ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

25/12/15

Για εμένα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΥΜΒΡΑΓΑΚΗΟνοματεπώνυμο        
                                                
  

: Ζυμβραγάκης Αποστόλης

Ημερομηνία γέννησης
                                    
: 19/03/1988    
1. ΣΠΟΥΔΕΣ

α. Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

β. Πτυχίο του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

γ. Πτυχίο European Computer Driving Licence για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

δ. Πτυχίο Competency in English as second language from the University of Michigan για την αγγλική γλώσσα.


2. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΕΜΠΕΙΡΙΑ

α. 2013 - σήμερα: Φιλόλογος στον φροντιστηριακό όμιλο «Πουκαμισάς» με ειδίκευση στη Νεοελληνική Γλώσσα του Λυκείου και στα φιλολογικά μαθήματα του Γυμνασίου.

β. 2013 - σήμερα: Σύμβουλος καθηγητής στα παιδιά του Γυμνασίου του φροντιστηρίου «Πουκαμισάς» στη Νίκαια και στη Νέα Σμύρνη.

γ. 2013 - σήμερα: Παράδοση διαδικτυακών φιλολογικών μαθημάτων σε Έλληνες του εξωτερικού και απομακρυσμένων περιοχών μέσω skype.

δ. 2011 - σήμερα: Εφαρμογή ψηφιακής πλατφόρμας ηλεκτρονικού σχολείου στο http://e-didaskalia.blogspot.com

ε. 2006 - σήμερα: Ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και προετοιμασία υποψηφίων μαθητών για Πανελλαδικές Εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

στ. 2011 - σήμερα: Αρθογραφία στη στήλη «Γλωσσικά λάθη» (http://e-didaskalia.blogspot.gr/search/label/Γλωσσικά λάθη), στην οποία έχουν αναλυθεί περισσότερες από 500 περιπτώσεις λανθασμένης χρήσης της ελληνικής γλώσσας.

ζ. 2017 – σήμερα: Έκδοση και επιμέλεια ψηφιακών βιβλίων μαθητών με σκοπό την περαιτέρω ενασχόλησή τους με την ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία.

η. 2017: Φιλολογική επιμέλεια στο λογοτεχνικό βιβλίο «Όταν οι δαίμονες κοιμούνται» της Χριστίνας Κατσαρά, εκδόσεις «Οσελότος», ISBN 978-960-564-482-6.

θ. Φεβρουάριος 2014: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη για την προβολή της Οδύσσειας οπτικοποιημένης στο Δημόσιο Σχολείο της ευρύτερης περιοχής της Μαδρίτης C.E.I.P. Canada Real. Σχετική ανακοίνωση της Πρεσβείας: http://www.mfa.gr/spain/presveia/news/epistole-tou-demotikou-skholeiou-tes-madrites-ceip-canada-real-pros-ton-presbu-phragkisko-berro.html . Σχετική ανακοίνωση του σχολείου: www.educa2.madrid.org-web/centro.cp.canadareal.colladovillalba

ι. 2014: Συγγραφή εκπαιδευτικών βοηθημάτων Νεοελληνικής Γλώσσας Β' και Γ' Γυμνασίου για τις εκδόσεις «Πουκαμισάς».

ια. 2013: Πιστοποίηση εγκεκριμένης αναγγελίας έναρξης ασκήσεως επαγγέλματος διδασκαλίας Φιλολόγου ΠΕ02 για φροντιστήρια και κατ' οίκον διδασκαλία με αριθμό πρωτοκόλλου 26363.

ιβ. Χειμώνας 2013: Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας για τη Γ' Λυκείου.
 σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά tablets.

ιγ. Σεπτέμβριος 2013: Συνεργασία με την European Networking Consultants για την εγκατάσταση του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού του http://e-didaskalia.blogspot.gr σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά tablets.

ιδ. Καλοκαίρι 2012: Δημιουργική απασχόληση ηλεκτρονικής διδασκαλίας των
 παιδιών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη μέσω του http://e-didaskalia.blogspot.com στο πρόγραμμα του Δήμου «Καλοκαίρι στην πόλη μου».

3. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

α. Δημιουργός και διαχειριστής της «Ηλεκτρονικής Διδασκαλίας», ενός ιστολογίου με πλούσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, όπως λύσεις των ασκήσεων των σχολικών βιβλίων, κριτήρια αξιολόγησης, επαναληπτικές ασκήσεις εμπέδωσης, εκπαιδευτικά παιχνίδια, σχεδιαγράμματα μαθημάτων, εκπαιδευτικά βίντεο, συμβουλές διδασκαλίας και άλλα πολλά, κατάλληλα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, υπάρχει ειδική στήλη με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την Ειδική Αγωγή.  
Το http://e-didaskalia.blogspot.com συμβάλλει καθημερινά στην εκπαίδευση χιλιάδων μαθητών, προσφέροντας  δωρεάν πρόσβαση σε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό όλων των μαθημάτων από την Α’ Δημοτικού ως τη Γ’ Λυκείου. Γρήγορα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή ιστολόγια της χώρας και σημείο αναφοράς για την εφαρμογή ψηφιακού σχολείου με τεχνολογικά μέσαξ, με συνολικές προβολές σελίδας που ξεπερνούν τις 90.000.000 και με επισκεψιμότητα που αγγίζει τους 100.000 χρήστες καθημερινά. Ταυτόχρονα οι σελίδες της Ηλεκτρονικής Διδασκαλίας στο facebook και το twitter απαριθμούν περίπου 100.000 θαυμαστές. Οι καλές κριτικές πολλών αξιόλογων ανθρώπων από τον χώρο της εκπαίδευσης και τα εκατοντάδες ενθουσιώδη σχόλια των αναγνωστών έρχονται σαν επιστέγασμα της λαμπρής πορείας που διαγράφει η ιστοσελίδα στον κόσμο του διαδικτύου.

β. Δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου http://onomatologio.blogspot.gr, μιας προσπάθειας καταγραφής όλων των ελληνικών ονομάτων με τις επίσημες εορτές και τις σημασίες τους. Ήδη στο εν λόγω ιστολόγιο είναι καταγεγραμμένα περισσότερα από 20.000 ελληνικά ονόματα.

γ. Συγγραφή ποιητικών συλλογών και μυθιστορημάτων. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε ψηφιακή έκδοση του μυθιστορήματος «Η πραγματικότητα μιας φανταστικής ζωής» (http://e-didaskalia.blogspot.gr/2014/08/apostolis-zymvragakis.html), ενώ τον Μάιο του 2019 έγινε ψηφιακή έκδοση της ποιητικής συλλογής «Πένα πανδαμάτειρα» (https://e-didaskalia.blogspot.com/2019/05/pena-pandamateira.html). Για το 2020 έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο εκδόσεις ποιητικών συλλογών.

δ. Ψηφιοποίηση και έκδοση βιβλίων για τις εκδόσεις «e-didaskalia». Τον Δεκέμβριο του 2017 έγινε ψηφιοποίηση και έκδοση του βιβλίου «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς (http://e-didaskalia.blogspot.gr/2017/12/mia-xristougenniatiki-istoria.html), τον Απρίλιο του 2018 έγινε ψηφιοποίηση και έκδοση του βιβλίου «Πασχαλινά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (http://e-didaskalia.blogspot.gr/2018/04/pasxalina-diigimata.html).


Τρόπο επικοινωνίας:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2020 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger