Έτσι θα μοιάζει ο κόσμος αν λιώσουν οι πάγοι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Ο κόσμος έχει ήδη προειδοποιηθεί για τις κλιματικές αλλαγές και τις μη αναστρέψιμες επιπτώσεις που συνεπάγεται αυτό για τον πλανήτη μας. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ήδη κακή, αλλά κάποιοι από εμάς δεν κάνουμε τίποτα για να το αποτρέψουμε. Μια από τις πιο σοβαρές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι οι πλημμύρες, που μπορούν να εξαφανίσουν μερικές από τις πιο μεγάλες πόλεις του πλανήτη.
Το 2013, το National Geographic έδειξε πώς θα μπορούσε να είναι ο πλανήτης, αν έλιωναν όλοι οι μεγάλοι πάγοι στον Βόρειο και Νότιο πόλο. Μπορεί να ακόμα να βλέπετε αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ στον κόσμο, αλλά πολλές μάζες πάγου έχουν λιώσει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η στάθμη της θάλασσας και οι πλημμύρες και τελικά να εξαφανιστούν πολλές πόλεις. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί κατά 66 μέτρα μετά το λιώσιμο.
Για παράδειγμα, στην Βόρεια Αμερική, το σύνολο των ακτών του Ατλαντικού θα εξαφανιστούν και το ίδιο θα συμβεί και με την Φλόριντα και τον Κόλπο του Μεξικού. Στην Νότια Αμερική, το Μπουένος Άιρες, η παράκτια Ουρουγουάη και το μεγαλύτερο μέρος της Ουρουγουάης δεν θα έχουν πια μια θέση στον χάρτη. Στην Αφρική δεν θα χαθεί πολλή γη, αλλά η αλλαγή κλίματος θα οδηγήσει σε υψηλές θερμοκρασίες, που σημαίνει ότι πολλά μέρη αυτής της ηπείρου δεν θα είναι κατοικήσιμα.
Το Λονδίνο και η Βενετία θα αποτελούν ανάμνηση, όταν λιώσουν όλοι οι πάγοι.
National Geographic
Η Φλόριντα θα εξαφανιστεί.
National Geographic
Η έρημος θα κυριαρχήσει στην Αυστραλία.
National Geographic
Το Μπουένος Άιρες, η Ουρουγουάη και σχεδόν ολόκληρη η Παραγουάη θα εξαφανιστούν.
National Geographic
Στην Αφρική θα αυξηθεί πολύ η θερμοκρασία και οι περισσότερες περιοχές θα είναι μη κατοικήσιμες.
www.nationalgeographic.com
Θα υπάρχουν πολλές πλημμύρες στην Ασία.
National Geographic
Η Ανταρκτική θα μοιάζει έτσι, όταν λιώσουν όλοι οι πάγοι.
National Geographic
Οι επιστήμονες προβλέπουν, ότι όλοι οι πάγοι θα λιώσουν, αλλά αυτό δεν θα γίνει την επόμενη βδομάδα ή τον επόμενο μήνα. Μπορεί να συμβεί σε χιλιάδες χρόνια. Δεν θα ζούμε καν για να δούμε αυτές τις πλημμύρες.
Καθώς συνεχίζουμε με την καύση ορυκτών καυσίμων για την κατανάλωση ενέργειας, η οποία στη συνέχεια θα εκπέμπουν άνθρακα στην ατμόσφαιρα και η θερμοκρασία του πλανήτη θα είναι όλο και πιο υψηλή. Αυτό ισοδυναμεί με την τήξη του πάγου. Τα καλά νέα είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται και λαμβάνουν μέτρα για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη.
Το Business Insider έφτιαξε ένα βίντεο για να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε τον κόσμο όπως θα είναι ο κόσμος όταν λιώσουν όλοι πάγοι.
Δείτε το βίντεο παρακάτω:




Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)