Οι καλύτεροι κοντινοί προορισμοί για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Η Πρωτομαγιά είναι μία ευκαιρία να χαλαρώσεις, να περάσεις χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς και φυσικά να νιώσεις την ομορφιά της φύσης και την μυρωδιά του καλοκαιριού που έρχεται σύντομα.
Εμείς λοιπόν συγκεντρώσαμε τους top προορισμούς, που βρίσκονται σχετικά κοντά στην Αθήνα και σας τους παρουσιάζουμε για να επιλέξετε και εσείς πού θα πάτε τη Δευτέρα!

1. Εύβοια

Η Εύβοια είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας και συνδυάζει τόσο το βουνό όσο και τη θάλασσα. Η πανέμορφη Κύμη, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, είναι μία από τις must τοποθεσίες που πρέπει να δεις αν πας στην Εύβοια. Πανέμορφες παραλίες, γραφικά ταβερνάκια και φυσικά η ομορφιά της καταπράσινης ευβοϊκής γης, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που θα σε πείσουν να επισκεφτείς και εσύ την Εύβοια.

2. Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι ένας από τους πιο γραφικούς προορισμούς και βρίσκεται μία ανάσα από την Αθήνα. Συνδυάζει τόσο την αίγλη της αρχοντικής πόλης, όσο και την ομορφιά της φύσης. Καταγάλανες παραλίες και κρυσταλλένια νερά μπορούν να σε μαγέψουν και να σε φέρουν την Πρωτομαγιά στο πανέμορφο Ναύπλιο.

3. Ύδρα

Μία ανάσα από την Αθήνα, βρίσκεται επίσης και η Ύδρα. Το νησί του Αργοσαρωνικού, δεσπόζει στις προτιμήσεις μας και προσφέρεται για ένα χαλαρωτικό και νησιωτικό τριήμερο. Φαγητό δίπλα στη θάλασσα και βόλτες στα γραφικά σοκάκια είναι κάποια από τα προτερήματα της μαγευτικής Ύδρας.

4. Tζιά

Αν θέλεις, να κάνεις το πρώτο σου μπάνιο σε πεντακάθαρα νερά, η κοσμοπολίτικη Τζιά είναι ο ιδανικός προορισμός. Νησί με εξαιρετική νυχτερινή ζωή αλλά και παραδοσιακή αισθητική, που μπορεί να προσελκύσει τόσο τα αγαπημένα ζευγάρια όσο και τις ξέφρενες παρέες.

5. Aίγινα

Η Αίγινα ανήκει φυσικά στους top αλλά και άκρως οικονομικούς προορισμούς για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες της να κάνουν βόλτα δίπλα στη θάλασσα, αλλά και να ταξιδέψουν σε μία πιο νησιωτική τοποθεσία, ξεχνώντας κάθε έγνοια της κουραστικής αθηναϊκής καθημερινότητας.

6. Άνδρος

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, η Άνδρος είναι πολύ κοντά στην Αθήνα. Μέσω Λαυρίου, σε 1,5 ώρα είσαι εκεί! Μαγευτικές παραλίες και όμορφα σοκάκια είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν το ψηφιδωτό του ιδανικού νησιωτικού προορισμού.

7. Xαλκίδα

Η Χαλκίδα μπορεί φαινομενικά να μοιάζει με αστικό περιβάλλον, ωστόσο διατηρεί τα στοιχεία αυτά της επαρχίας που ζητά στο τριήμερο του κάθε Αθηναίος. Το φοιτητικό πλεονέκτημα που διαθέτει η Χαλκίδα, την κάνει να έχει πολλά club αλλά και οικονομικά καφέ και εστιατόρια που ψάχνουμε στις διακοπές μας.

8. Πόρος

Ο Πόρος είναι από τα top νησιά κοντά στην Αθήνα. Το Ασκέλι είναι η πιο παραθαλάσσια περιοχή του Πόρου, ενώ μπορείς από το κέντρο του νησιού να πας τόσο στο Γαλατά όσο και σε άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού.

9. Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι από τα πιο όμορφα αλλά και άκρως γραφικά νησιά. Αν και είναι σχετικά ακριβά, μπορεί να προσφέρει αυτό το νησιωτικό πνεύμα και την παραθαλάσσια αίσθηση που λείπει σε όλους μας. Οι βόλτες με τις άμαξες στο κέντρο του νησιού είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

10. Λίμνη Τσιβλού


H Λίμνη Τσιβλού μπορεί για αρκετούς να είναι ένας άγνωστος προορισμός, αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να την ανακαλύψεις το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Η φυσική Λίμνη που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την Ακράτα, διαθέτει μαγευτική θέα και καταπράσινα νερά που μαγνητίζουν κάθε επισκέπτη της.


Περισσότερες εκδρομές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)