Χοντρό «χέρι» στην Τουρκία πίσω από τις κλειστές πόρτες του ΝΑΤΟ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΝΑΤΟ

Το παρασκήνιο πίσω από την έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μετά από τουρκικό αίτημα, το οποίο ακολούθησε την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο πρώην αξιωματούχος της CIA και του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Λάρι Τζόνσον, μιλώντας στο Russia Today.
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο Τζόνσον, πολλοί εκ των συμμετεχόντων στην έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ καταδίκασαν την πράξη της Τουρκίας, παρά την χλιαρή δήλωση στήριξης της Άγκυρας μετά την ολοκλήρωσή της.
Αν και η επίσημη αντίδραση του ΝΑΤΟ για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 ήταν ουδέτερη, την ώρα της Συνόδου πολλά μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν βαθιές ανησυχίες για τις πράξεις της Τουρκίας, δήλωσε ο ο Τζόνσον μιλώντας στο Russia Today
«Ανησύχησα ότι το ΝΑΤΟ θα “έτρωγε” την παραφροσύνη της Τουρκίας, αλλά ευτυχώς, οι πληροφορίες από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μεταφέρουν ότι πολλά μέλη ρωτούσαν την Τουρκία: Τι στο όνομα του Θεού σκεφτόσασταν;» πρόσθεσε ο πρώην αξιωματούχος της CIA, τονίζοντας ότι πολλά μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ισχυρίστηκαν σθεναρά πως η Τουρκία θα έπρεπε να είχε χειριστεί διαφορετικά την κατάσταση.
Μάλιστα, ο Τζόνσον υπογραμμίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο RT πως πολλά μέλη του ΝΑΤΟ εξέφραζαν φόβους όχι για έναν «ψυχρό» αλλά για έναν πραγματικό πόλεμο με τους χειρισμούς της Τουρκίας.
«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να εμπλακούν Ρωσία και Δύση σε κάποιον πόλεμο», υπογράμμισε ο πρώην αξιωματούχος της CIA.
Οι δηλώσεις του Τζόνσον έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα μετέδιδε μεσοβδόμαδα ο βρετανικός Telegraph, ο οποίος τόνιζε πως στελέχη του ΝΑΤΟ, που συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού χαρακτήρισαν βεβιασμένη την αντίδραση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζοντας πως «υπάρχουν άλλοι τρόποι για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών».

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)