ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

23/4/17

10 οικιακά φυτά για πολυάσχολους ανθρώπους που δεν χρειάζονται καθόλου φροντίδαΠαρακάτω σας δίνουμε δέκα φυτά που δεν χρειάζονται καμία φροντίδα και είναι η τέλεια λύση για ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο ή για αυτούς που βαριούνται. Τα φυτά αυτά θα αναπτυχθούν καλά και θα επιβιώσουν όση αδιαφορία και να τους δείξετε. Σίγουρα όλοι μπορούν να έχουν αυτά τα φυτά! 

ΚάκτοιΟι κάκτοι είναι αιωνόβια φυτά με φύλλα γεμάτα χυμό. Αναπτύσσονται και προσαρμόζονται καλά μέσα στο σπίτι: θέλουν πότισμα μερικές φορές την εβδομάδα, ανέχονται το πολύ φως και τους αρέσει το καλά στραγγισμένο χώμα. 

ΦύκοςΤο δεντράκι αυτό είναι από τα πιο δημοφιλή διακοσμητικά φυτά για μέσα στο σπίτι. Δεν θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά αναπτύσσονται ωραία σε μέρη που έχουν καλό φωτισμό από τον ήλιο. Χρειάζεται προσεκτικό πότισμα όταν το φυτό είναι μικρό και αναπτύσσεται.  Θα πρέπει επίσης να το ποτίζετε κανονικά από την άνοιξη μέχρι το Φθινόπωρο και βαθμιαία να ελαττώνετε το πότισμα  νωρίς τον Σεπτέμβριο. Τον χειμώνα δεν χρειάζεται πολύ νερό (μια φορά στις 10 μέρες).

ΣανσεβιέριαΕίναι ένα μη απαιτητικό φυτό και αναπτύσσεται σε ξηρό, σκονισμένο δωμάτιο. Μπορεί να είναι στο φως του ήλιου αλλά και σε μερική σκιά. Δεν του αρέσει το υγρό χώμα έτσι θέλει μέτριο πότισμα την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ τον χειμώνα θέλει πότισμα μόνο μια φορά τον μήνα. 

ΣπαθόφυλλοΕίναι το αγαπημένο φυτό των κηπουρών. Δεν το νοιάζει καθόλου το φως. Είναι η τέλεια διακόσμηση για γραφείο που δεν έχει πολύ φως. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι ότι το φυτό αυτό θέλει υγρασία έτσι πρέπει να το ποτίζετε τακτικά ώστε να μην ξεραίνεται το χώμα του. 

Έρωτας
Ο Έρωτας είναι ωραίο φυτό εσωτερικού χώρου. Του αρέσει η υγρασία έτσι μην φοβάστε να του ρίχνετε  νερό τακτικά. Είναι καλύτερα να ρίξετε λίγο νερό περισσότερο παρά να το αφήσετε χωρίς νερό. Αναπτύσσεται καλύτερα σε μικρή  γλάστρα. Αν το βάλετε σε μεγάλη γλάστρα θα σπαταλά όλη την ενέργεια του για να αναπτύσσεται και δεν θα κάνει λουλούδια. 

ΚισσόςΟ κισσός είναι ένα αναρριχώμενο φυτό. Είναι πολύ εύκολο να το φροντίσετε και να το έχετε μέσα στο σπίτι. Αναπτύσσεται σε μέρος με ήλιο αλλά και στην σκιά. Ανέχεται το λίγο φως,τον ξηρό αέρα και την σκόνη. Απλά φροντίστε να το ποτίζετε τακτικά. 

ΧλωρόφυτοΤο πιο  δημοφιλές ίσως οικιακό φυτό. Βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι. Αναπτύσσεται σε κάθε είδους χώμα, είναι ανεκτικό σε κάθε συνθήκη φωτός και τα καταφέρνει καλά σε κάθε είδους γλάστρα. Εάν ξεχάσετε να το ποτίσετε, τα φύλλα του θα γίνουν κίτρινα αλλά το φυτό δεν ρίχνει τα φύλλα ποτέ. 

ΑσπιδίστραΗ Ασπιδίστρα είναι ένα δημοφιλές φυτό που συχνά διακοσμεί το γραφείο ή το σπίτι. Αγαπά την σκιά έτσι πρέπει να το έχετε μακριά από το ηλιακό φως. Η καλύτερη τοποθεσία είναι μακριά από το παράθυρο αλλά όχι τελείως στην  σκιά. Ανθεί σπάνια μέσα στο σπίτι. 

ΚαλαγχόηΕίναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θεραπεύει τις πληγές. Αλλά πολλά είδη του φυτού χρησιμοποιούνται για διακόσμηση του χώρου. Είναι ένα εύκολο φυτό και δεν θέλει πολλή προσοχή. Μπορεί να αποθηκεύει νερό στα σαρκώδη φύλλα του και έτσι αντέχει στην ξηρασία. 

ΠαχύφυταΔεν θα σας ζητήσουν παρά λίγο νερό και αυτό όχι πολύ συχνά, θα ευδοκιμήσουν  ακόμη κι εκεί που δεν θα βρουν παρά ελάχιστο χώμα αφού κατά βάση οι ρίζες τους αναπτύσσονται οριζόντια, για αυτό είναι και κατάλληλα για φύτευση σε κάθε μορφής παράξενα ρηχά δοχεία, σκεύη, επιφάνειες κλπ. εκτός από κανονικές γλάστρες ή απευθείας στο έδαφος. 


Περισσότερα θέματα για φυτά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger