15 πρωτότυπα σχέδια για να ζωγραφίσετε στα πασχαλινά αυγά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Αυγά-Μίνιονς

Μισό αυγό μπλε, μισό κίτρινο (με τα πινέλα των παιδιών, δεν χρειάζεται να παυδευτείτε με μπογιές), δυο μεγάλα ολοστρόγγυλα μάτια και τα Μίνιονς που θα ξετρελάνουν τα  παιδιά είναι έτοιμα!


15 πρωτότυπα σχέδια για να ζωγραφίσετε στα πασχαλινά αυγά


Αυγά υπέρ-ήρωες 

Εδώ, έχει γίνει επαγγελματική δουλειά. Εσείς μην πτοείστε! Δεν χρειάζεται το αποτέλεσμα να είναι επαγγελματικό. Το "S" του Σούπερμαν ή ένας υποτυπώδης ιστός αράχνης αρκούν για να κάνουν τα παιδιά χαρούμενα με τα φετινά πασχαλινά αυγά.    




Φτιάξτε πολύχρωμα αυγά χρησιμοποιώντας χρωματιστά μεταξωτά πανιά  

Η τεχνική αυτή έχει ως εξής: τυλίξτε σε μεταξωτά πανιά (μαντήλια ή γραβάτες που ο σύζυγός σας δεν χρησιμοποίησε ποτέ) τα αυγά και δέστε τα πολύ σφιχτά με σπάγγο και, στη συνέχεια, τυλίξτε τα ξανά σε κομμάτια άσπρου, βαμβακερού πανιού (μπορείτε να κόψετε μια παλιά μαξιλαροθήκη). Βράστε τα για 20' σε νερό και ξίδι -αναλογία 4 προς 1- ξετυλίξτε προσεκτικα, και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει για τον κόπο σας! 




Κολλήστε οικογενειακές φωτογραφίες! 

Αφού βράσετε τα αυγά, περάστε τα με ισχυρή κόλλα και κολλήστε πάνω τους αποκόμματα οικογενειακών φωτογραφιών που θα έχετε τυπώσει σε χαρτί! 




Αυγά-ήρωες παραμυθιών 

Ζωγραφίστε με λεπτούς ανεξίτηλους μαρκαδόρους μάτια, μουστάκια και στόματα στα βρασμένα αυγά. Τοποθετήστε τα σε αυγοθήκες και προσθέστε παραμυθένια αξεσουάρ από χαρτόνι! 





Πασχαλινά μοτίβα ζωγραφισμένα με πινέλο

Αφήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας να οργιάσουν! Αφού βράσετε τ' αυγά, βάψτε τα με ένα χρώμα της αρεσκείας σας και, στη συνέχεια, ζωγραφίστε πάνω στο φόντο, ό, τι σας αρέσει -από λουλουδάκια και φύλλα, μέχρι πασχαλίτσες και πουά. 





Χελωνονιντζάκια 

Αν έχετε αγόρια, αυτό το σχέδιο πρέπει να το δοκιμάσετε. Οι γονείς που έφτιαξαν τ' αυγά της φωτογραφίας έβαλαν πολύ κέφι και μεράκι. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινη μπογιά για το "σώμα" των χελωνών-νίντζα, μαύρους μαρκαδόρους για τα μάτια και μερικά χρώματα σε νερομπογιές για το μαντήλι.



Σχέδια με φύλλα και λουλούδια 

Μερικές γιαγιάδες χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική διακόσμησης των πασχαλινών αυγών. Βάλτε φύλλα ή λουλούδια πάνω στα αυγά και τυλίξτε τα πολύ σφιχτά με κομμάτια από παλιά καλσόν. Βάλτε να στην κατσαρόλα και, όταν βράσουν, αφαιρέστε το ύφασμα. 





Αυγά ντυμένα ζεστά

Φτιάξτε μικροσκοπικά... πουλοβεράκια για τα αυγά σας με νήματα και κλωστές που θα κολλήσετε με υγρή κόλλα!





Φατσούλες 

Ιδέα απλή και διασκεδαστική για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Σε βρασμένα, άχρωμα αυγά, σχεδιάστε με λεπτά μαρκαδοράκια κάθε είδους γκριμάτσες και πρόσωπα. 





Σχέδια με μαρκαδόρους

Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε τα άσπρα αυγά με μαύρα, λεπτομερή σχέδια. 





Διάστημα

Σε βαμμένα μπλε αυγά, δημιουργήστε μικρά... σύμπαντα, με χρυσόσκονη και γκλίτερ. 





Αυγά-μαυροπίνακες 

Βάψτε τα αυγά σας μαύρα, αγοράστε μερικές κιμωλίες και αφήστε τα παιδιά να σβήσουν και να ξαναζωγραφίσουν πάνω τους όσες φορές θέλουν. 





Χαριτωμένα πουά 

Το πουα αρέσει ιδιαίτερα στα κοριτσάκια! Φτιάξτε μικρές ή μεγάλες βούλες, χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους ή νερομπογιές. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να φτιάξετε μικρές βούλες από κόλλα πάνω στην επιφάνεια των αυγών και να τα πασπαλίσετε με χρυσόσκονη της αρεσκείας σας. Τέλος, φυσήξετε τη χρυσόσκονη -θα μείνει μόνο αυτή που κόλλησε πάνω στους κύκλους από κόλλα! 





Καλή επιτυχία και καλή Ανάσταση!

Περισσότερα πασχαλινά θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)