Ψυχολογικό τεστ: Τι δείχνει για εσάς το όνομα που επιλέγετε για το παιδί σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Πες μου το όνομα του παιδιού σου να σου πω ποιος είσαι!

Η επιλογή του ονόματος του μωρού είναι μια πολύ σημαντική απόφαση δεδομένου ότι το όνομα είναι κάτι που το κουβαλάμε για το υπόλοιπο της ζωής μας.
Και σύμφωνα με την Laura Wattenberg, συγγραφέα του βιβλίου The Baby Name, όταν γεννιέται ένα μωρό, το όνομα του αντανακλά περισσότερο σε εσάς παρά στο ίδιο το μωρό. Το όνομα δεν ανήκει σε σας – εσείς είστε εκείνοι που παίρνετε την απόφαση επειδή το ίδιο το μωρό δεν μπορεί ακόμα να διαλέξει για τον εαυτό του – αλλά αυτό που θα διαλέξετε λέει πολλά για την προσωπικότητα σας.

Αλλά καθώς το παιδί θα μεγαλώνει, το όνομα θα αντανακλά και τον δικό του χαρακτήρα και τότε είναι που θα καταλάβετε αν του ταιριάζει πραγματικά. Πόσο σοφά λοιπόν μπορείτε να πράξετε; Το καλύτερο είναι να αφήσετε και το μωρό να συμμετέχει στην διαδικασία . Τι είδους αντίδραση έχει κάθε φορά που του λέτε κι από ένα διαφορετικό όνομα και πώς σας κάνει να αισθάνεστε;

Σε κάθε περίπτωση, δείτε τι φανερώνει το όνομα του μωρού σας για τον χαρακτήρα σας.

Αν το παιδί σας έχει ένα ασυνήθιστο όνομα, ποθείτε τα φώτα της δημοσιότητας.

Ονόματα που επέλεξαν διασημότητες για τα παιδιά τους: Apple (Gwyneth Paltrow), Pilot Inspektor (Τζέισον Λι), Kal-El (Νίκολας Κέιτζ)

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι γονείς (και όχι μόνο διασημότητες) επιλέγουν κάποιο εκκεντρικό όνομα  για το μωρό τους. "Υπάρχει μια επανάσταση όσον αφορά τα ονόματα και οι γονείς πιστεύουν ότι όσο πιο σπάνιο είναι τόσο το καλύτερο", λέει η Wattenberg. Φαίνεται λοιπόν ότι ενώ οι προηγούμενες γενιές ανησυχούσαν αν το παιδί είχε ένα περίεργο όνομα (συνήθως παππούδων), σήμερα οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να ξεχωρίζουν.

Οι γονείς που επιλέγουν τέτοια ονόματα συνήθως είναι καλλιτεχνικής φύσης και τους αρέσει η προσοχή να δίνεται όχι μόνο στον παιδί τους αλλά και στην επιλογή τους. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι συνήθως όταν συστηνόμαστε και το όνομα είναι ασυνήθιστο οι περισσότεροι άνθρωποι ζητούν να μάθουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό το όνομα. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς έρχονται πάντα στο προσκήνιο!

Αν το μωρό σας έχει ένα παλιομοδίτικο όνομα, είστε συντηρητικοί.

Ονόματα που επέλεξαν διασημότητες για τα παιδιά τους: Agnes (Τζένιφερ Κόνελι), Homer (Ρίτσαρντ Γκιρ), Tabitha (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ)

Μην μπερδεύετε το συντηρητικό με το βαρετό βέβαια. Ένα παλιομοδίτικο όνομα κάποτε μπορεί να είναι μοντέρνο για την εποχή που διανύουμε. Για παράδειγμα μπορεί για τους γονείς τα δικά τους ονόματα να είναι βαρετά, των παππούδων να είναι παλιά αλλά των προπάππουδων να ακούγονται φρέσκα πάλι! Είναι κάτι σαν τη μόδα δηλαδή που επιστρέφει! 

Αν επιλέξετε μια διαφορετική ορθογραφία, τότε τολμάτε να είστε διαφορετικοί.

Ένα τέτοιο όνομα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε αισθητικό πρόβλημα με τα δύο «ν»)

Αρκετοί γονείς παίρνουν ένα παραδοσιακό όνομα και βάζουν τη δική τους πινελιά σε αυτό, αλλάζοντας την ορθογραφία. Σε μια προσπάθεια να είναι διαφορετικοί ή να κάνουν τα παιδιά τους διαφορετικά από την αρχή προχωρούν σε αυτή την μικρή «αλλαγή.»

Όταν βέβαια πρόκειται για τη χρήση μιας διαφορετικής ορθογραφίας, είναι καλύτερο να είμαστε προσεκτικοί. Είναι άλλο πράγμα να αποφασίσει το ίδιο το παιδί πώς θα γράφει το όνομά του και άλλο να ξεχωρίζει από το πλήθος χωρίς την θέλησή του κάτι το οποίο μπορεί να το οδηγήσει σε αμηχανία στο μέλλον.

Αν επιλέξετε ένα οικογενειακό όνομα είστε συναισθηματικοί.

Ονόματα που επέλεξαν διασημότητες για τα παιδιά τους: Vivienne Marcheline (η κόρη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί έχει το όνομα της γιαγιάς της), Charlie (η κόρη της Ρεμπέκα Ρομέιν και του Τζέρι Οκόνελ έχει το όνομα του θείου της.)

Αυτό το όνομα κρύβει μια πιο προσωπική ιστορία, όχι τόσο «φανταχτερή» αν επιλέγατε για παράδειγμα να δώσετε στο μωρό σας το όνομα του αγαπημένου σας ροκ σταρ.  Με αυτόν τον τρόπο τιμάτε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο από την οικογένεια και κρατάτε τις παραδόσεις.

Αν το όνομα του μωρού σας είναι κάποιου προορισμού, είστε τολμηροί.

Ονόματα που επέλεξαν διασημότητες για τα παιδιά τους: Egypt  (Alicia Keys και Bono), Brooklyn (Βικτόρια και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ) αλλά και Σιένα (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Κιμ Κίλιαν)

Συνήθως τα ονόματα αυτά έχουν μεγάλη σημασία για τους γονείς. Μπορεί να συναντήθηκαν εκεί για πρώτη φορά ή να πέρασαν το μήνα του μέλιτος εκεί ή ακόμα και να συνέλαβαν το μωρό στο μέρος αυτό.

Επίσης τα ονόματα αυτά δίνουν μια εντύπωση στους άλλους ότι οι γονείς είναι πολύταξιδεμένοι. Τώρα βέβαια αν ονομάσετε το μωρό σας Λονδίνο πολλοί θα είναι εκείνοι που θα σας ρωτούν γιατί το κάνατε αυτό αλλά το Βενετία από την άλλη έχει άλλη χάρη. Είναι ένας τρόπος κι αυτός να αναδείξετε τις προσωπικές σας περιπέτειες και να δώσετε και στο μωρό ένα εξωτικό και ασυνήθιστο όνομα.  

Περισσότερα ψυχολογικά τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)