Πέντε υπέροχες καφετέριες της Αθήνας μέσα στο πράσινο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Πλατύφυλλα πλατάνια, λουλούδια που θα εντυπωσίαζαν και τον πιο ψαγμένο βοτανολόγο, γκαζόν, ίσκιος και δροσεροί καφέδες σε πέντε αγαπημένες και «πράσινες» διευθύνσεις στην πόλη. 

Ilissia Café Bistrot 
Βασιλίσσης Σοφίας 22, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

To βρίσκουμε στον κήπο του περίφημου Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας και γινόμαστε ένα με την απίστευτη «αύρα παλιάς αρχοντικής Αθήνας» που αποπνέει στην καρδιά της πόλης, εκεί που σήμερα φιλοξενείται το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. 

Piu Verde
Άλσος Παπάγου

Στην καρδιά του καταπράσινου άλσους του…  επίσης καταπράσινου Παπάγου, το Piu Verde σερβίρει καθημερινά καφεδάκι με φόντο λίμνες, μπόλικα πεύκα και πλακόστρωτα μονοπάτια κάνοντας την κατανάλωση καφεΐνης ή ροφημάτων μια 100% ανοιξιάτικη εμπειρία.

Το Άλσος της Πόλης  
Αγίου Βασιλείου 63, Άλσος Περιστερίου, τηλ: 2105744070

Από την περιοχή του Παπάγου μεταφερόμαστε στο καταπράσινο άλσος Περιστερίου για να πιάσουμε τραπεζάκι στο ωραίο καφέ που εδώ και μερικά χρόνια προσφέρει απλόχερα θέα στο ανοιξιάτικο πάρκο και ωραιότατα ροφήματα, αλλά και σνακ.

Κήπος – The Garden Café
Διομήδειος Κήπος, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792

Ένας – ιστορικός – κήπος, ένα πανέμορφο καφέ για να τον πιείτε… γουλιά γουλιά. Στον Διομήδειο Κήπο το «ντόπιο» καφέ απλώνει τραπεζάκια κάτω από τον ίσκιο των δέντρων και μας υποδέχεται για άραγμα από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και πρωινό και στην συνέχεια για ούζο ή χιώτικη σούμα με ελληνικό finger food.

Best Friends  
Πλατεία Καραμανλή, Πολιτεία, τηλ: 2108079139

Βάζουμε πλώρη Βόρεια, εκεί όπου το αγαπημένο καφέ της Πολιτείας εγκαινιάζει τον υπαίθριο χώρο του, με μία καταπράσινη μπάρα που φροντίζει από νωρίς για το coffee break μας, στο πλακόστρωτο κάτω από τα πελώρια δέντρα. 

Ν.Γ., in2life.gr

Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)