Πρωτότυπες ιδέες για το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο: 5 λαχταριστά σάντουιτς που θα το ξετρελάνουν!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Το σάντουιτς είναι ίσως το αγαπημένο κολατσιό των παιδιών και συνηθισμένη λύση που επιλέγουν οι μαμάδες. Μπορείτε να απογειώσετε το νόστιμο σνακ, προσθέτοντας άλλοτε θρεπτικά και χορταστικά υλικά κι άλλοτε πεντανόστιμες γεύσεις που θα κάνουν το σάντουιτς του παιδιού λιχουδιά άξια να το κρατήσει μακριά απ' τις ανθυγιεινές επιλογές του κυλικείου.


Γλυκιά καρδούλα

Ποιος είπε ότι τα σάντουιτς οφείλουν να είναι αλμυρά; Μάλλον ο ίδιος που είπε ότι οφείλουν να είναι και τετράγωνα. Σπάστε το κατεστημένο και φτιάξτε στο παιδί ένα γλυκό σάντουιτς σε σχήμα καρδιάς.
Τι θα χρειαστείτε
Άσπρο ψωμί του τοστ
Μέλι με ταχίνι ή
Φιστικοβούτυρο με μαρμελάδα ή με μερικές ροδέλες μπανάνας
Μεταλλική φόρμα ζαχαροπλαστικής (κουπ-πατ) σε σχήμα καρδιάς
Τι πρέπει να κάνετε
Πιέστε τη μεταλλική, κοφτερή φόρμα ζαχαροπλαστικής στο γλυκό σάντουιτς που έχετε ήδη αλείψει με τον συνδυασμό της προτίμησής σας. Με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού τελειοποιήστε το σχήμα και το... κολατσιό της αγάπης είναι έτοιμο!

Σάντουιτς με αυγά, για πρωτεΐνες

Το αυγό είναι μία από τις λίγες θρεπτικές τροφές που αγαπούν τα παιδιά. Συμπεριλάβετέ το στο σχολικό του κολατσιό, αναμειγνύοντας το με μαγιονέζα και μουστάρδα, έτσι ώστε να φτιάξετε μια γευστική «σος». Μπορείτε να προσθέσετε καπνιστή γαλοπούλα, που είναι πιο υγιεινή και ελαφριά, ή οποιοδήποτε αλλαντικό προτιμάτε.
Τι θα χρειαστείτε
Πολύσπορο ψωμί του τοστ
2 βρασμένα αυγά, σφιχτά
1/2 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. γιαούρτι ή μαγιονέζα
1 φέτα καπνιστή γαλοπούλα
3 λεπτές φέτες ντομάτας
1,2 φύλλα μαρούλι
Αλάτι/ Πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Βράστε τα δύο αυγά έτσι, ώστε να γίνουν σφιχτά (Μπορείτε να δείτε σε παλιότερο άρθρο μας πώς να βράσετε τέλεια τα αυγά). Στη συνέχεια, λιώστε τα αυγά με ένα πιρούνι, σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μουστάρδα και το γιαούρτι ή τη μαγιονέζα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λεμόνι και λίγη πάπρικα.
Απλώστε την «σος» αυγού στο πολύσποσπορο ψωμί, μαζί με το μαρούλι, την ντομάτα και το αλαντικό και το θρεπτικό και πεντανόστιμο κολατσιό είναι έτοιμο!

Σάντουιτς με σος μαγιονέζας-πάπρικας και σπανάκι

Το σπανάκι είναι μία από τις θρεπτικότερες τροφές που μπορείτε να δώσετε στο παιδί και, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με τις θρεπτικές τροφές, τα παιδιά το αντιπαθούν. Προσπαθήστε να το εντάξετε στη διατροφή τους, βάζοντάς το στο σχολικό κολατσιό και... καμουφλάροντάς το με μια γευστική σος μαγιονέζας (ιδανικά, σπιτική) και πάπρικας και με δύο φέτες καπνιστής γαλοπούλας.
Τι θα χρειαστείτε
2 παχιές φέτες ψωμί χωριάτικο
1 κ.σ. μαγιονέζα
1/4 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
Λίγο τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia
1/2 φλ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
2 μεγάλες φέτες, από χρωματιστή πιπεριά, ψημένες στην τοστιέρα ή το τηγάνι (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε 
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατέψτε την πάπρικα με τη μαγιονέζα. Αλείψτε πρώτα με Philadephia και μετά με το μείγμα τις δύο φέτες ψωμί. Προσθέστε τη γαλοπούλα και το σπανάκι, ψήστε το ελαφρά και το θρεπτικό σάντουιτς είναι έτοιμο!

Ένα πρωινό μέσα σ' ένα σάντουιτς

Χωρέστε ένα μίνι πρωινό σε ένα αφράτο σάντουιτς και δώστε στα παιδιά ένα χορταστικό κολατσιό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις λιχουδιές της καντίνας.
Τι θα χρειαστείτε
Αφράτο ψωμάκι για burger ή brezel
Αλμυρό βούτυρο
3 φέτες μπέικον
1 αυγό ομελέτα, κομμένο σε κομμάτια
2 φέτες ντομάτας 
Αλάτι
Τι πρέπει να κάνετε
Φτιάξτε τη μικρή ομελέτα αλατίζοντας ελαφρά το αυγό και ψήστε ή τηγανίστε τις φέτες μπέικον. Αλείψτε με αλατισμένο βούτυρο το ψωμί και προσθέστε την ομελέτα, που έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια. Τέλος, βάλτε το μπέικον -κομμένο σε κομμάτια ή σε ολόκληρες φέτες- και την ντομάτα και πακετάρετε το σνακ-πρωινό-σάντουιτς του παιδιού.

Σάντουιτς το ελληνικό(ν)

Αντί να χρησιμοποιήσετε οποιουδήποτε τύπου ψωμί, μπορείτε να φτιάξετε το σάντουιτς του παιδιού σας με πίτες, σαν αυτές των τιμημένων σουβλατζίδικων. Μπορείτε να γεμίσετε την πίτα με όποια υλικά θέλετε -εμείς, προτείνουμε μια εκδοχή με ελαιόλαδο, φέτα, ντομάτα και ρίγανη. 
 
Τι θα χρειαστείτε
 
1 πίτα
 
3,4 φέτες ντομάτας
 
3 μεγάλα κομμάτια φέτα
 
Λίγη ρίγανη
 
Αλάτι
 
Λίγο ελαιόλαδο
 
Τι πρέπει να κάνετε
Πρόκειται για το σάντουιτς εκείνο, στο οποίο μπορεί να προστεθεί οτιδήποτε έχει περισσέψει από το φαγητό της προηγούμενης ημέρας. Από κεφτεδάκια και σνίτσελ, μέχρι κιμά και κοτόπουλο στο φούρνο. Τεμαχίστε και ζεστάνετε το περίσσευμα του χτεσινού φαγητού, προσθέστε λίγο μαρούλι, λίγο τυρί και μερικές φέτες ντομάτας και φτιάξτε ένα σούπερ χορταστικό σάντουιτς που θα κρατήσει την κοιλιά του παιδιού γεμάτη μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι.
Καλή σχολική χρονιά, μαμάδες!
Περισσότερα θέματα για το σχολείο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)