Οι καλύτερες παιδικές κατασκηνώσεις στην Αττική

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Sports Village Athitaki στο Γραμματικό

4 εξαιρετικές παιδικές κατασκηνώσεις στην Αττική

Αν τα παιδιά σας αγαπούν τον αθλητισμό, το Sports Village, με τις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, θα αποτελέσει γι’αυτά έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Κατά τις δύο ή τρεις εβδομάδες παραμονής τους εκεί, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, με βασικό άξονα βέβαια την ψυχαγωγία και την ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, η κατασκήνωση διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό χόρτο και γήπεδο 5x5, γήπεδα μπάσκετ, γήπεδα beach volley, θερμαινόμενη πισίνα 25 μέτρων, αλλά και 8μετρη για τα μικρότερα παιδιά, τένις, γυμναστήριο, δρόμους για ποδηλασία, χώρους για αερόμπικ, σκάκι, τοίχο αναρρίχησης, χώρο για ιππασία, αλλά και πίστα για roller skates. Οι δυνατότητες, λοιπόν, για το παιδί είναι ανεξάντλητες, όπως είναι και οι καλλιτεχνικές δράσεις που πραγματοποιούνται εκεί.


Στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σπιτάκια με τουαλέτα και ντους, ανεξάρτητα κτίρια με κοινόχρηστες τουαλέτες, δύο τεράστιες τραπεζαρίες, ιατρείο, εκκλησάκι και βιβλιοθήκη.

Στην κατασκήνωση Sports Village Athitaki, το παιδί σας (από 6 έως 16 ετών) μπορεί να συμμετέχει δωρεάν για δύο ή τρεις εβδομάδες αν αιτηθείτε μέσω ΟΑΕΔ ή από κάποιο ταμείο. Αν πάλι είστε ιδιώτης, χωρίς κάποιο συνεργαζόμενο ταμείο, το κόστος συμμετοχής για 22 ημέρες είναι 780 ευρώ για τις δύο πρώτες περιόδους και 700 ευρώ για την τρίτη. Για περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο, επισκεφθείτε το site της κατασκήνωσης ή τηλεφωνήστε στο 210 361 9408.

Κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου στις Αφίδνες


Οι ιδρυτές της χαρακτηρίζουν τις εγκαταστάσεις «παράδεισο του παιδιού», καθώς πέρα από την επαφή με τη φύση, δίνουν τη δυνατότητα στο παιδί να συμμετέχει σε πλούσια αθλητικά και καλλιτεχνικά προγράμματα με κεντρικό άξονα την ψυχαγωγία. Πισίνες, γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ και τένις, τραπέζια πινγκ-πονγκ, τμήμα καλλιτεχνικής γυμναστικής, χώρος τοξοβολίας, πίστα τηλεκατευθυνόμενων, αλλά και μία σκεπαστή παιδική χαρά για πιο ελεύθερο παιχνίδι, περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες, από 6 έως 12 ετών, ενώ δεν θα λείψουν και οι επισκέψεις πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως π.χ. σε παραστάσεις του Ηρωδείου.


Η διαμονή είναι σε μόνιμα, δροσερά σπιτάκια με ξύλινη ψευδοροφή, η διατροφή ακολουθεί τα μεσογειακά πρότυπα και οι εκδηλώσεις δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο –εξάλλου, πρόκειται για μια κατασκήνωση με πολυετή πείρα!

Για τη δωρεάν συμμετοχή του παιδιού σας στις Κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου μέσω ΟΑΕΔ ή οποιουδήποτε άλλου ταμείου θα χρειαστεί να κάνετε άμεσα αίτηση στον εκάστοτε οργανισμό. Ωστόσο, αν είστε ιδιώτης το κόστος ανέρχεται στα 410 ευρώ (με άμεση εξόφληση) για 15 ημέρες και στα 580 ευρώ για 22 ημέρες. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 210 8610110.

Kinderland στον Κάλαμο


Αν μία φωτογραφία αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις, τότε παρατηρώντας της φωτογραφίες της κατασκήνωσης Kinderland, η ιστορία που ξετυλίγεται μας πείθει ότι τα παιδιά εκεί περνούν πολύ καλά! Και γιατί όχι, άλλωστε, αφού βασικός άξονας των προγραμμάτων της είναι η ψυχαγωγία, το παιχνίδι, αλλά και η άθληση, το μπάνιο στην θάλασσα και το καθαρό και νόστιμο φαγητό. Όσο για τη διαμονή, τα παιδιά μένουν σε υπερυψωμένες, αδιάβροχες σκηνές 10-12 θέσεων ή σε κεραμοσκεπή οικήματα υπό την εποπτεία έμπειρων ομαδαρχισσών.


Στις δε δραστηριότητες, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μουσική, χορός, χορωδία, ενόργανη γυμναστική, αερόμπικ, ζωγραφική αλλά και ομαδικά αθλήματα, πολλά εκ των οποίων λαμβάνουν χώρα στην παραλία των Αγίων Αποστόλων που απέχει 3 χλμ. από την κατασκήνωση.

Η κατασκήνωση συνεργάζεται με τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου η συμμετοχή των παιδιών να είναι δωρεάν, ωστόσο αν είστε ιδιώτες το κόστος της πρώτης εβδομάδας είναι 210 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται και ως προκαταβολή, ενώ από εκεί και πέρα για κάθε επόμενη ημέρα το κόστος ανέρχεται στα 30 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες θα λάβετε καλώντας στο 210 3618850.

«Το ξένοιαστο Μελίσσι» στο Σούνιο


Στην περιοχή Πάνορμο του Σουνίου, πάνω ακριβώς στη θάλασσα «Το ξένοιαστο Μελίσσι» περιμένει τα παιδιά για να χαρούν παιχνίδι, αθλητισμό, αλλά και καλλιτεχνική ψυχαγωγία. Πνιγμένη στο πράσινο, η κατασκήνωση διαθέτει 5 γήπεδα μπάσκετ, 3 γήπεδα ποδοσφαίρου, τραπέζια πινγκ-πονγκ, 2 γήπεδα βόλεϊ, αλλά και παιδική χαρά και 3 αμφιθέατρα για τη βραδινή ψυχαγωγία των παιδιών. Η διαμονή λαμβάνει χώρα σε κοιτώνες με στέγη από κεραμίδια και εσωτερική επένδυση από ξύλο για περισσότερη δροσιά.

Το δε πρόγραμμα είναι έτσι δημιουργημένο, ώστε τα παιδιά να ξεκουράζονται αλλά και να διασκεδάζουν, ενώ λαμβάνουν χώρα παιχνίδια, όπως κυνήγι χαμένου θησαυρού, παιχνίδι του δάσους κ.λ.π. που υπόσχονται ξέφρενα γέλια, με την τελική «γιορτή της φωτιάς» να προβλέπεται… φαντασμαγορική.

Καθώς η κατασκήνωση συνεργάζεται με όλα τα ταμεία αλλά και τον ΟΑΕΔ η διαμονή του παιδιού σας εκεί είναι δωρεάν, ωστόσο αν είστε ιδιώτες, για την κράτηση της θέσης του παιδιού το κόστος είναι 300 ευρώ. Επικοινωνήστε με την κατασκήνωση στα τηλέφωνα 210 6825007, 210 6810581 για περισσότερες πληροφορίες.
Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)