Έξι χρήσιμα κόλπα για πιο εύκολο καθάρισμα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Το καθάρισμα του σπιτιού απαιτεί χρόνο και συχνά είναι αρκετά κουραστικό. 
Ωστόσο, πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι οργάνωση και να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές και έξυπνα κόλπα για να γίνει το καθάρισμα πιο εύκολο στην καθημερινότητα.
Δείτε παρακάτω έξι από αυτά...
1. Για να καθαρίσετε σκληρές επιφάνειες όπως αυτές τις κουζίνας
Η λύση είναι απλή. Φτιάξτε ένα μείγμα με νερό και μαγειρική σόδα φτιάξτε μια παχιά πάστα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση λεκέδων από σκληρές επιφάνειες.
2. Για καλό και γρήγορο ξεσκόνισμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλιές φανέλες. Η φανέλα είναι το ιδανικό ύφασμα καθώς απορροφά τη σκόνη άψογα και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Το έκαναν παλιά οι μαμάδες και κάτι ήξεραν.
3. Για να φύγει η βρωμιά από τα πλακάκια
Χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό που προτιμάτε και μία οδοντόβουρτσα για να τρίψετε την επιφάνεια που θέλετε. Η βρωμιά που έχει μείνει πάνω και ανάμεσα από τα πλακάκια θα εξαφανιστεί άμεσα.
4. Μαγειρική σόδα για το πάτωμα
Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα καθαριστικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε λίγη μαγειρική σόδα σε έναν κουβά με νερό και να περάσετε με το μείγμα τις επιφάνειές σας. Έπειτα περάστε άλλη μια φορά μόνο με νερό και αφήστε τα πατώματά σας να στεγνώσουν.
5. Οδοντόκρεμα για τα κουταλοπίρουνα
Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε τα κουταλοπίρουνά σας με αυτήν. Έπειτα ξεπλύντε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν.
6. Καθαρίζετε τους τοίχους σας από πάνω προς τα κάτω
Μπορεί να ακούγεται λογικό αλλά δεν είναι πολλοί εκείνοι που το κάνουν. Αν ξεκινάτε το καθάρισμα από κάτω κάποια στιγμή που θα φτάσετε πάνω θα διαπιστώσετε πως τα βρώμικα νερά στάζουν προς τα κάτω λερώνοντας όλα όσα καθαρίζατε τόση ώρα. Ακολουθήστε επομένως τη συμβουλή της γιαγιάς και μάθετε να ξεκινάτε το καθάρισμα οποιασδήποτε επιφάνειας από πάνω προς τα κάτω.

Περισσότερα χρήσιμα θέματα για την καθαριότητα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)