10 ονειρεμένα ταξίδια που πρέπει να κάνετε στη ζωή σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Υπάρχουν δύο ειδών ταξίδια: αυτά που κάνουμε για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να ξαναδούμε αγαπημένα μας πρόσωπα ή για να αποδράσουμε έστω και για λίγο από την καθημερινότητα κι αυτά που έχουμε περάσει όλη μας τη ζωή να τα σχεδιάζουμε, να τα ονειρευόμαστε και να πασχίζουμε για να τα πραγματοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Τα ταξίδια της δεύτερης κατηγορίας αποτέλεσαν έμπνευση για το TripAdvisor, το οποίο δημοσίευσε μια λίστα με τα 10 ονειρεμένα ταξίδια ζωής με βάση τις ψήφους των χρηστών. Πάμε να τη δούμε;
Akureyri (Ισλανδία) για να δείτε Βόρειο Σέλας
Το καλύτερο φυσικό… light show του πλανήτη, φαίνεται πως μπορεί κάποιος να απολαύσει στη βόρεια Ισλανδία, στην πόλη Akureyri, σύμφωνα με τις ψήφους τον χρηστών. Το φαινόμενο αυτό προκαλείται από το βομβαρδισμό των υψηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων από ηλεκτρόνια που προέρχονται από ρεύματα φορτισμένων σωματίων από τον Ήλιο και παρατηρείται κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών στις βόρειες χώρες (Καναδά, Φινλανδία, Αλάσκα, Γροιλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και, φυσικά, Ισλανδία), ενώ το Akureyri βρέθηκε στην κορυφή των 10 καλύτερων μερών της Ευρώπης. Απέχει λιγότερα από 100 χιλιόμετρα από τον αρκτικό κύκλο και αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας από όπου μπορεί κανείς να δει τα βόρεια φώτα να «χορεύουν» στον ουρανό.
Μπόρα Μπόρα (Νότιος Ειρηνικός) για να κοιμηθείτε σε bungalow πάνω στη θάλασσα
Φωτογραφίες από bungalows σε τροπικές θάλασσες έχουν σίγουρα αποτελέσει ταπετσαρία στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας κάποια στιγμή στη ζωή σας, ενώ το 99,9% των ζευγαριών που σχεδιάζουν ταξίδι του μέλιτος, θα πήγαιναν στη Μπόρα Μπόρα αν μπορούσαν. Ένα από τα καλύτερα resort εκεί είναι το Four Seasons Bora Bora, το οποίο αποτελείται από 100 bungalows με έπιπλα από παραδοσιακό ξύλο teak και σκεπές με φύλλα pandanus, πάνω από τιρκουάζ νερά. Μια μέρα εκεί αρκεί για να πάρει το Instagram… φωτιά.

Σαντορίνη για να δείτε το ηλιοβασίλεμα
Ανάμεσα στις επιλογές των χρηστών από όλο τον κόσμο βρέθηκε και η Σαντορίνη με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμά της. Αν και για εμάς η Σαντορίνη δεν αποτελεί ταξίδι ζωής, αφού η πρόσβασή μας σε αυτή είναι εύκολη, μπορείτε να καταλάβετε πόσο τυχεροί είμαστε που τοηλιοβασίλεμα της Οίας δεν είναι άπιαστο όνειρο.

WWW.WIKIPEDIA.COM/MARTIN ST-AMANT
Μάτσου Πίτσου (Περού) για να ακολουθήσετε το μονοπάτι των Ίνκας
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το μονοπάτι των Ίνκας κατασκευάστηκε ως το ιερό ταξίδι για προσκύνημα, προκειμένου να προετοιμάσει τους επισκέπτες για το Μάτσου Πίτσου. Υπάρχουν αρκετές διαδρομές, οι οποίες ποικίλλουν από 2 έως και 7 ημέρες, ενώ η πιο δημοφιλής είναι αυτή των 43 χιλιομέτρων σε μεγάλο υψόμετρο, η οποία περνά μέσα από αρκετά δύσκολες, αλλά πανέμορφες εκτάσεις και διαρκεί 4 ημέρες. Όπως καταλαβαίνετε, η επιβράβευση στο τέλος είναι μεγάλη και όσες φωτογραφίες κι αν έχετε δει, δεν μπορείτε να φανταστείτε την πραγματικότητα. 

Νησιά Γκαλαπάγκος (Ειρηνικός) για εξερευνήσεις στα πιο όμορφα νησιά
Μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις ακτές του Εκουαδόρ, τα Νησιά Γκαλαπάγκος είναι γεμάτα άγρια ζωή και φύση, ενώ στη λίστα του Travel + Leisure 2015 βγήκαν πρώτα στη λίστα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου. Ίσως εκεί η φράση «η φύση οργιάζει» να παίρνει άλλες διαστάσεις.
WWW.WIKIPEDIA.COM/GILBERT BOCHENEK
Ακτή Amalfi (Ιταλία) για πανέμορφο τοπίο
Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσει κάποιος την ομορφιά της ακτής, με τους λόφους και τα χωριά σε παστέλ αποχρώσεις είναι σίγουρα στο κάθισμα ενός κάμπριο αυτοκινήτου. Αν δεν σας βρίσκεται τέτοιου είδους αυτοκίνητο, αρκεί κι ένα απλό, μιας και πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα road trip του κόσμου. 

Kruger National Park (Νότια Αφρική) για να κάνετε σαφάρι
Εκεί θα εκπληρώσετε τα παιδικά σας όνειρα γι’ αυτό το πολυπόθητο σαφάρι, όπου θα μπορέσετε να φωτογραφίσετε και το λεγόμενο “Big Five”, δηλαδή τα 5 ζώα που πάντα θέλατε να δείτε από κοντά: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ελέφαντα, βουβάλι και ρινόκερο –συν αρκετά έξτρα. Το Εθνικό αυτό Πάρκο αποτελεί τη μεγαλύτερη προστατευμένη περιοχή άγριων ζώων στη Νότια Αφρική και φιλοξενεί περισσότερα από 500 είδη πουλιών, 100 ερπετά και 150 θηλαστικά.
WWW.WIKIPEDIA.COM
Route 66 (Η.Π.Α.) για να κάνετε το πιο δημοφιλές road trip
Της έχει δοθεί πολλές φορές ο τίτλος της πιο διάσημης διαδρομής του κόσμου και όλα αυτά τα χρόνια παραμένει ονειρικό ταξίδι για τους πιο περιπετειώδεις. Ορίστηκε επίσημα το 1926 και καλύπτει 8 πολιτείες (Ιλινόις, Μιζούρι, Κάνσας, Οκλαχόμα, Τέξας, Νέο Μεξικό, Αριζόνα και Καλιφόρνια). Σήμερα, περισσότερα από 3218 χιλιόμετρα, από τα αρχικά 3940 μπορούν να καλυφθούν, δηλαδή περίπου το 85% της διαδρομής. Και κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε: το 1937 κι ενώ βρισκόταν στη διάσημη αυτή διαδρομή, ο Τζον Στάινμπεκ συνέλαβε τα «Σταφύλια της Οργής». 

Ανταρκτική για να ζήσετε την πιο μοναδική εμπειρία της ζωής σας
Εδώ όλοι θα συμφωνήσουν πως κανένας ταξιδιώτης δεν μπορεί να θεωρηθεί σκληροπυρηνικός, αν δεν έχει πατήσει πόδι στην Ανταρκτική, το πιο κρύο μέρος του πλανήτη. Κι αν αυτό το ταξίδι σας φαίνεται αδιανόητο, τότε πρέπει να ξέρετε ότι το 2016 είναι η 50η επέτειος του εμπορικού τουρισμού στην Ανταρκτική, ενώ σήμερα πολλά ταξιδιωτικά γραφεία ανά τον κόσμο οργανώνουν ταξίδια σε σταθμούς της Ανταρκτικής, από το Νοέμβριο ως το Μάρτιο.

Μόσχα για να ταξιδέψετε με τον Υπερσιβηρικό
Αν κάνετε ποτέ αυτό το ταξίδι, σίγουρα θα σας χρειαστεί πολλή… βότκα. Ο υπερσιβηρικός φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ μέσω της νότιας Σιβηρίας και διανύει 9.288 χιλιόμετρα περνώντας από 8 χρονικές ζώνες, μέσα σε 7 ημέρες. Σήμερα ξεκινούν άλλες τέσσερις διαδρομές από τον Υπερσιβηρικό, σε ένα ταξίδι που στοιχειώνει τα όνειρα κάθε ανήσυχου ταξιδιώτη εκεί έξω.


Περισσότερα ταξιδιωτικά θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)