Κάντε το σπίτι σας πιο μοντέρνο με οικονομικές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Μήπως έχετε την αίσθηση ότι το σπίτι σας είναι διακοσμημένο κάπως συντηρητικά ή έστω κλασικά; Αν νιώθετε ότι ο χώρος σας χρειάζεται ανανέωση, τότε πρέπει να πάρετε απόφαση να απαλλαγείτε από ορισμένα αντικείμενα και έπιπλα –όπως ο πανάρχαιος μπουφές της γιαγιάς σας ή ο πίνακας που κέντησε η μαμά σας στο χέρι όταν πήγαινε στην τετάρτη Γυμνασίου, να βάψετε έναν-δύο τοίχους, να κάνετε μερικές μικρές αγορές ή/και να κάνετε μερικές μοντέρνες DIY αλλαγές. Δείτε τις (οικονομικές) προτάσεις μας για όλους τους χώρους του σπιτιού.

Πώς να κάνετε το σαλόνι σας πιο μοντέρνο

Κρεμάστε αφίσες από τις κρεμάστρες
Καινοτομήστε κρεμώντας αφίσες από τις αγαπημένες σας ταινίες ή φωτογραφίες και μικρά έργα Τέχνης από κρεμάστρες για παντελόνια.
Κολλήστε σελίδες βιβλίων ή εφημερίδων στα αμπαζούρ, για να τα ανανεώσετε
 
Δώστε χρώμα και στυλ στη ραφιέρα ή τη βιβλιοθήκη
Κολλήστε στην πλάτη του επίπλου σας ένα μικρό κομμάτι ταπετσαρίας ή κάποιο διακοσμητικό αυτοκόλλητο για έπιπλα (μπορείτε, για παράδειγμα, να βρείτε εδώ αυτοκόλλητα σε λογικές τιμές) σε ρετρό μοτίβο.
Στρώστε ένα ριγέ χαλί
Ένα ριγέ χαλί θα δώσει χρώμα στο χώρο σας και θα τον κάνει πιο μοντέρνο, παίζοντας με την προοπτική.
Παλιά αντικείμενα σε ρόλο μοντέρνων
Το παλιό τραπεζάκι απ' το σπίτι στο χωριό ή η προπολεμική δερμάτινη βαλίτσα του παππού σας, μπορεί να δώσουν μια φρέσκια νότα στο χώρο σας, αν συνδυαστούν με άλλα, μοντέρνα αντικείμενα και χρώματα.

Πώς να κάνετε την κουζίνα σας πιο μοντέρνα

Αποθηκεύστε... εξωτερικά
Αφήστε κατσαρόλες, κουτάλες, πιρούνες κ.ο.κ. να πάρουν τον αέρα τους. Κρεμάστε τα σκεύη κάθετα ή οριζόντια σε ανοιχτά ράφια και διακοσμήστε την κουζίνα σας με... τα κουζινικά σας!
 
Προσθέστε χρώμα
Βάλτε στην κουζίνα σας ένα μοντέρνο, χρωματιστό χαλί.
Μπορείτε να προσθέσετε μια χρωματιστή πινελιά μεταξύ ηλεκτρικής κουζίνας και απορροφητήρα
Μία καρέκλα ή/και αφίσα σε έντονο χρώμα, θα κάνει τη διαφορά.
Φέρτε την τσουγκράνα απ' το χωριό, στην κουζίνα σας.

Ιδέες για μοντέρνο μπάνιο…

Ντύστε το πλυντήριό σας με μοτίβα ή animal print
Χρησιμοποιήστε μαύρη κολλητική ταινία (ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα θέλετε) και κάντε τις ηλεκτρικές συσκευές σας να μοιάζουν με Αφρικανική ζέβρα. Αν έχετε περισσότερο μεράκι να διαθέσετε, τότε κόψτε την ταινία σε κύκλους και κάντε το πλυντήριό σας πουά.
Αυτοσχέδια κρεμάστρα από χοντρό σκοινί
Μπορείτε να καρφώσετε γαντζάκια στον τοίχο του μπάνιου σας και να κρεμάσετε από αυτά χοντρό «καραβίσιο» σκοινί, για να κρεμάτε τις πετσέτες σας. Τέτοιο σκοινί μπορείτε ενδεικτικά να παραγγείλετε από εδώ ή εδώ.
Προσθέστε βαζάκια για αποθήκευση...
Μπορείτε να βάλετε προϊόντα υγιεινής και ντεμακιγιάζ σε βάζα με πολύχρωμα καπάκια.
...αλλά και για διακόσμηση
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζάκια ως διακοσμητικά, γεμίζοντάς τα με χώμα και πετρούλες ή νερό και επιπλέοντα παιχνίδια της μπανιέρας.

…Και ιδέες για μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Φτιάξτε μια ταπετσαρία από σελίδες βιβλίων
Ένας πρωτότυπος πίνακας ανακοινώσεων...
Κόψτε φελό σε μεγάλους κύκλους και κολλήστε ή καρφώστε τους στον τοίχο. Έτσι, θα φτιάξετε έναν πολύ πρωτότυπο «πίνακα» ανακοινώσεων για το γραφείο. Φύλλα φελλού μπορείτε να βρείτε εδώ, αλλά και εδώ.
Βάψτε εσωτερικά τα ράφια με διαφορετικά χρώματα
Δημιουργήστε μια χρωματική έκπληξη, βάφοντας πολύχρωμα τα συρτάρια εσωτερικά. Έτσι, ακόμη κι όταν το δωμάτιο θα είναι ακατάστατο, με μισάνοιχτα συρτάρια και ντουλάπες, θα είναι -αν μη τι άλλο- χρωματιστό!
Vintage κρεμάστρα από πόμολα
Μπορείτε να βιδώσετε στον τοίχο -εσείς ή ο σύζυγός σας- μερικά παλιά πόμολα, βαμένα σε vintage χρώματα. Σε καθέτους της οδού Αθηνάς (όπως η οδός Βύσσης) θα βρείτε πολλά καταστήματα με πόμολα και λαβές κάθε τύπου και επί της Αθηνάς, θα βρείτε τις μπρούτζινες βίδες που χρειάζεστε για το ρετρό αποτέλεσμα που, εδώ, προτείνεται.

Περισσότερα θέματα από την κατηγορία "Φτιάξε μόνος" εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)