Κάνε το τεστ "ζωγράφισε έναν άνθρωπο"! Το τεστ με τη ζωγραφιά του ανθρώπου στη βροχή που αποκαλύπτει τον πραγματικό σας χαρακτήρα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι είναι πιθανό να αξιολογήσουμε διάφορες πτυχές του υποσυνειδήτου μας, όπως οι φόβοι, τα όνειρα και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Συγκεκριμένα, τα προβολικά τεστ προσωπικότητας αναλύουν το πως ένα άτομο ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις μέσα από ζωγραφιές.
Η ζωγραφιά με τον άνθρωπο στην βροχή αποκαλύπτει την στάση σας απέναντι στην ανοχή, την πίεση και την απογοήτευση, τους μηχανισμούς άμυνας σας και τα επίπεδα του άγχους.




Κατά την διάρκεια του τεστ θα πρέπει να ζωγραφίσετε έναν άνθρωπο στην βροχή και να σκεφτείτε μια ιστορία. Ο κύριος στόχος είναι να μάθετε πληροφορίες για την προσωπικότητα σας μέσα από την εικόνα του ανθρώπου κάτω από δυσάρεστες συνθήκες.
Τι πρόκειται να αναλυθεί στο σχέδιο σας:
  • Ο προσανατολισμός του σχεδίου:
1. Στα δεξιά: Αν ο άνθρωπος που έχετε σχεδιάσει είναι τοποθετημένος στα δεξιά σημαίνει, ότι επιθυμία σας είναι να αναπτυχθείτε επαγγελματικά στο μέλλον.
2. Στα αριστερά: Αν ο άνθρωπος που έχετε σχεδιάσει είναι τοποθετημένος στα αριστερά σημαίνει, ότι έχετε μια απαισιόδοξη στάση και επίσης κάτι από το παρελθόν σας εμποδίζει την μελλοντική ευτυχία σας.
3. Στο κέντρο: Αν ο άνθρωπος που σχεδιάσατε βρίσκεται στο κέντρο σημαίνει, ότι είστε πολύ ανταγωνιστικοί.
  • Ομπρέλα
1. Η απουσία ομπρέλας σημαίνει, ότι δεν έχετε καθόλου μηχανισμούς άμυνας και αντοχές για να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις.
2. Η μεγάλη ομπρέλα σημαίνει, ότι έχετε πολύ αμυντική στάση. Είστε ο άνθρωπος που χρειάζεται συνέχεια προστασία και προτιμάτε την απομόνωση.
3. Η λαβή της ομπρέλας: πάντα χρειάζεστε υποστήριξη και ένα οργανωμένο σχέδιο, ακόμα και αν ξέρετε, ότι δεν θα το χρειαστείτε.
  • Ανθρώπινη φιγούρα
1. Μπροστινή όψη: η ικανότητα να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις.
2. Προφίλ: η επιθυμία να αποφεύγετε μπερδεμένες καταστάσεις.
3. Πίσω όψη: η ανάγκη να περνάτε απαρατήρητοι.
  • Το μέγεθος της ζωγραφιάς
1. Μικρή: σεμνότητα, ανασφάλεια, αίσθηση κατωτερότητας, χαμηλή αυτοεκτίμηση.
2. Μεγάλη: ανάγκη για αναγνώριση, επιρρεπείς στην ματαιοδοξία.
  • Πως σχεδιάσατε την εικόνα: ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να ξεκινήσετε με το κεφάλι και να τελειώσετε με τις σταγόνες της βροχής. Ωστόσο…
1. Αν ξεκινήσατε με τα πόδια, σημαίνει, ότι διαλέγετε λάθος τρόπους για να λύσετε τα προβλήματά σας.
2. Αν ξεκινήσατε με την ομπρέλα, μπορεί να είναι ένδειξη υπερβολικής αμυντικότητας.
  • Ο άνθρωπος στην ζωγραφιά κινείται;
1. Αν ο άνθρωπος είναι ακίνητος, σημαίνει, ότι θέλετε να προστατέψετε τον εαυτό σας από τον υπόλοιπο κόσμο και ότι έχετε κάποια προβλήματα προσαρμογής.
2. Αν ο άνθρωπος κινείται, σημαίνει, ότι ξέρετε που πάτε στην ζωή σας.

Δεδομένου, ότι κάθε ζωγραφιά είναι μοναδική οι ερμηνείες ποικίλλουν για κάθε άνθρωπο. Το τεστ συνήθως αξιολογείται και ερμηνεύεται από επαγγελματίες.

tilestwra.com

Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)