Σούπερ μονοήμερες εκδρομές για το σαββατοκύριακο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


της Ηρώς Κουνάδη

Έχει και η αττική ακτογραμμή τη χάρη της, όπως δεν κουραζόμαστε να επαναλαμβάνουμε κάθε Μάιο. Αν, όμως, θέλετε το κάτι τις το παραπάνω, μια αφορμή για να εκδράμετε, μια πρόβα διακοπών, μια βουτιά μακριά απ’ όλους και απ’ όλα, έχουμε τέσσερις τέλειες εκδρομές… εδώ δίπλα, που γίνονται είτε ωραιότατη μονοήμερη είτε ένα γεμάτο (βουτιές) weekend. Φύγαμε;

Ηραίο, Κορινθία


Φωτό: Corinthia.Events 

Σε απόσταση μίας ώρας και είκοσι λεπτών από την Αθήνα, το Ηραίο δεν είναι μόνο μια υπέροχη παραλία με κρυστάλλινα, πρασινογάλαζα νερά. Είναι, επίσης, ένας φαντασμαγορικός αρχαίος ναός της Ήρας που σχεδόν ακουμπά στη θάλασσα. Σχεδόν δίπλα τους, υπάρχει και μια λίμνη που δεν είναι ακριβώς λίμνη, αλλά λιμνοθάλασσα, στα ζεστά (και πολύ αλμυρότερα από της θάλασσας) νερά της οποίας μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε –έχει και παραλιούλα, για να διευκολύνει ακόμα περισσότερο την πρόσβασή σας. Και όλα αυτά δίπλα μας, 18 χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι. Στους χάρτες θα το βρείτε ως Λίμνη Ηραίου (μην μπερδευτείτε με το Ηραίο της Αργολίδας).

Επίδαυρος, Αργολίδα


Φωτό: Paola Beach Hotel

Για να μετρήσετε ανάποδα τις μέρες ως το φεστιβάλ, αλλά και για να δείτε την περιοχή… ήσυχη, χωρίς τα πλήθη των εκδρομέων του καλοκαιριού. Η καλύτερη επιλογή για τις βουτιές σας είναι το Καλαμάκι, η μία από τις τρεις παραλίες του χωριού της Παλαιάς Επιδαύρου. Στο τέρμα της παραλίας ξεκινά πλακόστρωτο μονοπάτι, που μετά από τρία-τέσσερα λεπτά περπατήματος σας φέρνει σε ένα σκιερό πευκοδάσος, το οποίο καταλήγει σε κρυστάλλινα νερά με μικρά βοτσαλάκια. Και όταν πεινάσετε, θα οδηγήσετε δέκα λεπτά ως το Γιαλάσι, όπου το Καλογερικό σερβίρει σε τραπεζάκια έξω φανταστικά σπιτικά μαγειρευτά να γλείφεις τα δάχτυλά σου, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15-17€ το άτομο, κρασιών περιλαμβανομένων.

Βραχάτι, Κορινθία



Είναι η αγαπημένη επιλογή των οικογενειών με πιτσιρίκια, κυρίως –αλλά όχι μόνο– για τα ρηχά καθαρά νερά του Κορινθιακού από τον οποίο βρέχεται. Συνυπολογίστε την μηδαμινή απόσταση από την Αθήνα (σε μία ωρίτσα και κάτι είστε εκεί) και την οργάνωση που εγγυάται πως δεν πρόκειται να πεινάσετε/ διψάσετε/ βαρεθείτε στην παραλία, κι έχετε όλους τους λόγους για μια οικογενειακή μονοήμερη εξόρμηση. Σε κοντινή απόσταση για τις απογευματινές βόλτες πριν πάρετε το δρόμο της επιστροφής προτείνουμε το Ξυλόκαστρο και την παραλιακή του περαντζάδα.

Αγκίστρι



Μιάμιση ώρα απόσταση με το ferry boat από το λιμάνι του Πειραιά, ή 55 λεπτά με το ιπτάμενο, το Αγκίστρι είναι αυτό που θα έλεγε κανείς… διακοπές σε συσκευασία μονοήμερης. Αν έρθετε χωρίς μεταφορικό μέσο, θα βουτήξετε πιθανότατα στην περίφημη Χαλικιάδα, που απέχει περί τα 15 λεπτά περπάτημα από το λιμάνι και φημίζεται για το πιο εξωτικό τοπίο του Σαρωνικού: κρυστάλλινα νερά και επιβλητικά βράχια να τα κορνιζάρουν. Σημειώστε ότι το μονοπάτι που καταλήγει στην παραλία είναι απότομο, και χρειάζεται λίγη προσοχή. Οι οικογένειες με πιτσιρίκια ορκίζονται στο όνομα της Σκάλας, της μεγάλης οργανωμένης αμμουδιάς κοντά στο λιμάνι, με τα ρηχά ζεστά νερά και τα ταβερνάκια σε απόσταση βολής. 



Αν, πάλι, φέρετε τα ποδήλατά σας (που ταξιδεύουν δωρεάν μαζί σας στο ferry boat) μπορείτε να φτάσετε μετά από περίπου ένα εικοσάλεπτο ποδηλασίας στη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα, με τα καταπληκτικά νερά τους και τα πεύκα που φτάνουν σχεδόν ως το κύμα. 

Το πρώτο ιπτάμενο φεύγει από τον Πειραιά για το Αγκίστρι στις 8.50 το πρωί και το πρώτο ferry στις 9.00, ενώ για την επιστροφή σας το τελευταίο ferry φεύγει από το νησί στις 16.50 και το τελευταίο ιπτάμενο στις 17.50 (τις Κυριακές υπάρχει και ένα έξτρα ιπτάμενο για την επιστροφή, στις 19.00).

Περισσότερα θέματα για εκδρομές εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)