ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

18/4/17

Πόσο καλά ξέρεις την Αθήνα; Κουίζ 100 ερωτήσεων
Όποιος αγαπάει την πόλη του ξέρει τα πάντα για αυτήν. Εσύ πόσα ξέρεις;

Αν απαντήσατε σωστά στις 0 - 10 ερωτήσεις
Δεν είστε από εδώ, ε; Γρήγορα, phone home να έρθουν να σας πάρουν οι δικοί σας. Διαφορετικά, ακολουθήστε τις οδηγίες όλων των παραπάνω.


Αν απαντήσατε σωστά στις 11 - 40 ερωτήσεις
Όχι, όχι, όχι. Κρίμα. Να ξέρετε για την Αθήνα μόνο ό,τι γράφουν στις επικεφαλίδες τους τα τουριστικά φυλλάδια. Ή είσαστε Σουηδέζα σε τράνζιτ - για διακοπές, ή μόλις φτάσατε στην πόλη με την πενταήμερη, ή δεν σας πολυνοιάζει να γνωρίζετε για την Αθήνα. Δοκιμάστε να αγαπήσετε λίγο περισσότερο το παρελθόν της πόλης για να γίνει λίγο πιο ευχάριστη και η ζωή στο παρόν της. Αλλιώς απολαμβάνεις ένα παγωτό στη σκιά που ρίχνουν οι φοίνικες του Εθνικού Κήπου αν ξέρεις ότι φυτεύτηκαν εκεί από το χέρι της βασίλισσας Αμαλίας κι αλλιώς αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι «από πού πάνε για τις πάπιες».

Αν απαντήσατε σωστά στις 41 - 70 ερωτήσεις 
Βρισκόσαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά θέλετε λίγη δουλίτσα ακόμη. Έχετε μία εγκυκλοπαιδική πληροφόρηση σχετικά με την Αθήνα αλλά όχι εκείνη τη σκληρή, επαγγελματική γνώση που θα σας χάριζε το κλειδί της πόλης. Ακολουθήστε τους Ατενίστας κατά πόδας. Μπείτε σε παλιά βιβλιοπωλεία και ανακαλύψτε εκδόσεις σχετικές με την ιστορία της πόλης. Ρωτήστε τη γιαγιά σας. Ή όποια γιαγιά βρίσκετε ελεύθερη.


Αν απαντήσατε σωστά στις 71 - 100 ερωτήσεις
Οι γνώσεις σας σχετικά με την Αθήνα είναι εντυπωσιακές. Μπορείτε να τις αξιοποιήσετε οργανώνοντας εθελοντικές ξεναγήσεις σε φίλους, γνωστούς ή και αγνώστους (αρκεί να το θέλουν και οι ίδιοι). Γνωρίζετε πράγματα που μόνο μελετητές ή παλιοί γκάγκαροι Αθηναίοι τα γνωρίζουν (συγγνώμη, τι ηλικία έχετε;). Μπορείτε να κινηθείτε αριστοτεχνικά και να εμβαθύνετε περισσότερο στις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες περιοχές, έτσι ώστε να μη σας ξεφεύγει λεπτομέρεια. Αργότερα, μπορείτε να διεκδικήσετε και τη δημαρχία της πόλης.
Περισσότερα τεστ εδώ

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger