Τι να κάνετε με τα παιδιά στην Αθήνα στις χριστουγεννιάτικες διακοπές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

1. Εορταστική βόλτα στο Christmas Factory

Τι να κάνετε με τα παιδιά στην Αθήνα στις χριστουγεννιάτικες διακοπές
Το «καθιερωμένο» πλέον χριστουγεννιάτικο πάρκο στην καρδιά της Αθήνας σας περιμένει να διασκεδάσετε για ατελείωτες ώρες. Μαγικά κόλπα, ταινίες, συναυλίες και παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνονται σε καθημερινή βάση ενώ ειδικά για τα πιτσιρίκια το παιχνίδι στα φουσκωτά και η επίσκεψη στο θρόνο του Άη Βασίλη και το σχεδιαστήριο των ξωτικών επιβάλλεται!

Το Χριστουγεννιάτικο Εργοστάσιο στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100 και Βουτάδων), θα παραμένει ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ έως τις 2 Ιανουαρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 5,50 ευρώ.

2. «Κρύες» βόλτες στο Παγοδρόμιο του Μεγάρου Μουσικής



Η πιο κατάλληλη περίοδος να… «σουλατσάρετε» πάνω στον πάγο είναι τα Χριστούγεννα. Για να μην τρέχετε μακριά και για να συνδυάσετε τα εορταστικά ψώνια σας στο κέντρο με μια διαφορετική έξοδο, η καλύτερη επιλογή είναι το παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής. Θα έχετε μάλιστα την ευκαιρία να κάνετε και ιδιαίτερα μαθήματα 15 λεπτών για αρχάριους με έξτρα κόστος 10 ευρώ.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ με απεριόριστη παραμονή στην πίστα.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 23.00 και Σαββατοκύριακα από τις 11.00 μέχρι τις 23.00.

Πού θα πάτε: στο Μέγαρο Μουσικής, Βασιλίσσης σοφίας και Κόκκαλη.

Αν θέλετε να συνδυάσετε τη βόλτα σας στο παγοδρόμιο με κάποια από τις παραστάσεις του Μεγάρου, δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα. 

3. Δείτε το «Άστρο των Χριστουγέννων» ψηφιακά στο Πλανητάριο

*Φωτογραφία: noesis.edu.gr
Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου , μπορείτε να δείτε… φηφιακά μαζί με τα παιδιά την αλήθεια για το άστρο που οδήγησε τους τρεις μάγους στη φάτνη της Βηθλεέμ. Είναι μια ευκαιρία για να συνδέσετε την ιστορία των Χριστουγέννων με την επιστήμη!
Γενική είσοδος: 6 ευρώ για ενήλικες και 4 ευρώ για παιδιά

Ώρες παραστάσεων: Καθημερινές και Σάββατα στις 10.30 και 14.30. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη προστίθεται μία ακόμα προβολή στις 17.30.

Πού θα πάτε: στο Ίδρυμα Ευγένιου Ευγενίδου, Λεωφόρο Συγγρού 387.

4. Όβερ: Αστεροσκοπείο καλεί παιδιά!

*Φωτογραφία: amna.gr

Όλο τον χρόνο το Αστεροσκοπείο οργανώνει ξεχωριστές δράσεις για παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και των Χριστουγέννων. Την Τετάρτη 28/12 στις 12 το πρωί, τα πιτσιρίκια θα ταξιδέψουν στα παραμύθια του Βαγγέλη Ηλιόπουλου με το καραβάκι των Χριστουγέννων ενώ την επόμενη μέρα στις 12.30, μπορούν να συμμετέχουν στο χριστουγεννιάτικο αστρονομικό εργαστήρι, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την γνώση.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της Τετάρτης 28/12 στις 12.00 είναι δωρεάν.

Πού θα πάτε: στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, στον Λόφο Νυμφών στο Θησείο.

5. Έχετε φάει βασιλόπιτα με… παραμύθια;



Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, εσείς θα φτιάχνετε τις βασιλόπιτες για το ρεβεγιόν και τα παιδιά θα μαγειρεύουν την παραμυθένια εκδοχή της στην Πλάκα. Το κάθε παιδί θα φτιάξει την δική του πίτα ενώ οι παραμυθάδες θα διηγούνται ιστορίες και παραμύθια από την παράδοση και τα έθιμά μας τις μέρες των Χριστουγέννων.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης εδώ.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ και 8 ευρώ για ανέργους και πολύτεκνους. Οι συνοδοί δεν πληρώνουν έξτρα εισιτήριο.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών.

Πού θα πάτε: στο Σπίτι των Παραμυθιών στη διεύθυνση Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη.

6. Ταξιδέψτε στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκηπα

*Φωτογραφία: artandlife.gr
Μπορεί να μην είναι μια κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία, όμως είναι ένα ξεχωριστό παραμύθι παντός καιρού που θα συναρπάσει τα παιδιά. Στην εκδοχή που παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή της Μαριάννας Τόλη, το μοναδικό κείμενο του Αντουάν Σεντ’ Εξυπερί εμπλουτίζεται με πολύ τραγούδι, χορό και εντυπωσιακά σκηνικά.

Το εορταστικό πρόγραμμα έχεις ως εξής: Δευτέρα 26/12 και 2/1 στις 12 π.μ. στις 28/12, 30/12. Στις 6/1 και 8/1 η παράσταση ξεκινά στις 15.00.

Εισιτήρια: 12 ευρώ για ενήλικες και 10 ευρώ για παιδιά. Για online κράτηση, δείτε εδώ.

Πού θα πάτε: στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών στον Κεραμεικό.

7. Συναντήστε τον Ευγένιο Τριβιζά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

*Φωτογραφία: phinenews.gr

Μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα στις 11 το πρωί μικροί και μεγάλοι θαυμαστές του αγαπημένου μας παραμυθά, θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν από κοντά για να τους ταξιδέψει στις φανταστικές ιστορίες του. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.

Πού θα πάτε: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Συγγρού 364.

8. Έχετε όρεξη για κουκλοθέατρο;

*Φωτογραφία: lavart.gr
Η Puppeteria προσαρμόζει το πρόγραμμά της στις γιορτές και παρουσιάζει δύο παραστάσεις με άρωμα Χριστουγέννων. Στο «Βιβλίο με τα μαγικά ξόρκια» (Κυριακή 8/1 στις 17.00) τα παιδιά θα βοηθήσουν τον Σκούφη και τον Φάνη να νικήσουν τον κακό μάγο ενώ στο «Κλεμμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο» (25/12, 26/12, 1/1 και 2/1 στις 17.00) θα πρέπει να λύσουν το μυστήριο του εξαφανισμένου δέντρου.

Γενική είσοδος: 6 ευρώ.

Πού θα πάτε: στην Puppeteria, Αφροδίτης 5, Νέα Σμύρνη, Αθήνα. 

9. Γίνετε ταξιδιώτες στο Τρένο στο Ρουφ

Μπορείτε να «κλείσετε» την τελευταία μέρα των διακοπών με μια ξεχωριστή πρόταση: να γίνετε ταξιδιώτες του Orient Express στο … τρένο του Ρουφ και να μπείτε σε ρόλο ταξιδιώτη, συμμετέχοντας στην διαδραστική περιήγηση «Η ατρόμητη κυρία Μπρέντα και τα 7 κρυμμένα μυστικά». Θα περπατήσετε σε όλο το τρένο (ακόμα και στα καμαρίνια των ηθοποιών), θα διασκεδάσετε και θα πάρετε μέρος σε ταξιδιάρικες περιπέτειες. Είναι ίσως ο καλύτερος και πιο πρωτότυπος τρόπος να πείτε «αντίο» στις χριστουγεννιάτικες διακοπές.


Ακόμα κι αν δεν προλάβετε μέχρι τις 8/1, η περιήγηση συνεχίζεται κάθε Κυριακή στις 17.00 μέχρι τις 26/2.

Πού θα πάτε: στον σιδηροδρομικό σταθμό Ρουφ στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και Αμφιπόλεως.

Εισιτήριο: 8 ευρώ. Για online κράτηση, δείτε εδώ.

10. Μια έξοδος μόνο για τους παππούδες και τα εγγόνια τους

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φέρνει κοντά τους παππούδες και τα εγγόνια τους σε ένα διασκεδαστικό εργαστήριο. Εκεί θα ζωγραφίσουν, θα ηχογραφήσουν και θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό, δικό τους βιβλίο φτιαγμένο από τις αναμνήσεις των παππούδων και τη φαντασία των παιδιών- με δυο λόγια... «Μια ιστορία θα σας πουν!». Το πρόγραμμα αποτελείται από έξι συναντήσεις που ξεκινούν σήμερα, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου (ώρες 17.00-20.0). Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Κόστος: 30 ευρώ για το παιδί και 30 ευρώ για τον ενήλικα (και για τις έξι συναντήσεις)

Πού θα πάτε: στο Ίδρυμα Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στη λεωφόρο Συγγρού 107-109.
Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)