ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

3/5/17

Πώς να βελτιώσετε και να εξασκήσετε τη μνήμη σας
Αν ξεχνάτε εύκολα καθημερινά πράγματα όπως τηλέφωνα, διευθύνσεις αλλά και ονόματα και νιώθετε ότι η μνήμη να σας εγκαταλείπει, τότε σημαίνει ότι το μυαλό σας χρειάζεται πιο τακτική εξάσκηση για να παραμείνει σε εγρήγορση και να δουλεύει σωστά και αυτό θα το πετύχετε μόνο με εξάσκηση! Η απώλεια της μνήμης πλήττει κυρίως αυτούς που δεν χρησιμοποιούν το μυαλό τους, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στην αυτοσυγκέντρωση,τη μνήμη και τη δημιουργικότητά του μυαλού…
Διάβασμα
Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να διαβάσετε ένα βιβλίο. Το διάβασμα καταφέρνει και ενεργοποιεί τους νευρώνες του εγκεφάλου και το κρατούν σε εγρήγορση.
Διατροφή
Προσέξτε τη διατροφή σας, το μυαλό αλλά και το σώμα πρέπει να παραμένει υγιές. Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν, αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών. Για την τόνωση του εγκεφάλου καταναλώστε τρόφιμα που περιέχουν γλυκόζη αλλά και δημητριακά, ξηρούς καρπούς, μπανάνες, ρύζι, ψωμί και πατάτες. Επίσης βιταμίνες Α, Β και Ε, αλλά και τροφές με φώσφορο,μαγνήσιο και σίδηρο τα οποία βελτιώνουν τον μηχανισμό της σκέψης.
Ύπνος
Πολύ σημαντικό επίσης είναι να ξεκουράζετε τον εγκέφαλό σας, για αυτό κάτι ακόμα πολύ σημαντικό είναι ο ύπνος. Οι ώρες που θα πρέπει να ξεκουραζεται το μυαλό είναι 7 με 8 ώρες και 30 λεπτά ή 1 ώρα το μεσημέρι . Ο ύπνος ενισχύει τη μνήμη. Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες την ημέρα ή έχουν διαταραχές στον ύπνο τους,παρουσιάζουν δυσκολίες στην αυτοσυγκέντρωση και τη μνήμη.
Παιχνίδια μνήμης
Ιδανική άσκηση για το μυαλό είναι τα παιχνίδια μνήμης,γνώσεων και παρατηρητικότητας. Τα σταυρόλεξα είναι ένα παράδειγμα το οποίο οξύνει την μνήμη ένα ακόμη παιχνίδι που βοηθάει είναι τα παζλ…
Οι αιτίες που δημιουργούν την απώλεια μνήμης είναι :
1. Το στρες και το άγχος. Bρείτε τρόπους να χαλαρώνετε από τη δουλεία και την κούραση τα οποία μπλοκάρουν τη διαύγεια του πνεύματος και εμποδίζει σημαντικά τη συγκέντρωση.
2. Το κάπνισμα. Η νικοτίνη σε μεγάλες δόσεις μπορεί να μεταβάλει τις ικανότητες αυτοσυγκέντρωσης διότι περιορίζονται τα αιμοφόρα αγγεία και εμποδίζει την οξυγόνωση του εγκεφάλου.
3. Τα οινοπνευματώδη και η καφεΐνη σε υπερβολική ποσότητα μεταβάλλουν τη μνήμη και δημιουργούν πιο εύκολα στρες και άγχος.
4. Τα φάρμακα. Τα ηρεμιστικά και τα υπνωτικά όπως και άλλα αναλγητικά φάρμακα μπορούν να διαταράξουν την ικανότητα της μνήμης.
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger