Αυτές είναι οι 5 φθινοπωρινές τροφές για κάψιμο λίπους

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Αυτές είναι οι 5 φθινοπωρινές τροφές για κάψιμο λίπους


Καθώς έχουμε σταδιακά ξεκινήσει να μπαίνουμε στο φθινόπωρο, πολλοί ενδεχομένως να αναρρωτιέστε, πότε θα αρχίσετε να μαγειρεύετε μήλα και κολοκύθες και να μπείτε στο πνεύμα της εποχής.
Ευτυχώς, η εποχή του φθινοπώρου προσφέρει πολλά υγιεινά φρούτα και λαχανικά που είναι πρωταρχικά για κατανάλωση αυτή την εποχή του έτους.
Εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος ή και να διατηρήσετε απλά το βάρος σας αυτό το φθινόπωρο, προετοιμαστείτε με την προσθήκη αυτών των 5 υγιεινών λιποδιαλυτικών τροφίμων στη διατροφή σας.
Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες , που σημαίνει ότι θα αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά από το γεύμα, ενώ επίσης το κάψιμο των θερμίδων είναι μεγαλύτερο, καθώς το πεπτικό σας σύστημα λειτουργεί ακόμη πιο σκληρά για να διασπάσει αυτό το λαχανικό. Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμακαι αποτελούν βέλτιστη πηγή του αντιοξειδωτικού β-καροτένιου. Ο πιο υγιεινός τρόπος για να παρασκευάσετε και να καταναλώσετε τις γλυκοπατάτες είναι να τις μαγειρέψετε στον ατμό ή τις ψήσετε, και να τις φάτε ως συνοδευτικό με το φαγητό σας.
Αχλάδια: Είναι πλούσια σε πηκτίνη ακριβώς όπως τα μήλα, η οποία συνδέεται με το νερό και περιορίζει την ποσότητα του λίπους που το σώμα σας απορροφά. Προσθέστε τα αχλάδια σε σαλάτες, συνδυάστε με κατσικίσιο τυρί ή ανάλατους ξηρούς καρπούς ή γιαούρτι για ένα υγιεινό σνακ.
Γκρέιπφρουτ: είναι καλύτερα να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα γιατί τότε είναι η εποχή τους. Το γκρέιπφρουτ είναι ιδανική πηγή διαλυτών ινών, βιταμίνης C και πολλών άλλων αντιοξειδωτικών. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το μαγικό φρούτο έχει ουσίες (φυτικές ίνες, βιταμίνη C) που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της ινσουλίνης. Τα χαμηλά επίπεδα της ινσουλίνης σημαίνουν ότι το σώμα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει πιο αποτελεσματικά την τροφή για ενέργεια και να μην την αποθηκεύση ως λίπος. Προσθέστε το γκρέιπφρουτ σε πράσινο τσάι, σαλάτα ή σάλτσες για να καρπωθείτε τα οφέλη απώλειας βάρους από αυτό το υγιεινό φρούτο.
Κανέλα: Η κανέλα δεν είναι μόνο για τα γλυκά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει το κρέας, τα φρούτα, τα όσπρια, και συνδέεται με πάρα πολλά θετικά οφέλη για την βελτίωση της πέψης και την ενίσχυση του μεταβολισμού. Η κανέλα μπορεί να θεωρηθεί και ως «λιποδιαλυτική» με έμμεσο τρόπο επειδή αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, άρα ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό. Συμπερασματικά, έχει θετική επίδραση στη καύση λίπους και κυρίως τοπικού λίπους ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.
Μήλα: Τα μήλα είναι η τέλεια προσθήκη στο πρόγραμμα απώλειας βάρους σας . Λίγες θερμίδες, πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και γεμάτα φυτικές ίνες, τα μήλα βοηθούν στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν την όρεξη για τα θερμιδογόνα λιπαρά τρόφιμα. Επιπλέον, η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο στα μήλα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της κατακράτησης νερού και των πρηξιμάτων.


Περισσότερα θέματα για το αδυνάτισμα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)