Τα καλύτερα βιβλία για το καλοκαίρι 2017

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Πιστοί στην αγαπημένη μας συνήθεια της παραλίας, τη βιβλιοανάγνωση, προτείνουμε ήρεμη ακρογιαλιά, lounge μουσικές, οπωσδήποτε καφέ ή παγωμένη ελαφριά μπυρίτσα και “χάσιμο” στις σελίδες νέων τίτλων που ήρθαν για το καλοκαίρι 2017. Αποφεύγουμε πολιτικά δοκίμια, οικονομικές αναλύσεις, θεολογικά αναγνώσματα και τηρούμε το βασικό κανόνα του καλοκαιρινού βιβλιοφάγου: Διαβάζουμε αυτά που μας αρέσουν κι όχι αυτά που θέλουμε να μας δουν να διαβάζουμε!

Η ΔΙΨΑ

Συγγραφέας: ΤΖΟ ΝΕΣΜΠΟ

Εκδότης: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο Jo Nesbo επιστρέφει και μαζί του ο Χάρι Χόλε να αναμετρηθεί, αν και καθηγητής πλέον στην Αστυνομική Ακαδημία, με έναν νέο serial killer... Ή μήπως με ένα όχι και τόσο νέο serial killer; Είναι πολλά τα καλοκαίρια που περάσαμε με Jo Nesbo και είναι νομοτελειακό και αυτές οι 688 σελίδες της “Δίψας” να γεμίσουν άμμο, στάμπες από αντηλιακό και λεκέδες από καφέ.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ 

Εκδότης: ΔΙΟΠΤΡΑ

Η σπουδαία πένα της Έλενας Ακρίτα επιστρέφει με το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της επιδραστικότερης δημοσιογράφου-κυρίας των social media πάνω στην κατάλληλη στιγμή για να την πάρουμε μαζί μας διακοπές. Πάντα πιστή στο αθηναϊκό μεγαλοαστικό τοπίο, ακολουθεί τα τρία στοιχεία που της δίνει ο δολοφόνος, για να λύσει και αυτό το μυστήριο. Έλενα μας κακομαθαίνεις...

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Συγγραφέας: ΦΙΛΙΠ ΚΕΡ 

Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ

Πίσω στη δεκαετία του '50, στην Γαλλική Ριβιέρα ανακατεύονται η ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα, οι μεταναζιστικές εμμονές κι ένας εκβιασμός που δε γίνεται να περάσει ατιμώρητος. Αν και θα προτιμούσα να βρεθώ ο ίδιος στην Ριβιέρα για διακοπές, το βιβλίο του κλασικού πλέον Φίλιπ Κερ μας ταξιδεύει ακριβώς στο είδος που αγαπάμε, αυτό της upper class περιπέτειας.

ΡΕΝΑ

Συγγραφέας: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΡΤΩ 

Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ

Ερωτογραφική ανασκόπηση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας θα χαρακτήριζα την “Ρένα” ένα βιβλίο που στις 224 σελίδες του προσπαθεί να περιγράψει συναισθήματα, παρορμήσεις, ιστορικά γεγονότα, μια λούμπεν ηθογραφία γραμμένη από έναν ταλαντούχο και ειλικρινή αριστοκράτη των Εξαρχείων και των Λαδάδικων. Μεταξύ πολλών αστυνομικών προτάσεων ο Αύγουστος Κορτώ έρχεται να μας φέρει σε επαφή, περισσότερο με το ακόνισμα της ψυχής παρά του μυαλού.

ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Συγγραφέας: ΑΡΤΟΥΡΟ ΡΕΒΕΡΤΕ ΠΕΡΕΘ 

Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ

Πως γίνεται δυο μέλη της Βασιλικής Ισπανικής Ακαδημίας να μετατρέπονται σε action heroes μόνο και μόνο επειδή θέλησαν να μεταφέρουν την Encyclopedie των Ντιντερό και Ντ' Αλαμπέρ από το Παρίσι στην Ισπανία; Η Λογική κόντρα στον Μεσαίωνα και η Επανάσταση του Διαφωτισμού κόντρα στη συντήρηση και στο σκοταδισμό. Ένα σαγηνευτικό και ιστορικά τεκμηριωμένο μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και χαρακτήρες.

ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΖΩΗ

Συγγραφέας: ΡΟΛΑΝΤ ΛΕΙΖΕΝΜΠΙ 

Εκδότης: MVP PUBLICATIONS

Αν είναι να βγείτε με αθλητική βιογραφία στην παραλία, να βγείτε με αυτήν! Ο άνθρωπος φαινόμενο απορεί κι ο ίδιος με τον εαυτό του και προσπαθεί να περιγράψει πράγματα που έκανε, συνέβησαν , τα είδαμε εκατομμύρια μάτια σε όλον τον πλανήτη, αλλά ακόμα και τώρα που τα ξαναβλέπουμε, μοιάζουν αληθινά απίστευτα! Στη μετάφραση ένας μύστης του basketball ο Βασίλης Πουλάκος, μια από τις άξιες υπογραφές που θυμόμαστε από το ιστορικό “Τρίποντο”.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΔΙΧΩΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Συγγραφέας: ΚΡΙΣΤΟΦ ΖΑΝ ΓΚΡΑΝΖΕ 

Εκδότης: ΚΑΛΕΝΤΗΣ

Περσινό μου απωθημένο. Ο Γάλλος μάγος του θρίλερ μετά τα “Πορφυρά Ποτάμια”, το ¨Ελέησον με” και το “Καικέν”, έρχεται με ένα νέο κινηματογραφικό ανάγνωσμα, ένα άγριο έγκλημα που παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία. Το ογκώδες βιβλίο των 960 σελίδων θα μπορούσε να είναι και το τέλειο μαξιλαράκι παραλίας τυλιγμένο στο t shirt σας, ΑΝ καταφέρνατε να το αφήσετε από τα χέρια σας!
Περισσότερα θέματα για βιβλία εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)