Τα δέκα γκάτζετ που έφεραν επανάσταση - Από το Walkman στο iPhone

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Από την πρώτη κάμερα και το Walkman, στην σημερινή έκρηξη της τεχνολογίας των γκάτζετ που μας διευκολύνουν, αλλά και μας... ομορφαίνουν τη ζωή. Ποιες ήταν η πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία των συσκευών που μπορούσαμε να παίρνουμε παντού μαζί μας και που έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας;
Η πρώτη στιγμιαία φωτογραφική κάμερα -1900
Ήταν ένα απλό χάρτινο κουτί με έναν φακό κι το ρολό 117 της Kodak, το οποίο όμως έφερε την φωτογραφία στις μάζες το 1900.
Ραδιοκασετόφωνο – 1966
Το 1966 παρουσιάστηκε μία περίεργη που συνδύαζε το ραδιόφωνο με το κασετόφωνο. Μπορούσε μάλιστα να ηχογραφήσει κιόλας.
Κομπιουτεράκι – 1970

Οι πρώτες φορητές αριθμομηχανές εμφανίστηκαν την αγορά το 1970 στην Ιαπωνία, με μοντέλα από τη Sharp, τη Sanyo και τη Canon.
Walkman 1979

Αναμφισβήτητα η πιο εικονική συσκευή αναπαραγωγής μουσικής που έγινε ποτέ. Δημιουργήθηκε από έναν μηχανικό, επειδή ο ένας εκ των προέδρων της Sony ήθελε να ακούει όπερα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του.

Discman, 1984

Το πρώτο φορητό Discman ήταν ουσιαστικά η εξέλιξη του walkman
Game Boy, 1989
To Nintendo Game Boy έφερε την κονσόλα παιχνιδιών στα χέρια των ανθρώπων παντού, παρά το γεγονός ότι τεχνικά ήταν κατώτερο από τα υπόλοιπα που κυκλοφόρησαν
Tamagotchi, 1996
Ένα μικρό ηλεκτρονικό κατοικίδιο ζώο που πέθανε, αν δεν πατούσατε ένα κουμπί για να το ταΐσετε. Περισσότερες από 44 διαφορετικές εκδόσεις κυκλοφόρησαν και μέχρι το 2010 πάνω από 76 εκατ είχαν πωληθεί σε όλο τον κόσμο.
Palm Pilot, 1996
Ο πρόδρομος των σύγχρονων smartphones. Το πρώτη Palm Pilot είχε μια γκρι οθόνη – touchscreen, ενώ μπορούσε να αναβαθμιστεί με νέα εσωτερικά εξαρτήματα.

iPod, 2001
Η τελική εξέλιξη των συσκευών αναπαραγωγής μουσικής. Το αρχικό iPod δεν ήταν τόσο δημοφιλής, αλλά ήταν η αρχή των δημοφιλέστατων ψηφιακών music players
iPhone, 2007
Όπως και το iPod το πρώτο iPhone, όπως όλοι γνωρίζουμε δεν σημείωσε επιτυχία μέσα σε μία νύχτα. έφερε όμως τη νέα εποχή του smartphone και ουσιαστικά... καπέλωσε κάθε άλλη φορητή συσκευή.
Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)