Τεστ: Μόνο 1 στους 100 ανθρώπους μπορεί να δει τι είναι κρυμμένο σε αυτές τις εικόνες. Εσύ;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 τα βιβλία με το Μαγικό Μάτι ήταν μεγάλη επιτυχία.

Τα βιβλία αυτά είχαν γυαλιστερές σελίδες που ονομάζονται αυτοστερεογράμματα. Είναι η μαγεία πίσω από τις εικόνες του βιβλίου, γιατί είναι ένα ειδικό είδος δισδιάστατης εικόνας η οποία είναι σχεδιασμένη να περιέχει τρισδιάστατες εικόνες κρυμμένες μέσα της.
Τα αυτοστερεογράμματα εφευρέθηκαν από τον Bela Julesz. Ήταν οπτικός νευρολόγος και ψυχολόγος και προσπαθούσε να αποδείξει μια θεωρία τους, η οποία έλεγε ότι η αντίληψη του βάθους συμβαίνει στον εγκέφαλο και όχι στα μάτια.
Τότε επικρατούσε αυτή η άποψη, έτσι αποφάσισε να ελέγξει την ικανότητα των ανθρώπων να βλέπουν τρισδιάστατα με εικόνες που δημιούργησε ο ίδιος και μοιάζουν με την σημερινή μορφή του Μαγικού Ματιού. Τελικά οι οφθαλμαπάτες που ανέπτυξε απέδειξαν την θεωρία του και χρόνια αργότερα εξελίχθηκαν στο Μαγικό Μάτι.
Οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε κρυμμένες εικόνες μέσα σε φωτογραφίες. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να προσαρμόζουμε τα μάτια μας και να αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε κανονικά το βάθος. Αν μπορείτε να το κάνετε με επιτυχία αυτό, τότε θα εμφανιστεί μια τρισδιάστατη εικόνα κρυμμένη στις φωτογραφίες που κοιτάτε.
Πώς γίνεται να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε φυσικά το βάθος; Καλή ερώτηση! Σύμφωνα με τις οδηγίες του βιβλίου για το Μαγικό Μάτι, ξεκινήστε κοιτάζοντας στο κέντρο της εικόνας από πολύ κοντά. Θα πρέπει στην ουσία να ακουμπάει η μύτη σας στο βιβλίο ή την οθόνη του υπολογιστή.
Στην συνέχεια, προσαρμόστε την εστίαση σας. Βοηθά αν προσπαθήσετε να κοιτάξετε την εικόνα από απόσταση. Ξεκινήστε να απομακρύνετε σταθερά την εικόνα από τα μάτια σας, μέχρι να εμφανιστεί ή τρισδιάστατη εικόνα. Αν δυσκολεύεστε, μπορείτε να μετακινήσετε την εικόνα ξανά κοντά σας και μετά πάλι μακριά. Ίσως χρειαστεί να ξεκινήσετε από την αρχή για να προσαρμόσετε τα μάτια και την εστίαση σας.
Επίσης, όταν καταφέρετε να δείτε την κρυμμένη εικόνα προσαρμόστε λίγο τα μάτια σας. Έτσι θα γίνει πιο καθαρή. Σε αυτό το σημείο θα μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.
Όσοι δεν τα καταφέρουν, δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Είναι δύσκολο να προσαρμόσει κανείς τα μάτια του για να δει πέρα από την δισδιάστατη εικόνα. Μην τα παρατήσετε! Συνεχίστε να προσπαθείτε μέχρι να ξεπεράσετε το εμπόδιο που σας κρατάει πίσω. Δοκιμάστε τις ικανότητες σας προσπαθώντας να μαντέψετε τι κρύβουν οι παρακάτω εικόνες.
Καλή τύχη και καλή διασκέδαση!

Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)