Συγκλονιστικό: Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον πόλεμο!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Συγκλονιστικό: Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον πόλεμο (εικόνες)

Όταν ο φωτογράφος Μπράιαν Μακ Κάρτι ξεκίνησε να φτιάχνει το 2011 ένα φωτογραφικό άλμπουμ υπό τον τίτλο «War Toys» (Ο πόλεμος των παιχνιδιών), προφανώς δεν φανταζόταν ότι τα παιδιά των εμπόλεμων περιοχών θα διπλασιάζονταν.
Η αρχική ιδέα του Μπράιαν Μακ Κάρτι ήταν να παρουσιάσει τον πόλεμο μέσα από τα μάτια των παιδιών, που ζουν σε περιοχές όπου η λέξη ειρήνη έχει χρόνια ν' ακουστεί ή τους είναι απλά άγνωστη.
Χώρες όπως το Ισραήλ, το Αφγανιστάν και η Λωρίδα της Γάζας, που έχουν υποστεί εδώ και πολλά χρόνια τρομερές καταστροφές από εμφύλιους και διεθνείς πολέμους επηρεάζοντας την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν εκεί και ιδιαίτερα των παιδιών, ήταν ο πρώτος σταθμός του φωτογράφου.
Ζήτησε λοιπόν από τα παιδιά να δημιουργήσουν ζωγραφιές για το πώς βλέπουν τον πόλεμο. Έπειτα, πήρε παιδικά παιχνίδια και κούκλες, και έφτιαξε σκηνικά δίνοντας ζωή στις ζωγραφιές τους.
Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά συγκλονιστικό, κυρίως για τον τρόπο που παιδιά απεικόνισαν μέσω της ζωγραφιάς τους την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν.
war6
war8
war56
war89
war67
war7
war4

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)