Προσοχή! Δείτε γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τα παιδιά σας να κοιμούνται με το κινητό!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται με το κινητό
Μία νέα μελέτη διαπιστώνει ότι πολλοί έφηβοι που κοιμούνται έχοντας στο μαξιλάρι τους το κινητό, έχουν ξυπνήσει στη μέση της νύχτας για να ελέγξουν τα social media!
Σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από το 20% των εφήβων έχουν παραδεχτεί ότι "σχεδόν πάντα" ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ελέγξουν ή να αναρτήσουν κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια συνήθεια που διαταράσσει τον ύπνο τους, αυξάνει την κούραση τους ειδικά στο σχολείο και μπορεί να επηρεάσει το πώς νοιώθουν για τον εαυτό τους.
«Είναι πολύ σημαντικό να αποθαρρύνουμε τους εφήβους από το να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας», αναφέρει η Δρ. Kimberly Horton, βοηθός ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και μία από τις συγγραφείς της έρευνας.
Για τη μελέτη, οι ερευνητές ζήτησαν από 800 παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών να τους περιγράψουν τις συνήθειες του ύπνου τους – συμπεριλαμβανομένου και το πόσο συχνά ξύπνησαν τη νύχτα για να χρησιμοποιούν τα social media. Οι ερευνητές ρώτησαν επίσης για τα επίπεδα ενέργειας των εφήβων αλλά και το πώς νιώθουν το υπόλοιπο της ημέρας.
Τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά: 22% των παιδιών ηλικίας 12-13 ετών και το 23% των παιδιών 14-15 ετών ανέφεραν ότι σχεδόν πάντα ξυπνούν μέσα στη νύχτα για να χρησιμοποιήσουν το Snapchat ή το Instagram .Πάνω από το 1/3 ανέφεραν ότι ξυπνούσαν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Όπως τα ίδια τα παιδιά παραδέχτηκαν στο σχολείο ήταν κουρασμένα και δεν είχαν διάθεση.
Ποια είναι η λύση, λοιπόν; Οι γονείς πρέπει να βρουν τρόπο να αποθαρρύνουν τα παιδιά από το να χρησιμοποιούν το κινητό τους το βράδυ, κι αν χρειαστεί να λάβουν δραστικά μέτρα.


Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)