5 ανοιξιάτικες βόλτες που πρέπει να κάνετε με το παιδί

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Πάρκα, παιδότοποι, αρχαιολογικοί χώροι και καταπράσινες εκτάσεις σας καλούν να τ' απολαύσετε!

1. Στους αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου

Λίγο μετά τα τσουχτερά κρύα και τους βοριάδες του χειμώνα και λίγο πριν τα πρώτα κύματα τουριστών τους κατακλύσουν, οι αρχαιολογικοί χώροι της πρωτεύουσας είναι τέλειοι για μια ανοιξιάτικη βόλτα με το παιδί, εκπαιδευτική ή απλώς ψυχαγωγική. Περιηγηθείτε στην Αρχαία Αγορά, ανεβείτε ως την Ακρόπολη και ύστερα χαλαρώστε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ή νοικιάστε ένα διπλό, σκεπαστό ποδήλατο για να του κάνετε τον σοφέρ και να κάψετε λίγη ενέργεια ακόμη.

2. Στον Φλοίσβο για παιχνίδι δίπλα στη θάλασσα

Στο Παλαιό Φάληρο, σ’ ένα τμήμα του ατελείωτου, πανέμορφου παραλιακού μετώπου, συναντά κανείς την τεράστια παιδική χαρά στο Πάρκο Φλοίσβου, έναν παιδότοπο γεμάτο με παιχνίδια που δεν «παίζουν» παντού, ο οποίος σφύζει πάντα από ζωή και χαρούμενες παιδικές φωνούλες. Βολτάρετε δίπλα στη θάλασσα, εκτονωθείτε στην παιδική χαρά και μετά «αράξτε» στη γραφική Μαρίνα Φλοίσβου για φαγητό ή καφέ με το βλέμμα στη θάλασσα.

3. Στο Περιβόλι στη Βάρη για αγροτουρισμό τσέπης

Αν νοσταλγείτε τα χρόνια στο χωριό και θέλετε να δώσετε στο παιδί σας, που ίσως να μην πρόλαβε μπαχτσέδες και κοτέτσια εν δράση, μια γεύση απ’ τις παιδικές σας μνήμες, αλλά κι έναν λόγο να εκτιμήσει τη γενναιοδωρία της φύσης, κατευθυνθείτε νότια, στο Περιβόλι της Βάρης. Περιηγηθείτε στα μονοπάτια, θυμηθείτε πώς καλλιεργούνται ένα σωρό αγαθά με εντελώς φυσικό τρόπο και δώστε του την ευκαιρία να μάθει περισσότερα σε κάποιο απ’ τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Περιβολιού.

4. Με τις βοηθητικές ρόδες στο Δάσος Συγγρού

Στη Λεωφόρο Κηφισίας, εκεί που συναντιούνται οι Δήμοι Κηφισίας, Αμαρουσίου και Πεντέλης βρίσκεται ένα πανέμορφο φυσικό πευκόδασος 950 στρεμμάτων, δωρεά της οικογένειας Συγγρού στο ελληνικό δημόσιο, διαμορφωμένο για μεγάλους περιπάτους, ηλιοκαμένα πικ-νικ και ποδηλατάδες, γεμάτο κυκλικές διαδρομές ιδανικές για να κάνει το καμάρι σας τις πρώτες, περήφανες ορθοπεταλιές του. Για μία έξτρα επαφή με τη μαγεία της φύσης, περάστε και μια βόλτα απ’ το Μουσείο Μελισσοκομίας στον χώρο της παλιάς έπαυλης.

5. Στο Kidom για παιχνίδια χωρίς τελειωμό

Στο μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, το Allou! Fun Park στου Ρέντη, βρίσκει κανείς το πιο εξειδικευμένο Kidom, ένα μικρό ψυχαγωγικό «βασίλειο» για μικρότερα παιδιά και γονείς που θέλουν να τα δουν να «σκάνε» από χαρά. Τρενάκι που ανεβοκατεβαίνει, ένα πανέμορφο καρουσέλ, αυτοκινητάκια, βαρκούλες και όλα τα αγαπημένα τους φουσκωτά παιχνίδια εγγυώνται μια βόλτα που θα τους μείνει αξέχαστη- μέχρι την επόμενη...
Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)