10 σούπερ ιδέες για ανοιξιάτικες εκδρομές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Η άνοιξη είναι εδώ και μαζί της η φύση γιορτάζει. Η θάλασσα μας καλεί να τη γευτούμε δίπλα στο κύμα με ένα ουζάκι στο τραπέζι, φάρμες στην Αττική ανοίγουν για να μας υποδεχτούν, άλση και πάρκα προσφέρονται για μονοήμερο πικ νικ και οι νησιωτικές αποδράσεις μοιάζουν πιο κοντινές από ποτέ.

Βρήκαμε δέκα σούπερ ανοιξιάτικες ιδέες για να γεμίσετε τα σαββατοκύριακά σας. 

Ηλιόλουστες βόλτες κοντά στην Αθήνα

Μη νομίζετε, η Αττική έχει και την πράσινη πλευρά της. Και τα Σαββατοκύριακα της άνοιξης είναι σούπερ αφορμή για να την ανακαλύψουμε ή να… επανασυστηθούμε με αυτήν. 

Ηλιόλουστα μέρη που πιθανώς αγνοούσαμε, βουνά που προσφέρουν ολάνθιστα μονοπάτια προς εξερεύνηση με τα πόδια ή με το ποδήλατο και βοτανικοί κήποι χάρμα οφθαλμών αποτελούν επίκεντρο των εξορμήσεών μας. 

Πάρνηθα, Σούνιο, Πεντέλη και Διομήδειος Βοτανικός κήπος είναι οι προορισμοί. Αθλητικά παπούτσια, νεράκια και ό,τι άλλο χρειαστούμε στο σακίδιο και… φύγαμε.


Ουζάκια στον ήλιο

Λίγο ουζάκι, ψαρομεζέδες και το κύμα να σκάει λίγο πιο πέρα φτιάχνοντας το καλύτερο soundtrack. Ο καιρός τραβάει το ουζάκι, και οι ψαροταβέρνες της Αττικής έχουν ήδη βγάλει τραπεζάκια και ψάθινες καρέκλες στην άμμο. 

Ρουφάμε την αρμύρα της θάλασσας λοιπόν, γεμίζουμε τα ποτήρια μας ουζάκι με πάγο – ή χωρίς – παραγγέλνουμε ψαρομεζεδάκια και απολαμβάνουμε ημέρες νόστιμης ραστώνης σε κορυφαία ταβερνάκια που βλέπουν γαλάζιο.


Μια μέρα στη φάρμα

Μα καλά υπάρχουν φάρμες κοντά; Ναι, υπάρχουν. Φάρμες εντός Αττικής που προσφέρονται για ξένοιαστα Σαββατοκύριακα δίπλα στη φύση και τους κατοίκους της (χήνες, πάπιες, αλογάκια, γαϊδουράκια κ.α.) για μικρά ή/και μεγάλα παιδιά. Μεταξύ άλλων, εκεί θα μάθετε τα βασικά της βιολογικής γεωργίας, θα νοικιάσετε τη δική σας φάρμα για να καρπωθείτε τα… λαχανικά της (και τα οφέλη τους). 


Διαμονή στη φύση

Φωλιασμένα ανάμεσα σε αιωνόβιους ελαιώνες, δίπλα σε φάρμες και λουλουδιασμένους κήπους, με θέα τον έναστρο ουρανό και την καταπράσινη απεραντοσύνη της φύσης. Τα αγροκτήματα - ξενώνες αυξάνονται και πληθύνονται, κι αποτελούν την τέλεια αφορμή για ανοιξιάτικη… επιστροφή στη φύση. 


Τραπεζομάντιλα στον ίσκιο

Η παρέα ή τα πιτσιρίκια στο αυτοκίνητο, και στο πορτ μπαγκάζ διπλωμένο τραπεζομάντηλο, καλαθάκια, ψυγεία και σνακ. Το σκηνικό για το πικ νικ μοιάζει ήδη… απλωμένο. Και άκρως ελκυστικό για το Σαββατοκύριακο. Ο προορισμός;

Πάρκα και άλση εντός και εκτός Αθήνας, τα οποία σας υποδέχονται σε ξύλινους πάγκους ή στο γρασίδι για να απλώσετε καρό τραπεζομάντιλα, να αράξετε στον ήλιο και να τσιμπολογήσετε με ή χωρίς τα πιτσιρίκια. 


Οίνος ευφραίνει καρδίαν

Κλείνετε την επίσκεψή, φορτώνετε το αυτοκίνητο με οικογένεια ή φίλους (ή και τα δύο) και σε μία ώρα και κάτι βρίσκεστε ήδη στο επίκεντρο της δημιουργίας εκλεκτών οίνων. Τα επισκέψιμα οινοποιεία κοντά (ή και μέσα ακόμα) στην Αττική, αποτελούν εξαιρετικές αφορμές για σαββατοκυριακάτικες οινικές εξορμήσεις προσφέροντας όμορφες εικόνες και ακόμα ωραιότερες γεύσεις και αρώματα.


Έλα να πάμε στο νησί

Πρόβα καλοκαιριού από την… άνοιξη. Νησάκια κοντά στην Αθήνα προσφέρονται να γεμίσουν με καρτποσταλικές εικόνες και καλοκαιρινό mood τα Σαββατοκύριακα και ταιριάζουν «γάντι» αυτήν την περίοδο. Είναι τα νησιά που φαντάζουν ιδανικές αφορμές για εξόρμηση τον Μάιο και τον Ιούνιο, τότε που δεν μας ενδιαφέρουν ακόμη οι βουτιές, αλλά τα ήσυχα ταβερνάκια για ουζάκι πλάι στο κύμα και οι βόλτες σε γραφικά σοκάκια.


Νεράιδες στη Λίμνη

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν, αλλά δεν χάνετε κάτι να ελέγξετε κι εσείς και να μας πείτε. Παράλληλα θα οργανώσετε μια σούπερ ανοιξιάτικη εξόρμηση στις ομορφότερες λίμνες – μονοήμερη ή διήμερη, ανάλογα την όρεξή σας. Η ανεξερεύνητη λίμνη του Λάδωνα, η ταμάμ για μονοήμερη λίμνη Δόξα, η celebrity Κερκίνη και η Λίμνη Πλαστήρα είναι ό,τι πρέπει αυτήν την περίοδο. 


Ρομαντζάδα στον ξενώνα

Κάστρα και πέτρινοι πύργοι στη Μάνη. Παραδοσιακοί ξενώνες στα πόδια του Αιγαίου και του Σαρωνικού. Ονειρεμένες σουίτες στο Ζαγόρι και την Ορεινή Ναυπακτία ή ρομαντικές σοφίτες στο Ναύπλιο. Βουνό, θάλασσα, παλιά πόλη, φαράγγι ή νησί: Ό,τι κι αν ονειρεύεστε για τα weekends της Άνοιξης σας, λύσεις υπάρχουν και είναι άκρως… ρομαντικές. Πάρτε μαζί το έτερον ήμισυ λοιπόν και ετοιμαστείτε για τα πιο ρομαντικά, ανοιξιάτικα weekends. 


Η μεγάλη κατάβαση

Ονειρεμένες καταβάσεις, φυσικός πλούτος που σε αφήνει με το στόμα ανοικτό, αδρεναλίνη αλλά και… βαρκάδες προσφέρουν τα ποτάμια της Ελλάδας τα οποία ντύνονται πλέον ανοιξιάτικα και μας καλούν να τα γνωρίσουμε αυθημερόν ή σαββατοκύριακο, κάνοντας κουπί. Ναι, καλά το καταλάβατε, το ράφτινγκ είναι το απόλυτο extreme σπορ και η άνοιξη του πάει πολύ.


Νικόλας Γεωργιακώδης, in2life.gr


Περισσότερα ταξιδιωτικά θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)