5 διευθύνσεις για καφεδάκι στον ίσκιο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Η θερμοκρασία ανεβαίνει… επικίνδυνα και οι ανάσες δροσιάς στην πόλη επιβάλλονται. Πέρα από τις καλοκαιρινές μας βουτιές, αναζητούμε ίσκιο και… θαλπωρή σε αγαπημένα καφέ σε Αθήνα και Προάστια που σερβίρουν καφεδάκι και δροσιά σε όμορφους κήπους και αυλές. 

Δεξαμενή
Πλατεία Δεξαμενής, τηλ: 21 0722 4609

Σε μια από τις πιο δροσερές και ήσυχες γωνιές της Αθήνας, το ιστορικό καφενεδάκι της «άλλης» πλατείας, σερβίρει καφέ στη χόβολη υπό τον ίσκιο των δέντρων στον δροσερό πεζόδρομο έξω από το θερινό σινεμά της Δεξαμενής. Αν μας πάρει το μεσημεράκι εδώ, απολαμβάνουμε επίσης ούζο και τσίπουρο μετά μεζεδακίων.

Παλιάτσος
Βασιλέως Γεωργίου και Σουβαλιώτου, πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, τηλ: 2108100889 

Στην Πεντέλη εκεί ψηλά, ένας δροσερός Παλιάτσος απλώνει τα τραπεζάκια και τις αφράτες μαξιλάρες του στο γρασίδι κάτω από τα δέντρα στην πλατεία Αγίας Τριάδος και μας σερβίρει ωραία καφεδάκια και δροσιστικά smoothies από τις 9.00 το πρωί. Αργότερα, το γυρνά σε κρασί και μετατρέπεται σε παρεΐστικο wine bar με πολλές ωραίες συνοδευτικές γεύσεις, αλλά και θεματικές βραδιές. 

Six Dogs
Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα, τηλ: 21 03210510

Σταθερό meeting point για καφεδάκι τις ημέρες του καλοκαιριού (και τα βράδια), ο κήπος του Six Dogs είναι μια πράσινη ανάσα δροσιάς στο πιο-κέντρο-δε-γίνεται της πόλης. Ανοίγει κάθε μέρα από τις 10 το πρωί με καφέδες, ροφήματα και σνακ, και ξενυχτά μέχρι αργά το βράδυ με ωραιότατα κοκτέιλ. 

Artisanal 
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 6936144744

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασσικό με παριζιάνικο ντεκόρ, η αυλή αυτού του κηφισιώτικου μπιστρό μας περιμένει να πιάσουμε θέση στα τραπεζάκια ή στους άνετους καναπέδες κάτω από τον ίσκιο των δέντρων και να δροσιστούμε. Καφεδάκι, κρύο τσάι, αλλά και brunch σερβίρονται καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 11.00 το πρωί.

Βρούτος Καφενείο 
Αμύντα 12, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, τηλ: 210 7219254

Σε μια αυλή που θυμίζει χωριό – αλλά την ξέρουν όλοι- ο Βρούτος είναι ένα ανεπιτήδευτο καφενείο που ποντάρει στην παράδοση και το παρεΐστικο κλίμα. Εδώ απολαμβάνουμε στον ίσκιο ελληνικό καφεδάκι όπως παλιά και μεζεδάκια αν μας πιάσει το… μεσημέρι στα τραπεζάκια του.


in2life.gr

Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)