Δίαιτα: Χάσε 6 κιλά σε μία εβδομάδα με τη Negative Calories Diet

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Υπάρχει μια δίαιτα που υπόσχεται να χάσεις έξι κιλά σε μια εβδομάδα και αυτό εσένα, τώρα που βιάζεσαι για το μπικίνι, πολύ σου αρέσει και σε βολεύει. Βασίζεται στις τροφές που με έναν μαγικό τρόπο καίνε περισσότερες θερμίδες από όσες σου δίνουν. Κι από αυτές τις τροφές μπορείς να φας όοοοσο θέλεις. 

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα άλλα νέα είναι ότι για να αδυνατίσεις τόσο πολύ και τόσο γρήγορα θέλει ισχυρή θέληση...

Τι είναι οι αρνητικές θερμίδες; Γίνεται με κάποιες τροφές να καις περισσότερες θερμίδες από αυτές που παίρνεις;
Για αρχή θελήσαμε να εξακριβώσουμε την βάση αυτής της δίαιτας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπάρχουν τροφές για τις οποίες το σώμα καταναλώνει περισσότερες θερμίδες για να τις χωνέψει, από όσες του προσφέρουν αυτές συνολικά. Είναι αυτό πιθανό; 


“Κάθε τροφή που καταναλώνουμε, εφοδιάζει τον οργανισμό μας με θερμίδες. Ο οργανισμός μας τώρα για να χωνέψει την τροφή καταναλώνει κάποιες θερμίδες. Υπάρχουν τρόφιμα, όσο και αν δεν το πιστεύετε, των οποίων οι θερμίδες που προσφέρουν στον οργανισμό μας είναι ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ από τις θερμίδες που χρειάζεται για να τις χωνέψει!” αναφέρει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. 

Ένα παράδειγμα: “Μία τροφή περιέχει 100 θερμίδες, ο οργανισμός μας όμως για να την χωνέψει καταναλώνει 120 θερμίδες. Άρα το σύνολο των θερμιδών που θα μείνει στον οργανισμό μας από την κατανάλωση αυτού του τροφίμου είναι 100 – 120 = -20 θερμίδες! Έχουμε χάσει λοιπόν 20 θερμίδες από αυτό το τρόφιμο! Δεν είναι καταπληκτικό;”! 

Πώς μπορείς να ακολουθήσεις τη δίαιτα
Οι εμπνευστές της δίαιτας λοιπόν προτείνουν μια εβδομάδα με τρόφιμα μόνο από τη λίστα εκείνων που καίνε θερμίδες. Μπορείς να φας όσο θέλεις, αρκεί να βρίσκεται σε μία από τις λίστες που ακολουθούν. 


Κάνε "κλικ" εδώ για να κατεβάσεις και τους τρεις πίνακες στον υπολογιστή σου.


Κάνε "κλικ" εδώ για να κατεβάσεις και τους τρεις πίνακες στον υπολογιστή σου.


Κάνε "κλικ" εδώ για να κατεβάσεις και τους τρεις πίνακες στον υπολογιστή σου.

Κάνε αυτό το διαιτολόγιο για μία βδομάδα και όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της δίαιτας θα χάσεις μέχρι και 6 κιλά!

Τα βασικά tips της δίαιτας
Παρακάτω θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη δίαιτα και πως θα την κάνεις να λειτουργήσει: 

Ακολούθησε το πρόγραμμα αυτό για μία εβδομάδα -αυστηρά και όχι λιγότερες μέρες. Τη δεύτερη εβδομάδα μπορείς να επιστρέψεις στις κανονικές σου συνήθειες, προσπάθησε όμως να περιλαμβάνει η διατροφή σου όσο περισσότερα τρόφιμα από τις παραπάνω λίστες. 
Αν θέλεις να χάσεις περισσότερα κιλά μπορείς την τρίτη εβδομάδα να επαναλάβεις τη δίαιτα και πάει λέγοντας... 

- Τόσο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των αρνητικών θερμίδων, όσο και στη συνέχεια, προσπάθησε να αποφύγεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα (όπως το Junk Food) γιατί όπως ισχυρίζονται οι εμπνευστές της δίαιτας στερούν από τον οργανισμό τα απαραίτητα ένζυμα για να επεξεργαστεί τις τροφές και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. 

Οι τροφές με αρνητικές θερμίδες καλό είναι να καταναλώνονται ωμές, ελαφρώς ψημένες στον ατμό ή πολύ γρήγορα σοταρισμένες με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην καταστρέφονται τα θρεπτικά τους συστατικά από το ψήσιμο. 



Δεν έχει σημασία πόσο θα φας από τις συγκεκριμένες τροφές. Φρόντισε απλά να τρως ώσπου να είσαι πλήρης, αλλά όχι “φουσκωμένη”! Ο βασικός κανόνας είναι να τρως κάτι κάθε δύο με τρεις ώρες. 

Απαγορεύεται για μια εβδομάδα το αλκόολ, η ζάχαρη, το μέλι και κάθε υποκατάστατο ζάχαρης πλην της στέβια. Επιπλέον, δεν πρέπει να χρησιμοποιείς έτοιμα dressing για τα λαχανικά σου. Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις dressing για να συνοδεύσεις τα λαχανικά σου μόνη σου, χρησιμοποιώντας μπαχαρικά και μυρωδικά από αυτά που περιλαμβάνονται στις λίστες, χυμό λεμόνι ή ξύδι και λίγο ελαιόλαδο. 

Το μόνο ποτό που επιτρέπεται την εβδομάδα αυτή είναι φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό. Το μίνιμουμ που απαιτείται είναι οκτώ ποτήρια νερού την ημέρα ανάμεσα στα γεύματα. Η σωστή ενυδάτωση βοηθά σύμφωνα με τη δίαιτα, να αποβάλεις τοξίνες που φυλακίζονται στον λιπώδη ιστό και έτσι διευκολύνεται και η λιπόλυση. 


Η γνώμη του ειδικού
Μπορεί τα τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες να είναι μια πραγματικότητα, όμως ο διαιτολόγος διατηρεί τις επιφυλάξεις του σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια μιας τέτοιας δίαιτας. Οι λόγοι; Τους εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς παρακάτω:



“Πρώτον η απώλεια βάρους εξαρτάται από τον κάθε σωματότυπο ξεχωριστά και έτσι δεν μπορούμε να μιλάμε για απώλεια έξι κιλών σε μια βδομάδα έτσι αυθαίρετα για κάθε οργανισμό. 

Δεύτερον, είναι αδύνατο κάποιος να τρώει μόνο από τις τροφές αυτές που καίνε θερμίδες. Εφόσον λοιπόν θα αναγκαστεί να καταναλώσει και άλλα τρόφιμα το ισοζύγιο θερμίδων θα εξισορροπηθεί και ίσως και να υπερκεραστεί. 

Τρίτον, είναι απαγορευτικό για μια γυναίκα να χάσει τόσο πολλά κιλά, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Κάποιος πρέπει να έχει 30 κιλά παραπάνω για να καταφέρει να έχει μια απώλεια της τάξης των 6 κιλών την εβδομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και σε αυτή την περίπτωση ο τρόπος αυτός είναι ο ενδεδειγμένος”! 


tlife.gr

Περισσότερες δίαιτες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)