10 ερωτήσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Αν θέλετε να ζείτε τη ζωή σας με δύναμη, πρέπει να κάνετε τις ανάλογες ερωτήσεις:

1. Ποιος είναι ο ύψιστος και καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσω τον χρόνο μου;
Στο σημερινό πολυάσχολο κόσμο, ο χρόνος συχνά είναι πολυτέλεια. Για να κάνουμε τον χρόνο μας να αξίζει, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για μας. Προσπαθήστε να ξεκινάτε κάθε μέρα, κάνοντας αυτήν την ερώτηση στον εαυτό σας. Όταν ξεκαθαρίσετε τις προτεραιότητές σας, ο χρόνος δεν θα σας φαίνεται τόσο δυσεύρετος πια.
2. Αυτό που πάω να κάνω θα μου δώσει ενέργεια ή θα την εξαντλήσει;
Ντόνατς, πίτσα, σοκολάτες, αναψυκτικά, πατατάκια, πατάτες τηγανητές και πρόχειρο φαγητό.
Παρόλο που προσφέρουν άμεση ικανοποίηση, οι επεξεργασμένες τροφές, μακροπρόθεσμα, εξαντλούν τα αποθέματα ενέργειάς μας.
Σκεφτείτε το: Τα φρέσκα τρόφιμα είναι ζωντανά και γεμάτα από την ενέργεια της γης που τα δημιούργησε. Τρώγοντάς τα προσθέτουμε αυτήν την ενέργεια στο σώμα μας. Αντιθέτως, οι επεξεργασμένες (νεκρές) τροφές, προσδίδουν απλώς κενές θερμίδες.
Όταν, λοιπόν, βρίσκεστε αντιμέτωποι με το δίλημμα της επιλογής μεταξύ της φρέσκιας σαλάτας και του επεξεργασμένου σνακ, κάντε στον εαυτό σας αυτήν την ερώτηση και επιλέξτε συνειδητά.
Ζήστε μια δυνατή ζωή, παίρνοντας αποφάσεις που σας ενδυναμώνουν.
3. Πώς ορίζω την επιτυχία;
Ο κόσμος σήμερα κυνηγά την επιτυχία, θυσιάζοντας τον χρόνο, τις σχέσεις και την ψυχική του υγεία. Τελικά τι είναι η επιτυχία; Σταματήσατε ποτέ να σκεφτείτε τι σημαίνει επιτυχία για σας; Πριν ξεκινήσετε να την κυνηγήσετε, βεβαιωθείτε ότι είστε σίγουροι για το τι ψάχνετε.
4. Για ποια πράγματα είμαι ευγνώμων;
Όταν νιώθουμε ευγνωμοσύνη, εκπέμπουμε δονήσεις που λένε στο σύμπαν να μας φέρει περισσότερη ευγνωμοσύνη. Ο φόβος, η φτώχεια και η αμφιβολία δεν μπορούν να επιβιώσουν σε μια καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη.
Αν, λοιπόν, βρίσκεστε σε κάποια κατάσταση που σας προκαλεί αρνητικότητα, ο ευκολότερος τρόπος να αποβάλετε τα συναισθήματα αυτά, είναι να απαριθμήσετε τα πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε ευγνωμοσύνη.
5. Ποια είναι τα τυφλά μου σημεία;
Ποτέ δεν μπορούμε να κοιτάξουμε τον εαυτό μας με αντικειμενική ματιά. Πρέπει να ζητήσουμε από το περιβάλλον μας να μας εξηγήσει πώς φερόμαστε.
Ζητήστε από τους γύρω σας να σας πουν την άποψή τους. Μπορείτε να τους ρωτήσετε ποιες συμπεριφορές σας δεν αντιλαμβάνεστε ή μπορείτε να βελτιώσετε. Αν τους ρωτήσετε με ειλικρινές ενδιαφέρον, θα ανακαλύψετε τι πρέπει να προσέξετε στη συμπεριφορά σας.
6. Τι υποκρίνομαι ότι δεν γνωρίζω;
Έχουμε όλοι μια φωνούλα μέσα μας που συνεχώς προσπαθεί να μας τραβήξει την προσοχή. Μερικές φορές ακούμε την καθοδήγησή της. Άλλες φορές όχι. Δεν είναι καλό να την αγνοούμε για πολύ. Μπορεί να καταλήξουμε να παραμείνουμε για καιρό σε μια ακατάλληλη σχέση, ακόμη κι αν ξέρουμε ότι έχει τελειώσει. Ή μπορεί να κάνουμε κάποια επαγγελματική κίνηση που δεν νιώθουμε ότι είναι πολύ σωστή.
Όποτε νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά σε κάποια κατάσταση, αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που υποκρίνεστε ότι δεν ξέρετε. Χρειάζεται θάρρος, πολλές φορές, για να αποδεχτείτε την απάντηση, αλλά τότε θα μπορέσετε να δράσετε ανάλογα.
7. Τι καλό αποκομίζω από αυτήν την άσχημη κατάσταση;
Έχετε τσακωθεί ποτέ με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο; Έχετε νιώσει ποτέ νικημένοι από τη ζωή; Ότι δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσετε;
Α, κι εσείς; Μάλλον είστε άνθρωποι, λοιπόν! Ό,τι κι αν συμβαίνει, όσο τρομερό κι αν είναι, πάντα μπορούμε να αποκομίσουμε κάποιο όφελος, κάποιο μάθημα, κάποιο συναίσθημα.
Να θυμάστε: Δεν συμβαίνει σε σας. Συμβαίνει ΓΙΑ εσάς.
8. Πώς το προκάλεσα αυτό;
Η πικρή αλήθεια είναι μία: Ο,τιδήποτε αρνητικό μας συμβαίνει, με κάποιον τρόπο το έχουμε προσκαλέσει στη ζωή μας. Δεν μας συμβαίνει αυτό που θέλουμε. Μας συμβαίνει αυτό που είμαστε.
Αν δεν σας αρέσει η πραγματικότητα στην οποία ζείτε, πρέπει να βρείτε τη δύναμη να αλλάξετε κάτι μέσα σας.
9. Τι θα ήθελα να κάνω τώρα;
Αφού προσδιορίσετε με ποιον τρόπο προκαλείτε αυτά που συμβαίνουν στη ζωή σας, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Αφιερώστε χρόνο σε αυτό το ερώτημα και αρχίστε σιγά-σιγά να μεταβάλετε την πραγματικότητά σας ανάλογα.
10. Τι κληρονομιά θέλω να αφήσω πίσω μου;
Η ζωή που ζείτε σήμερα είναι η κληρονομιά που θα αφήσετε πίσω σας. Πώς θέλετε να σας θυμούνται; Βρείτε την απάντηση στο ερώτημα αυτό και αρχίστε να ζείτε τη ζωή σας τώρα!
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)