Αυτές είναι οι τροφές που καταστρέφουν τα δόντια των παιδιών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Γονείς προσοχή! Αυτές είναι οι τροφές που καταστρέφουν τα δόντια των παιδιών!

Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας και δυστυχώς πολλές φορές την αμελούμε μικροί - μεγάλοι.
Το συχνό και καλό βούρτισμα των δοντιών ωστόσο, δεν είναι πάντα αρκετό, καθώς υπάρχουν ορισμένες τροφές που επιβαρύνουν την υγεία των δοντιών μας, πόσο μάλλον των παιδιών που τα δόντια τους ακόμα αναπτύσσονται.
Ποιες είναι αυτές οι τροφές;

1. Τα γλυκά
Τα γλυκά ανήκουν στην κατηγορία των τερηδονογόνων τροφών και μπορούν να καταστρέψουν τα δόντια του παιδιού σας. Προσοχή λοιπόν στην υπερκατανάλωση! Ένα γλυκάκι που και που και δε βλάπτει αλλά αποφύγετε την ημερήσια κατανάλωση
2. Τα αναψυκτικά
Τα αναψυκτικά είναι επιβλαβή για την υγεία γενικότερα πόσο μάλλον για τα δόντια. Γνωρίζατε ότι ένα κουτάκι αναψυκτικό περιέχει 7 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη; Μην μάθετε λοιπόν το μικρό σας στα αναψυκτικά και αποφύγετε να τα καταναλώνετε και εσείς μπροστά του.
3. Οι έτοιμοι φρουτοχυμοί
Μία παγίδα στην οποία πολλοί γονείς πέφτουν μέσα. Οι έτοιμοι φρουτοχυμοί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και είναι η εύκολη λύση για ένα δροσερό και γευστικό ρόφημα. Προτιμήστε να δίνετε στα παιδιά σας φρεσκοστυμμένους χυμούς με τα αγαπημένα φρούτα του παιδιού σας!
4. Το λεμόνι και η ντομάτα
Ανήκουν στις τροφές υψηλές σε οξέα και μπορεί να φθείρουν τα δόντια, κυρίως όταν τρώγονται μόνες τους. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να δίνετε στο μικρό σας λεμόνι η ντομάτα, αλλά προσοχή στην υπερκατανάλωση!
5. Τα αποξηραμένα φρούτα
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι μεν υγιεινά αλλά είναι από τις τροφές που «κρύβουν» αρκετή ποσότητα ζάχαρης. Κολλάνε πολύ εύκολα στα δόντια και η ζάχαρη "ταΐζει" τα βακτήρια στο στόμα , κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε οδοντική διάβρωση.


Περισσότερα θέματα για την υγεία εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)