ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

4/4/17

Το διαγώνισμα των 10 ερωτήσεων. Εσείς μπορείτε να βρείτε τη λύση στον γρίφο;Συμμετέχετε σε ένα διαγώνισμα 10 ερωτήσεων. Για κάθε σωστή απάντηση που δίνετε παίρνετε 1 βαθμό, για κάθε λάθος απάντηση σας αφαιρείται 1 βαθμός κι αν δεν απαντήσετε κάποια ερώτηση δε βαθμολογήστε για αυτήν.

Σας ενδιαφέρει μόνο να πιάσετε τη βάση που είναι το 5. Υψηλότερη βαθμολογία δεν έχει καμία σημασία για εσάς.

Γνωρίζετε εξίσου καλά και τις 10 ερωτήσεις του διαγωνίσματος, πράγμα που σημαίνει ότι το να δώσετε τη σωστή απάντηση σε κάποια ερώτηση είναι πιθανότερο από το να δώσετε μια λανθασμένη, αλλά αυτό το τελευταίο ενδεχόμενο δεν αποκλείεται.

Σε πόσες ερωτήσεις του διαγωνίσματος θα πρέπει να απαντήσετε για να μεγιστοποιήσ
ετε την πιθανότητά σας να πιάσετε τουλάχιστον τη βάση;

Απάντηση

Μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε πως για μονό αριθμό απαντήσεων παίρνετε μονή βαθμολογία, ενώ για ζυγό αριθμό απαντήσεων παίρνετε ζυγή βαθμολογία.

Αν απαντήσετε και στις 10 ερωτήσεις, οι βαθμολογίες που σας προβιβάζουν είναι οι: 6, 8, 10.

Αν απαντήσετε σε 9 ερωτήσεις, οι βαθμολογίες που σας προβιβάζουν είναι οι 5, 7, 9.

Τη στιγμή που θα έχετε απαντήσει σε 9 ερωτήσεις αν απαντήσετε σωστά και στη 10η ερώτηση απλώς θα ανεβάσετε τον βαθμό σας κατά 1 χωρίς όμως να αλλάξετε την κατάσταση προβιβασμού σας (αν είστε κάτω από 5 θα παραμείνετε κάτω από 5 ενώ αν είστε πάνω θα παραμείνετε πάνω).

Αν όμως απαντήσετε λάθος στη 10η ερώτηση και ο βαθμός σας μέχρι εκεί ήταν 5, με τη 10η ερώτηση θα γίνει 4 και θα κοπείτε.

Συνεπώς τη μέγιστη πιθανότητα επιτυχίας τη δίνουν οι 9 απαντήσεις.

Αποδεικνύεται πως παρόλο που οι 5 απαντήσεις δίνουν αντίστοιχα μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας από τις 6 και οι 7 απαντήσεις δίνουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας από τις 8, η αύξηση της πιθανότητας από τις 6 στις 7 απαντήσεις και από τις 8 στις 9 είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη μείωσή της και για αυτό συμφέρει να συνεχίσετε να απαντάτε μέχρι και την 9 ερώτηση.

Περισσότεροι γρίφοι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger