Ανοιξιάτικες βόλτες κοντά στην Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Η άνοιξη έρχεται και με την πρώτη ευκαιρία, την πρώτη λιακάδα το σαββατοκύριακο, το πρώτο μας ρεπό μια μέρα με καλό καιρό, θέλουμε να θυμηθούμε την πράσινη πλευρά της Αττικής. Βάζουμε αθλητικά παπούτσια λοιπόν και καλωσορίζουμε την άνοιξη…

…Στην Πάρνηθα

Είναι ο πιο κοντινός στην Αθήνα Εθνικός Δρυμός και είναι γεμάτος όμορφα πεζοπορικά μονοπάτια που διασχίζουν τις καταπράσινες πλαγιές του. Στα «αξιοθέατα» του Δρυμού περιλαμβάνονται μια λιμνούλα με άγρια ζωάκια γύρω της, ένα εντυπωσιακό σπήλαιο, αυτό του Πανός, ένας χώρος για άραγμα και πικ νικ με φόντο τα βασιλικά κτήματα του Τατοΐου και ένα σωρό διαδρομές, στις οποίες αναλαμβάνουν τακτικά να μας ξεναγήσουν οι άνθρωποι των καταφυγίων Φλαμπούρι και Μπάφι. Η βόλτα στην εξοχή συνδυάζεται ιδανικά με κρεατοφαγία – τα κοψίδια που ψήνονται στο Κατσιμίδι είναι ονομαστά. 

…Στο Σούνιο

Ένας εθνικός δρυμός, αρχαία μυστικά, πευκώνες ιδανικοί για πικνίκ και ένα ολόκληρο… Χάος θα απολαύσετε στην ανοιξιάτικη βόλτα σας στο Σούνιο. Το λέμε κυριολεκτικά: Μέσα στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, βρίσκεται ένα εντυπωσιακό βάραθρο βάθους 55 μέτρων, που δημιουργήθηκε πιθανότατα από την πτώση της οροφής κάποιου σπηλαίου. Αν δεν θέλετε να στρωθείτε για πικνίκ στα τραπεζάκια του δρυμού, μπορείτε να οδηγήσετε την μικρή απόσταση ως το Λαύριο και να πιάσετε θέση στα ουζερί του λιμανιού για να πάρετε και γεύση από θάλασσα. Εξαιρετική επιλογή είναι και το «Τρίγωνο», η κρεατοφαγική ταβέρνα στα Καλύβια, γνωστή για τα εκλεκτά της ψητά. 

…Στην Πεντέλη

Βόλτες με φόντο έναν καταρράκτη ή εξερευνήσεις σε μυστηριώδεις σπηλιές; Απ’ όλα έχει το πιο… ατμοσφαιρικό βουνό της Αττικής. Από τη μία, στη θέση Ντράφι, κρύβεται ένας καταρράκτης με μια λιμνούλα στη βάση του, ιδανικό σκηνικό για να απλώσετε τραπεζομάντιλο για πικνίκ στην ύπαιθρο. Από την άλλη, πιο ψηλά, βρίσκεται ένα χωμάτινο μονοπάτι που οδηγεί στην περίφημη Σπηλιά του Νταβέλη, ένα μέρος που συνδέεται με θρύλους για υπόγειες στοές, λημέρια λήσταρχων και παράξενα μυστικιστικά σύμβολα σκαλισμένα στα τοιχώματα. Ένα εκκλησάκι και παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις συμπληρώνουν το σκηνικό, που παραμένει αρκετά πράσινο και προσφέρεται για βόλτες. Για φαγητό, μπορείτε να επισκεφθείτε την Παλαιά Πεντέλη, στην πλατεία της οποίας θα βρείτε τα τραπεζάκια του Κρυστάλλη, όπου σερβίρονται φοβερά κρεατικά (περί τα 15€ το άτομο). 

Στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο

Κι όμως, ένα δάσος, και ταυτόχρονα ένας άριστα οργανωμένος βοτανικός κήπος – δύο σε ένα – μας περιμένουν δίπλα μας, στο Χαϊδάρι, για να συνειδητοποιήσουμε ανάμεσα σε ανθισμένα λουλούδια και νούφαρα που επιπλέουν σε λιμνούλες ότι η άνοιξη έρχεται με φόρα. Στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, θα περπατήσετε ανάμεσα σε βότανα, φυτά και δέντρα από όλο τον κόσμο, με πινακίδες γύρω από τα πλακόστρωτα δρομάκια που ενημερώνουν για την προέλευση και την ιστορική σημασία κάθε φυτού. Στην προστατευμένη έκταση περιλαμβάνεται άπλετος χώρος πνιγμένος στο πράσινο, ιδανικός για παιχνίδι με τα παιδιά, ένα θερμοκήπιο, καθώς και ένα υπέροχο καφενείο, το Garden Café που σερβίρει καφεδάκι από νωρίς και μεζεδάκια μέχρι αργά το βράδυ, μέχρι εκείνη την ώρα που ως και οι αλεπούδες του δάσους κατηφορίζουν για παρέα.


in2life.gr

Περισσότερα θέματα για εκδρομές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)