ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

3/4/17

Πανελλαδικές 2017: Ο αριθμός εισακτέων τελικά θα μειωθεί κατά 500 και όχι κατά 1.000Η  μείωση του αριθμού  των εισακτέων στα Πανεπιστήμια  θα εφαρμοστεί σταδιακά . Ετσι  για φέτος θα περιοριστεί στους 500 για όλες τις σχολές αντί της αρχικής μείωσης κατά 1.000  θέσεις(π.χ στο σύνολο των  Ιατρικών η μείωση θα είναι 110 θέσεις αντί των 220 θέσεων).
Την απόφαση αυτή έλαβε το Σάββατο 1η Απριλίου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Ο κ. υπουργός ανακοίνωσε στα Γιάννενα όπου βρίσκεται , ότι τη  σχετική υπουργική απόφαση θα την υπογράψει μεθαύριο, Δευτέρα.
Ο υπουργός Παιδείας  θεωρεί ότι «τα κόμματα θα σεβαστούν την αγωνία και την σκληρή προσπάθεια των χιλιάδων  υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων και των οικογενειών τους και δεν θα συνεχίσουν τις  προσπάθειες για τη δημιουργία αρνητικού κλίματος» .
Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως θα πρέπει «να δούμε το ζήτημα με αποδραματοποιημένο τρόπο», ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι η αναστάτωση των νέων παιδιών και συνέστησε «να μην επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση».
Το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει ότι «η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μαθητών/τριων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτέλεσε για την αντιπολίτευση λεία μικροκομματικής εκμετάλλευσης, για ένα ζήτημα μάλιστα πρωτίστως ακαδημαϊκό».
Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger