Υπάρχουν 6 τύποι σωματικού λίπους. Δείτε τι τους προκαλεί και πώς να τους αντιμετωπίσετε!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Η παχυσαρκία δεν είναι ασήμαντο θέμα. Υπάρχουν πολλές υποκείμενες αιτίες που την προκαλούν και πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσουμε. Κάποιες μέθοδοι λειτουργούν για μερικούς ανθρώπους, αλλά όχι για όλους.
Τώρα, οι ερευνητές ξέρουν το γιατί.
Μια πρόσφατη μελέτη στον τομέα της υγείας, μελέτησε μια ομάδα από 4.000 παχύσαρκους ενήλικες και τους τοποθετήσετε σε έξι διακριτές ομάδες.
1. Νέες υγιείς γυναίκες: γυναίκες που είναι παχύσαρκες, αλλά γενικά είχαν λιγότερες επιπλοκές σχετικά με την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης τύπου 2.
2. Άντρες με αλκοολισμό: όπως παραπάνω, αλλά με υψηλότερη πρόσληψη αλκοόλ.
3. Δυσαρεστημένοι και ανήσυχοι μεσήλικες: κυρίως γυναίκες με κακή ψυχική υγεία και ευεξία.
4. Εύποροι και υγιείς ηλικιωμένοι: με υψηλότερη πρόσληψη αλκοόλ και υψηλή αρτηριακή πίεση.
5. Σωματικά άρρωστοι, αλλά ευτυχής ηλικιωμένοι: ηλικιωμένοι με περισσότερες χρόνιες παθήσεις, όπως η οστεοαρθρίτιδα, αλλά καλά στην ψυχική τους υγεία.
6. Φτωχότεροι υγιείς άνθρωποι: άνθρωποι που ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση και είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό χρόνιων παθήσεων.
Αυτή η έρευνα είναι σημαντική, διότι η κατανόηση των βαθύτερων αιτιών της παχυσαρκίας μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμησή της. Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς την θεραπεία της παχυσαρκίας, αλλά πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα.
Αν και οι εικόνες που παρουσιάζονται παραπάνω, δεν έχουν να κάνουν με αυτή τη μελέτη, η κατανόηση των περιοχών που συσσωρεύει το σώμα μας λίπος είναι απαραίτητη για μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.
Υπάρχουν 6 Τύποι Σωματικού Λίπους. Δείτε ΤΙ τους Προκαλεί και ΠΩΣ να τους Αντιμετωπίσετε! - Εικόνα1
Υπάρχουν δύο τύποι κατανομής του σωματικού λίπους: Android και Gynoid.
Σύμφωνα με την PositiveMed:
Η πρώτη περίπτωση λέγεται έτσι γιατί συνήθως συναντάται στους άντρες. Μπορεί να έχετε ακούσει τον σωματότυπο του μήλου όταν η περιφέρεια της μέσης είναι πιο μεγάλη από τους γοφούς.
Και…
Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο συχνή στις γυναίκες. Είναι αυτό που λένε ο σωματότυπος του αχλαδιού. Εδώ, οι γοφοί έχουν μεγαλύτερη περιφέρεια από την μέση.
Ας δούμε κάθε κατηγορία ξεχωριστά!
Υπάρχουν 6 Τύποι Σωματικού Λίπους. Δείτε ΤΙ τους Προκαλεί και ΠΩΣ να τους Αντιμετωπίσετε! - Εικόνα2
1. Παχυσαρκία στο πάνω κομμάτι του σώματος (Android)
Αυτό συνήθως γίνεται λόγω της κακής διατροφής και της έλλειψης άσκησης. Προσπαθήστε να κόψετε τα γλυκά και να γυμνάζεστε για 30 λεπτά τη μέρα. Εάν δεν αλλάξει κάτι, ζητήστε τη βοήθεια ειδικού.
2. Παχυσαρκία επικεντρωμένη στο στομάχι (Android)
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε άγχος ή κατάθλιψη. Συνδυάζοντας άσκηση, με τεχνικές χαλάρωσης είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.
3. Παχυσαρκία στο κάτω κομμάτι του σώματος (Gynoid)
Είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στις περισσότερες γυναίκες. Κάντε ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος, συνδυασμένες με καρδιαγγειακές ασκήσεις.
4. Πρησμένο στομάχι (Android)
Αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή προβλημάτων με την αναπνοή. Προσπαθήστε να ελαττώσετε το αλκοόλ και δοκιμάστε αναπνευστικές ασκήσεις.
5. Παχυσαρκία στο κάτω μέρος του σώματος, κυρίως στα πόδια (Gynoid)
Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο σε όσες είναι έγκυες. Δοκιμάστε αεροβική για να μειώσετε την πίεση στα πόδια και τις πατούσες σας. Επίσης, όταν θα κάθεστε, καλό είναι να έχετε τα πόδια σας σηκωμένα.
6. Έντονο πρόβλημα στο στομάχι (Android)
Αυτό είναι αποτέλεσμα ακινησίας. Η άσκηση είναι πολύ σημαντική, όπως και το να κρατάτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά. Μην το παρακάνετε και να τρώτε μικρές μερίδες.
Το να γνωρίζετε τι χρειάζεται κάθε σωματότυπος είναι σημαντικό για να καταπολεμήσετε την παχυσαρκία. Ωστόσο, κάποιοι ορμονικοί και γενετικοί λόγοι θα πρέπει πρώτα να αποκλειστούν γιατί, αλλιώς τίποτα από αυτά δεν θα έχει αποτέλεσμα.
Περισσότερα θέματα για το αδυνάτισμα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)