ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

2/4/17

Πανελλαδικές 2017: Όσοι θέλουν επαναληπτικές θα εξετάζονται στο σύνολο των μαθημάτων και όχι σε έναΟι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ ναι μεν θα έχουν τη δυνατότητα να επαναλάβουν τις εξετάσεις το Σεπτέμβρη, όμως όχι μόνο στο μάθημα που δεν συμμετείχαν λόγω προβλήματος υγείας, αλλά στο σύνολο των μαθημάτων .
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, στη συνάντηση με  το ΔΣ   της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).
Για  την μεταφορά των ενδοσχολικών εξετάσεων πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο κ. Παντής  αρνήθηκε ν’ αλλάξει την απόφαση παρά την πίεση που ασκήθηκε από την ΑΣΓΜΕ και  ανέφερε ότι θεωρεί φυσιολογικό πρώτα να τελειώνει ο μαθητής το Λύκειο, να παίρνει απολυτήριο και στη συνέχεια να δίνει πανελλαδικές εξετάσεις.
Σχετικά με το αριθμό των εισακτέων  ο  Γενικός Γραμματέας δήλωσε  κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να αλλάξει γιατί το αίτημα των Πανεπιστημίων είναι για πολύ μεγαλύτερες μειώσεις και ο νόμος προβλέπει 15/2 του τρέχοντος έτους την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων.
Μετά από έντονη πίεση , ο κ. Παντής, δέχθηκε να κατατεθεί εγκύκλιος που θα δίνει τη δυνατότητα στους εξεταζόμενους να δηλώσουν και 5ο μάθημα ώστε να μπορούν να δηλώσουν και σχολές άλλου επιστημονικού πεδίου.
Στις παρατηρήσεις της ΑΣΓΜΕ, ότι δεν υπήρξε σχεδιασμός και έγκαιρη ενημέρωση πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Παντής  επικαλέστηκε τον ανασχηματισμό ο οποίος ανέτρεψε τον όποιο προγραμματισμό είχε γίνει.
Η ΑΣΓΜΕ τονίζει ότι «η μερική υπαναχώρηση της κυβέρνησης  για τις επαναληπτικές εξετάσεις για τους  μαθητές που για λόγους υγείας δεν θα μπορέσουν  να δώσουν εξετάσεις έγινε μετά από τις κινητοποιήσεις χιλιάδων μαθητών που αποφάσισαν συλλογικά και οργανωμένα, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη γνώση, το δικαίωμά τους στη ζωή τη δυνατότητα να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα».
Η  ΑΣΓΜΕ επιμένει  «να αφήσει η κυβέρνηση την υποκρισία και τους πειραματισμούς της τελευταίας στιγμής και να μην αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα για τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις».
Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά για τον πόνο και το άγχος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, σημειώνει η ΑΣΓΜΕ, να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα για δικαίωμα επανάληψης της διαδι¬κασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι, κυρίως για τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων.
Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger