Φτιάξτε μόνοι σας μια υπέροχη κατασκευή με υλικά που έχετε στο σπίτι για την οργάνωση του γραφείου των παιδιών σας!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Recycled-craft-DIY-desk-organizerΤο γραφείο του μικρού μαθητή θα γεμίσει σε λίγο με τετράδια, βιβλία και σημειώσεις για τα μαθήματα. Πώς όμως θα βρίσκει τα στιλό, τα μόλυβια, το ψαλίδι και τα άλλα απαραίτητα για το διάβασμα αν επικρατεί χάος;
Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί εάν φτιάξετε το έξυπνο σετ οργάνωσης γραφείου, αξιοποιώντας τις παλαιές συσκευασίες δημητριακών και τα ρολά κουζίνας. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς με το παιδί σας:
Υλικά:
κουτιά από δημητριακά
ρολά κουζίνας
ρολά χαρτιού τουαλέτας
μια ξύλινη βάση/ ξύλινος δίσκος κοπής
ακρυλικό χρώμα στα χρώματα της επιλογής σας

χαρτί περιτυλίγματος
ψαλίδι
κοπίδι
κόλλα για κατασκευές/ logo στιγμής
πινέλο
Στιλό ή μολύβι

IMG_6169 Παίρνετε τα κουτιά των δημητριακών και τα κόβετε προσεκτικά στη μέση, προσέχοντας να μην χαλάσει ο πάτος.
IMG_6171Επειδή θα χρειαστείτε και πιο μικρές τετράγωνες θήκες μπορείτε να κολλήσετε την υπόλοιπη συσκευασία προσεκτικά και να σχηματίσετε εκ νέου μια θήκη. Ουσιαστικά, θα πρέπει να δημιουργήσετε δύο σειρές οργάνωσης οπότε θα πρέπει να προσέξετε ούτως ώστε η πίσω σειρά να είναι ψηλότερη από την  μπροστινή και να μην «κρύβεται» όταν γεμίσει με τα σχολικά είδη.
IMG_6172
IMG_6173Στο επόμενο στάδιο, βάψετε το δίσκο κοπής/ τη ξύλινη βάση στο χρώμα που επιλέξετε  και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει .IMG_6174 (1) Περνάμε τα κομμάτια που κόψαμε με κόλλα και τα καλύπτουμε ομοιόμορφα με το χαρτί περιτυλίγματος.
IMG_6175 (1) Βάλτε κόλλα στο πάνω και στο κάτω μέρος περιμετρικά από κάθε ρολό. Και κολλήστε πάνω τους το χαρτί περιτυλίγματος προσαρμοσμένο στις διαστάσεις κάθε κομματιού.
IMG_6184Αφήστε τις βάσεις και τις κατασκευές να στεγνώσουν. Τέλος τα κολλάτε προσεκτικά κομμάτι κομμάτι πάνω στη ξύλινη βάση!

Περισσότερες κατασκευές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)