέει; Ότι οι 4 μέρες σχολείου είναι υπέραρκετές για τους μαθητές!
Ερευνητές των Πανεπιστημίων της Τζόρτζια και της Μοντάνα συνέκριναν τα αποτελέσματα τεστ ανάγνωσης και μαθηματικών μεταξύ μαθητών δημοτικού που πήγαιναν σχολείο τέσσερις μέρες την εβδομάδα και παιδιών που πήγαιναν πέντε. Τι βρήκαν; 
Οι μαθητές του τετραημέρου είχαν αρκετά καλύτερες επιδόσεις στα τεστ μαθηματικών από τους μαθητές του πενταημέρου, ενώ όσον αφορά στις επιδόσεις στην ανάγνωση και οι δύο ομάδες είχαν παρόμοια αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μία τέτοια αλλαγή στα σχολικά συστήματα ανά τον κόσμο θα περιόριζε σημαντικά το κόστος της εκπαίδευσης, που είναι ιδιαίτερα υψηλό σε ορισμένες χώρες σε βάρος άλλων κοινωνικών παροχών.


Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)