ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

12/6/17

14 πανέξυπνες λύσεις για να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές από οποιαδήποτε επιφάνεια!
Μία απρόσεκτη κίνηση μπορεί να αφήσει αντιαισθητικές γρατσουνιές στα αγαπημένα σας αντικείμενα. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε ή να πετάξετε το κατεστραμμένο αντικείμενο στα σκουπίδια. Μπορείτε εύκολα να επιδιορθώσετε τις επιφανειακές γρατσουνιές με τη χρήση κοινών υλικών οικιακής χρήσης.
Σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε διάφορες επιφάνειες από φθορές και να κάνει οποιοδήποτε αντικείμενο να λάμπει σαν καινούριο!

Γυάλινες επιφάνειες

14 Πανέξυπνες Λύσεις για να Αφαιρέσετε τις Γρατσουνιές από οποιαδήποτε Επιφάνεια!
Για να αφαιρέσετε ή να καλύψετε μικρές γρατσουνιές πάνω σε γυάλινες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:
 • Βάλτε λίγη λευκή οδοντόκρεμα (χωρίς κόκκους ή λευκαντική δράση) σε ένα κομμάτι βαμβάκι ή σε ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα, και απαλά τρίψτε το στη γυάλινη επιφάνεια, εφαρμόζοντας κυκλικές κινήσεις για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε τα ίχνη της οδοντόκρεμας με νερό.
 • Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα φυτικού λαδιού σε ένα πανί από μικροΐνες ή σε ένα κομμάτι από βαμβάκι και τρίψτε απαλά την επιφάνεια για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό θα βοηθήσει να απαλλαγείτε προσωρινά από επιφανειακές γρατσουνιές. Μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα βαζελίνης.
 • Φτιάξτε τη δική σας πάστα στίλβωσης αναμειγνύοντας απλή μαγειρική σόδα με μια μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε στην επιφάνεια του γυαλιού, και στη συνέχεια σκουπίστε τη γρατσουνισμένη περιοχή με ένα κομμάτι βαμβάκι ή μάλλινο ύφασμα. Αφαιρέστε προσεκτικά τυχόν περίσσεια πάστα με ένα υγρό πανάκι.
 • Τα γυαλιστικά για το παρμπρίζ μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικά στην εξάλειψη γρατσουνιών πάνω σε γυάλινες επιφάνειες. Απλά ακολουθήστε τις οδηγίες, αφού προηγουμένως βεβαιωθείτε ότι η χημική σύνθεση του προϊόντος είναι κατάλληλη για το συγκεκριμένο είδος της επιφάνειας.

Δερμάτινα είδη

14 Πανέξυπνες Λύσεις για να Αφαιρέσετε τις Γρατσουνιές από οποιαδήποτε Επιφάνεια!
Οι γρατσουνιές σε δερμάτινες επιφάνειες είναι πολύ συχνές. Αν η ζημιά δεν είναι πολύ σοβαρή, μπορείτε εύκολα να την επισκευάσετε στο σπίτι.
 • Πάρτε κάποιο φυτικό λάδι ή baby oil, και εφαρμόστε το στη γδαρμένη επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα. Τρίψτε το λάδι μέσα στην επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις, και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει. Σκουπίστε τα υπολείμματα λαδιού με ένα καθαρό πανί. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε τη διαδικασία.
 • Ένας άλλος τρόπος για να καλύψετε τις γρατσουνιές σε μια επιφάνεια δέρματος είναι με τη χρήση βερνικιού νυχιών. Επιλέξτε ένα βερνίκι σε κάποιο χρώμα που να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος, και απλώστε μια μικρή ποσότητα στην περιοχή της ζημιάς με μια οδοντογλυφίδα.
 • Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε γρατσουνιές με τη βοήθεια ειδικού κεριού για δέρμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο κερί μέλισσας (για παράδειγμα, από ένα λιωμένο κερί). Ζεστάνετε το κερί, και εφαρμόστε το στη γρατσουνιά. Σκουπίστε τη κατεστραμμένη επιφάνεια με ένα πανάκι. Καλύψτε το κερί με ένα μαρκαδόρο ή γυαλιστικό παπουτσιών σε παρόμοια απόχρωση με το δέρμα.

Ξύλινες επιφάνειες

14 Πανέξυπνες Λύσεις για να Αφαιρέσετε τις Γρατσουνιές από οποιαδήποτε Επιφάνεια!
Για να κρύψετε ή να αφαιρέσετε γρατσουνιές σε ξύλινες επιφάνειες, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:
 • Αν έχετε να αντιμετωπίσετε γρατσουνιές σε σκούρο ξύλο, το ιώδιο είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει. Αραιώστε με νερό και εφαρμόστε το διάλυμα στις προβληματικές περιοχές χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα. Εάν είναι απαραίτητο, καλύψτε τις γρατσουνιές με βερνίκι.
 • Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε μισό καρπό καρύδι και να το τρίψετε πάνω στις γρατσουνιές. Όταν οι γρατσουνιές σκουρύνουν, σκουπίστε τις με ένα πανί, στη συνέχεια καλύψτε τις με ένα άχρωμο βερνίκι.
 • Αν μια ξύλινη επιφάνεια ραγίσει, μπορείτε να επαναφέρετε την αρχική της εμφάνιση χρησιμοποιώντας μαγιονέζα. Βάλτε λίγη μαγιονέζα σε ένα κομμάτι βαμβάκι, εφαρμόστε πάνω στη ραγισμένη περιοχή, και έχοντας απομακρύνει τη περίσσεια ποσότητα, αφήστε τη για 2-3 ημέρες. Το ξύλο θα φουσκώσει λίγο, με αποτέλεσμα οι ρωγμές να κλείσουν.

Πλαστικές επιφάνειες

14 Πανέξυπνες Λύσεις για να Αφαιρέσετε τις Γρατσουνιές από οποιαδήποτε Επιφάνεια!
Και εδώ υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε γρατσουνιές από πλαστικές επιφάνειες:
 • Ελαττώματα σε λείες πλαστικές επιφάνειες μπορούν να καλυφθούν με τη βοήθεια ενός συνηθισμένου σεσουάρ μαλλιών. Ρυθμίστε το σε ελάχιστη ισχύ, και κατευθύνετε τη ροή του θερμού αέρα κατά το μήκος της γρατσουνιάς. Εάν είναι απαραίτητο, αυξήστε τη θερμοκρασία μέχρι τα σημάδια να αρχίσουν να εξαφανίζονται. Περιμένετε 10-15 λεπτά, στη συνέχεια γυαλίστε την επιφάνεια και οι γρατσουνιές θα εντελώς αόρατες.
 • Τα γυαλιστικά αυτοκινήτων μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικά στην αποκατάσταση γδαρμένων πλαστικών αντικείμενων. Αφαιρέστε τυχόν ακαθαρσίες από την κατεστραμμένη περιοχή, στη συνέχεια, εφαρμόστε το προϊόν. Τελειώστε περνώντας την επιφάνεια με ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι.

Μεταλλικές επιφάνειες

14 Πανέξυπνες Λύσεις για να Αφαιρέσετε τις Γρατσουνιές από οποιαδήποτε Επιφάνεια!
Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μεταλλικών επιφανειών, μπορεί να απαιτούνται ποικίλες προσεγγίσεις για την αποκατάστασή τους. Για να απαλλαγείτε από γρατσουνιές σε κοσμήματα , είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματία κοσμηματοπώλη.
 • Από την άλλη πλευρά, κατεστραμμένες επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα μπορούν να επιδιορθωθούν στο σπίτι.
 • Γρατζουνιές σε ανοξείδωτο ατσάλι μπορούν να εξαλειφθούν με μια απαλή λίμα νυχιών.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειαντικές ιδιότητες μιας συνηθισμένης λευκαντικής οδοντόκρεμας. Εφαρμόστε στην περιοχή της ζημιάς, και τρίψτε με μια μαλακή βούρτσα ή ένα μαλακό πανί κατά μήκος της υφής του μετάλλου. Σκουπίστε το περίσσευμα οδοντόκρεμας με ένα καθαρό υγρό πανί.
Ενώ πειραματίζεστε με οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους, να έχετε κατά νου ότι κανένας τρόπος δεν θα συμβάλει στην εξάλειψη βαθιών γρατσουνιών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε επαγγελματίες ή να αντικαταστήσετε το ελαττωματικό προϊόν.
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger