Κάντε το τεστ ανάπτυξης για μωρά 3-6 μηνών και δείτε αν το παιδί σας αναπτύσσεται φυσιολογικά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Πολλοί είναι αυτοί οι γονείς που πραγματικά δεν γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει ένα βρέφος τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Ακόμη δε περισσότερο, δεν γνωρίζουν τι δραστηριότητες και παιχνίδια για βρέφη θα μπορούσαν να παίξουν μαζί του τις ώρες που είναι ταϊσμένο καθαρό και χαλαρό. Όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να τις βρείτε σε ένα επιστημονικό διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα www.mandou.gr. 
Επίσης όλοι οι γονείς σήμερα μπορούν να κάνουν ένα εύκολο τεστ ανάπτυξης για γονείς ώστε να ξέρουν αν το παιδί τους μεγαλώνει σύμφωνα με την χρονολογική του ηλικία.
Τι είναι ο αναπτυξιακός έλεγχος; Ο αναπτυξιακός έλεγχος εξετάζει τους τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού. Είναι ένα σύντομο τεστ που μας δείχνει εάν ένα παιδί έχει κατακτήσει τις βασικές αναπτυξιακές δεξιότητες (ανάλογα με την ηλικία) έγκαιρα ή παρουσιάζει κάποια καθυστέρηση. Η ανάπτυξη του παιδιού σας καθώς και ο τρόπος με τον οποίο παίζει, μιλάει, ενεργεί μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την ανάπτυξή του.
Το μωρό 3-6 μηνών
Τα αναπτυξιακά ορόσημα στην ηλικία 3 έως 6 μηνών
Το νεογέννητο σας στην ηλικία 3-6 μηνών, μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα από όσα νομίζετε! Από το πιο απλό, να φέρνει τα χεράκια του στο στόμα, μέχρι να βγάζει φωνούλες και ήχους! Στον τομέα της λεπτής- αδρής κινητικότητας θα παρατηρήσετε ότι μπορεί να ελέγχει το κεφαλάκι του σε όρθια θέση, κρατάει αντικείμενα με τα δύο του χέρια, κουνάει χέρια-πόδια ασυντόνιστα και μπορεί να τεντώσει τα ποδαράκια του σε ξαπλωτή θέση. Θα παρατηρήσετε πως όταν το κρατάτε στην αγκαλιά σας και του μιλάτε, εκείνο χαμογελάει και σας παρατηρεί!
Μπορείτε τώρα να κάνετε μόνοι σας το τεστ ανάπτυξης και να δείτε πόσα αναπτυξιακά ορόσημα έχει κατακτήσει το μωρό σας!

Ερωτηματολόγιο Τεστ Ανάπτυξης Σε Βρέφος 3 6 Μηνών
Στέλιος Μαντούδης
Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής
Επιστημονικά Υπεύθυνος των Αναπτυξιακών Κέντρων Mandou
www.mandou.gr
Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)