10 απλές και χαλαρωτικές ασκήσεις για τα μάτια σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Το να περνά κανείς ατελείωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή, μπορεί να είναι αρκετά κακό για τα μάτια. 
Προκαλείται ξηρότητα, φαγούρα και πονοκέφαλος. Σας ακούγονται οικεία; Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι την ικανότητα να κάνουν διαλείμματα και να απομακρυνθούν από τις οθόνες, κυρίως οι εργαζόμενοι.
Έτσι, αποφασίσαμε να σας δείξουμε μια λίστα με απλές ασκήσεις για τα μάτια, τις οποίες μπορείτε να κάνετε σε 15 λεπτά. Προσπαθήστε να τις καθιερώσετε στη ρουτίνα σας και θα παρατηρήσετε τη διαφορά.

#1 Ατενίστε το σκοτάδι
Βάλτε τους αγκώνες στο τραπέζι, κλείστε τα μάτια και σκεπάστε τα με τις παλάμες σας. Χαλαρώστε για λίγα λεπτά κοιτώντας το σκοτάδι. Παραμείνετε σε αυτή τη θέση για μερικά λεπτά.

#2 Διαμπερείς κινήσεις ματιών
Σταθείτε ή καθίστε σε όρθια στάση και κοιτάξτε ευθεία. Χωρίς να κουνήσετε το κεφάλι, κοιτάξτε προς τα αριστερά. Εστιάστε σε αυτό που βλέπετε. Στη συνέχεια, κοιτάξτε προς τα δεξιά και επικεντρωθείτε πάλι σε αυτό που βλέπετε. Μετακινήστε τα μάτια σας από την μία πλευρά στην άλλη 5 φορές. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές.

#3 Κινήσεις ματιών πάνω και κάτω
Καθίστε ευθεία και κοιτάξτε μπροστά. Έπειτα, κοιτάξτε προς τα πάνω και επικεντρωθείτε σε αυτό που βλέπετε. Κοιτάξτε κάτω χωρίς φόβο για τις εκφράσεις του προσώπου σας. Κοιτάξτε προς τα επάνω και προς τα κάτω, 5 φορές. Επαναλάβετε την άσκηση ακόμη 3 φορές.

#4 Μετακινήστε τα μάτια διαγώνια
Κοιτάξτε ευθεία μπροστά. Κοιτάξτε προς τα κάτω και αριστερά. Στη συνέχεια, μετακινήστε τα μάτια σας διαγώνια και κοιτάξτε προς τα πάνω και δεξιά. Επικεντρωθείτε σε αυτό που βλέπετε. Επαναλάβετε την άσκηση 5 φορές. Κοιτάξτε ευθεία και ξανά προς την άλλη κατεύθυνση. Επαναλάβετε την άσκηση 3 φορές.

#5 Κυκλικές κινήσεις ματιών
Καθίστε ευθεία και χαλαρώστε. Κοιτάξτε προς τα αριστερά και σιγά-σιγά κυλήστε τα μάτια σας σε κύκλο και δεξιόστροφα. Κάντε τον κύκλο 5 φορές προς τα δεξιά και στη συνέχεια, 5 φορές προς τα αριστερά. Επαναλάβετε όλη την άσκηση 3 φορές.

#6 Εστιάστε κοντά και μακριά
Εστιάστε τα μάτια σας σε ένα μολύβι ή οποιοδήποτε άλλο κοντινό αντικείμενο. Θα πρέπει να βρίσκεται 20-30 εκατοστά μακριά από τα μάτια σας. Στη συνέχεια, εστιάστε σε κάτι μακρινό και προσπαθήστε να το δείτε λεπτομερώς. Έπειτα, κοιτάξτε και πάλι το μολύβι. Εστιάστε 5 φορές στα δύο διαφορετικά αντικείμενα. Επαναλάβετε την άσκηση 5 φορές.

#7 Συγκέντρωση #1
Καθίστε με ίσια πλάτη και κοιτάξτε μπροστά. Το βλέμμα θα πρέπει να είναι στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια. Επικεντρωθείτε σε αυτό που βλέπετε για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κοιτάξτε μπροστά και έπειτα, εστιάστε και πάλι το βλέμμα ανάμεσα στα φρύδια σας. Αλλάξτε την εστίαση 5 φορές και επαναλάβετε ολόκληρη την άσκηση 3 φορές.

#8 Συγκέντρωση #2
Καθίστε με ίσια πλάτη και κοιτάξτε ευθεία μπροστά. Εστιάστε το βλέμμα στην άκρη της μύτης για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, κοιτάξτε και πάλι μπροστά. Αλλάξτε την εστίαση 5 φορές. Επαναλάβετε την άσκηση 3 φορές.

#9 Μασάζ #1
Κλείστε τα μάτια και πιέστε τα ώστε να είναι εντελώς κλειστά για 2-3 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε τους μύες γύρω από τα μάτια σας και πιέστε τα πάλι. Επαναλάβετε τη διαδικασία 10 φορές.

#10 Μασάζ #2
Κλείστε τα μάτια και κάντε απαλό μασάζ στα βλέφαρα, με κυκλικές κινήσεις. Πιέστε ελαφρώς κι όχι δυνατά. Κάντε 10 κυκλικές κινήσεις, πρώτα δεξιόστροφα και μετά αριστερόστροφα.
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)