ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

19/3/17

Από 2 έως 19 Μαΐου 2017 οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και ΔημοτικάΓια τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας , με την οποία λόγω της αλλαγής στις ημερομηνίες των εγγραφών καλούνται οι  Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μεριμνήσουν   για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών επαναφοίτησης στο νηπιαγωγείο.
Οσον αφορά την διευκρινιστική εγκύκλιο με όλες τις λεπτομέρειες εγγραφών το υπουργείο Παιδείας θα την εκδώσει τον Απρίλιο.
Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές/ντριες, Προϊστάμενοι/ες των Νηπιαγωγείων   να ενημερώσουν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που κρίνεται ότι έχουν ανάγκη επαναφοίτησης στο νηπιαγωγείο να καταθέσουν εγκαίρως αίτημα προς το νηπιαγωγείο, προκειμένου να εξεταστεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει  ότι, σύμφωνα με το Π.Δ. 200/98, άρθρο 7, παρ. 7, για την επανάληψη φοίτησης ισχύουν τα εξής: «Νήπια, τα οποία για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους καθώς και για λόγους υγείας που πιστοποιούνται με βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας ή κρατικού θεραπευτηρίου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Α' τάξη του δημοτικού, παραμένουν για μια ακόμη χρονιά στο νηπιαγωγείο, ύστερα από δήλωση του γονέα. Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο για ένα έτος γίνεται ακόμη όταν διαπιστώνεται από ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία ή το σχολικό σύμβουλο προσχολικής αγωγής ότι το νήπιο παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α' τάξης του δημοτικού και εφόσον οι γονείς του το επιθυμούν».

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger