ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

6/4/17

Η πιο απλή άσκηση για την εξάσκηση στη λαβή του μολυβιού!Αναπτυξιακά το παιδί περνά από διάφορα στάδια για να καταφέρει να πιάσει "σωστά" το μολύβι!

Πολλά παιδιά δεν καταφέρνουν με την εισαγωγή τους στο Δημοτικό να κατακτήσουν μια λειτουργική λαβή του μολυβιού με συνέπεια να παρουσιάζουν γραφοκινητικές δυσκολίες. Σε παιδιά με Δυσγραφία από τους πρώτους παράγοντες που εξετάζονται για τις δυσκολίες που εμφανίζουν στη γραφή (πχ. κακογραφία, παραμορφώσεις, λάθη κτλ.) είναι ο τρόπος σύλληψης του μολυβιού και αν αυτός τους επιτρέπει να γράφουν με επιτυχία και ταχύτητα.


Για την ενίσχυση και εκπαίδευση του δυσγραφικού παιδιού σε μια λειτουργική για το ίδιο λαβή γίνονται ασκήσεις που ενδυναμώνουν τα άνω άκρα και βελτιώνουν τη λεπτή κινητικότητα. Μια τέτοια άσκηση παρουσιάζεται σε video!


Υλικά: ένα καλαθάκι και μανταλάκια! 
Οδηγίες: Όπως φαίνεται και στο video η μόνη οδηγία που δίνεται είναι ότι πρέπει να γεμίσει περιμετρικά το καλαθάκι με όλα τα μανταλάκια χρησιμοποιώντας τα τρία πρώτα του δάχτυλα. 

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε:

✳ εκγύμναση των μικρών μυών 
✳ συντονισμό χεριού-ματιού
✳ συγκέντρωση


❝Παρατηρήστε τον τρόπο που επεμβαίνει η παιδαγωγός κατά την διαδικασία για να διορθώσει και να δείξει πάλι την εκτέλεση της άσκησης!❞ 

Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος, dyslexiaathome.blogspot.gr

Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger