Προτάσεις παιδικών βιβλίων με θέμα το Πάσχα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Πασχαλιάτικο αεράκι σε Κερκυραϊκό καντούνι
Ένα από τα ωραιότερα σύγχρονα πασχαλινά διηγήματα με το γνώριμο ύφος της Άννας Ιακώβου και μια εμπνευσμένη εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά. Στην Κέρκυρα η Άνοιξη φτάνει απ' τον Μάρτη μήνα μαζί με τα χελιδόνια. Και λάμπει ο ήλιος κι αστράφτει η θάλασσα. Και μαζί μ' αυτά ανθίζουν και οι καρδιές των Κερκυραίων. Στην Ήπειρο όμως η άνοιξη αργεί, τα χιόνια λιώνουν τέλη Μάρτη και το κρύο κρατάει τους ανθρώπους φυλακισμένους ως τον Απρίλη. Τι γίνεται όμως όταν ο Ανέστης φεύγει από το χωριό του στην Ήπειρο για να περάσει το Πάσχα στην Κέρκυρα κοντά στην αδελφή του τη Φιλιώ και στην οικογένεια της, ανασαίνοντας τις γιορτινές αυτές μέρες θαλασσινό αεράκι; 
Συγγραφέας: Άννα Ιακώβου
Εκδόσεις: Άθως Εκδόσεις (Σταμούλη Α.Ε.)
Έκδοση: 2015 



Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν

Κάθε Πάσχα στο χωριό Λαμπρινίτσα γίνεται μεγάλη γιορτή, γιατί εκεί υπάρχει το μαγαζάκι του κυρ-Λάμπρου που φτιάχνει τις ωραιότερες χειροποίητες λαμπάδες. Έτσι και φέτος η βιτρίνα του μαγαζιού του στολίστηκε αποβραδίς πανέμορφα και εντυπωσιακά, και την επομένη τα παιδάκια θα μπορούσαν να αγοράσουν τη λαμπάδα της επιλογής τους. 
Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου 
Εκδόσεις: Διάπλαση 
Έκδοση: 2014 



Πάσχα με λαγουδάκια και χρωματιστά αυγά (βιβλίο με δραστηριότητες και αυτοκόλλητα) 
Ένα μοναδικό βιβλίο δραστηριοτήτων για το Πάσχα γεμάτο ανοιξιάτικες δραστηριότητες και χαρούμενα αυτοκόλλητα για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης την περίοδο των πασχαλινών διακοπών.
Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων
Εκδόσεις: Πατάκη
Έκδοση: 2014 



Πάσχα με τον Χρήστο
Μύρισε Άνοιξη, το Πάσχα πλησιάζει, οι διακοπές αρχίζουν, ώρα για παιχνίδι! Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε πασχαλιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις χαρμόσυνες τούτες μέρες και θα σας χαρίσουν πολλές ώρες διασκέδασης. 
Συγγραφέας: Χρήστος Δημόπουλος
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Έκδοση: 2015 



Το Πάσχα του Πασχάλη  
Φέτος την άνοιξη ο μικρός τρισχαριτωμένος λαγουδάκος, ο Πασχάλης, έχει χάσει τελείως το κέφι του. Αιτία της κακοκεφιάς του η μετακόμιση που αναγκάζονται να κάνουν -λόγω της δουλειάς του πατέρα του- από το αγρόκτημα όπου γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη κάμποσα χιλιόμετρα μακριά. 
Ο Πασχάλης δυσκολεύεται πολύ να συνηθίσει την καινούργια του γειτονιά, ώσπου ανήμερα το Πάσχα, αναπάντεχα, όλα αλλάζουν σαν από θαύμα. 
Συγγραφέας: Μαρία Ανδρικοπούλου
Εκδόσεις: Τετράγωνο
Έκδοση: 2010 


Αγαπημένες ιστορίες για το Πάσχα 

Δέκα αγαπημένες ιστορίες για το Πάσχα, από τους πιο αγαπημένους Έλληνες κλασικούς συγγραφείς, ζωντανεύουν μέσα από υπέροχες εικόνες δέκα διαφορετικών σύγχρονων εικονογράφων.
Εκδόσεις: Μίνωας
Έκδοση: 2008 



Η κυρα Σαρακοστή
Ένα πολύ χαριτωμένο βιβλίο της Μαρίνας Παλιάκη-Μπόκια αφιερωμένο στην Σαρακοστή. Είναι κατάλληλο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής εκκλησίας, χωρίς να αποκλείεται να δείξουν ενδιαφέρον και παιδιά 3ης και 4ης δημοτικού. 
Συγγραφέας: Μαρίνα Παλιάκη-Μπόκια
Εκδόσεις: Άθως Εκδόσεις (Σταμούλη Α.Ε.)
Έκδοση: 2011 



Πασχαλινά διηγήματα
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μάς χαρίζει ιστορίες και αναμνήσεις μιας αλλοτινής εποχής με φόντο την πιο λαμπρή γιορτή, το Πάσχα. 
Εκδόσεις: Μίνωας
Έκδοση: 2013 

-
Ελληνικό Πάσχα 

Δέκα αγαπημένοι συγγραφείς από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου περιγράφουν μέσα από τις ιστορίες τους το παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα. 
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Έκδοση: 2013 



Το αυγό Λαγός
Γιατί η πασχαλίτσα ζωγράφισε το αυγό; Γιατί η αλεπού κυνηγάει τα αυτοκίνητα; Πώς το αυγό έγινε λαγός;
Η Σοφία Μαντουβάλου μας διηγείται την πιο ευφάνταστη και χιουμοριστική πασχαλινή ιστορία και ο Αντρέας Καράμπελας την γεμίζει υπέροχες ζωγραφιές. 
Συγγραφέας: Σοφία Μαντουβάλου
Εκδόσεις: Κέδρος 
Έκδοση: 2004 



Πάσχα με όλη την οικογένεια
Το βιβλίο Πάσχα με την Οικογένεια, μιλάει για την παραδοσιακή γιορτή του Πάσχα, με τρόπο απλό και ευχάριστες εικόνες για μικρά παιδιά. Στο τέλος του βιβλίου, τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με δραστηριότητες και πασχαλινές συνταγές. 
Συγγραφέας: Σταυρούλα Βαρδάκου-Κάνιου
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Έκδοση: 2005 



Πού πήγε το Πάσχα; 
Οι γονείς της Νιάνιας έχουν ειδοποιήσει όλους να μην πουν τη φράση «Έρχεται το Πάσχα», γιατί η Νιάνια μετά την αναζήτηση για το από πού έρχονται τα Χριστούγεννα, θα αρχίσει να ψάχνει και από πού έρχεται το Πάσχα! Είχαν ξεχάσει όμως να το πουν στον ορνιθοτρόφο, ο οποίος πήγε στο σπίτι τους για να δώσει τα αυγά και εκείνος της είπε ότι είναι για το Πάσχα που έρχεται! 
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εκδόσεις: Πατάκη
Έκδοση: 2009 



Πασχαλινή ιστορία αγάπης
Η «Πασχαλινή ιστορία αγάπης» είναι ένα τρυφερό παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης. 
• Τι ετοιμάζει κάθε Πάσχα ο κύριος Ζαχαρίας, ο ζαχαροπλάστης, για να ευχαριστήσει τους μικρούς του φίλους; 
• Φέτος θα ετοιμάσει τα ίδια ή μήπως έχει σκεφτεί κάτι ιδιαίτερο; 
• Κι εκείνος ο λαγός που είναι φτιαγμένος από σοκολάτα γάλακτος γιατί είναι τόσο θλιμμένος άραγε; 
Συγγραφέας: Μαρία Ανδρικοπούλου
Εκδόσεις: Τετράγωνο
Έκδοση: 2010 



Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα 

Μια χιουμοριστική ιστορία με ένα αυγό που είχε την ατυχία να γεννηθεί λίγες μέρες πριν από το Πάσχα. Ξεσήκωσε τον κόσμο απʼ τις φωνές του και θα έκανε τα πάντα προκειμένου νʼ αποφύγει αυτό που απεχθανόταν... το κόκκινο χρώμα! 
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εκδόσεις: Διάπλαση
Έκδοση: 2007 



Η Μεγάλη Εβδομάδα του Νικόλα 
Ο Νικόλας μαθαίνει για το βασικό γεγονός που γιορτάζουμε κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας με απλό και χαριτωμένο τρόπο. Παράλληλα εξοικειώνεται με τα τεκταινόμενα στο ναό κάθε μέρα, ώστε να συμμετάσχει και ο ίδιος. 
Συγγραφέας: Μαρίνα Παλιάκη-Μπόκια
Εκδόσεις: Άθως Εκδόσεις (Σταμούλη Α.Ε.)
Έκδοση: 2011 



Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά 
Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια. Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει;
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εκδόσεις: Διάπλαση
Έκδοση: 2011 


Περισσότερα θέματα για βιβλία εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)