Οι δωρεάν εκδηλώσεις του Ιουνίου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Ταινίες κάτω από τ’ άστρα, αγαπημένοι καλλιτέχνες σε μοναδικές εμφανίσεις, performances σε στοές και δραστηριότητες για πιτσιρίκια γεμίζουν ιδανικά (και δωρεάν) τον ερχομό του καλοκαιριού στην πόλη. 

Athens Open Air Film Festival

Το απόλυτο σινεφίλ καλοκαιρινό φεστιβάλ γεμίζει φέτος τους υπαίθριους χώρους της πόλης με αγαπημένες ταινίες, προβολές συνοδεία ζωντανής μουσικής και ένα σκοτεινό γκόθικ αφιέρωμα στο βρετανικό σινεμά για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων θα απολαύσουμε τον κλασσικό Δράκουλα με τον Κρίστοφερ Λι, το Big Lebowski των Κοέν, το επικό Blade Runner και πολλά ακόμα ωραία και σινεφίλ. Οι προβολές ξεκινούν τον Ιούνιο και θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση του προγράμματος εδώ. 

Athens gardens festival

Γιορτάζει φέτος τα 5 του χρόνια τιμώντας τους μεγαλύτερους κήπους της Αθήνας με θέμα  "Φυσικά μουσικά τοπία & εκφάνσεις ρομαντισμού" και αποτελεί σούπερ ευκαιρία να επισκεφτούμε τον Εθνικό κήπο στις 8, 9, 10 και το Πεδίον του Άρεως στις 11 Ιουνίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 13 συναυλίες αλλά και ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Ζήσε τον (εθνικό) Κήπο αλλιώς

Πρασίνου… συνέχεια, με τον αγαπημένο κήπο της Αθήνας να ανοίγει τις πύλες του για ολόκληρο τον Ιούνιο και να γεμίζει τις ημέρες μας εκεί με μουσική, θέατρο, άθληση, ευεξία, δημιουργική απασχόληση για τα πιτσιρίκια και μπόλικες εκπλήξεις μέσα από 130 εκδηλώσεις. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

«Διαβατήριο: Ένα πράσινο Κουμπί» στο Χαλάνδρι

Μια γυναίκα, μετανάστης από τη Βουλγαρία περνά τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μέσω Τουρκίας και δύο Έλληνες συνοριοφύλακες τη συλλαμβάνουν. Παρά την εμφανή ταλαιπωρία της, οι συνοριοφύλακες της περνούν χειροπέδες και την ανακρίνουν. Μέσα από την ανάκριση, τους διηγείται όλη την ιστορία της σχετικά με το πώς έφτασε μέχρι τον Έβρο μαζί με άλλους, σε μια παράσταση που ζωντανεύει μέσα από προσωπικές ιστορίες η ιστορία της Ελλάδος από 1945 και μετά και η ιστορία της μετανάστευσης σε ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου. Το θεατρικό έργο παρουσιάζεται Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου στις 21.15.

ElaiΩnas Festival

Επιστρέφει δριμύτερο από την Πέμπτη 1 Ιουνίου έως την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα και από την Πέμπτη 8 Ιουνίου και μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στο ιστορικό Υπόγειο της Πεσμαζόγλου. Το φετινό ElaiΩnas Festival επανέρχεται για Τρίτη χρονιά παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαλέξεις, προβολές ντοκιμαντέρ και εκθέσεις εμπνευσμένες από την ιστορία της Αθήνας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» στην Ανδριανού

Το κλασικό έργο του Σαίξπηρ παρουσιάζεται σε μια site specific παράσταση με περιπατητικό χαρακτήρα, η οποία εξελίσσεται γύρω από την Ακρόπολη – από τη Στοά του Αττάλου ως το Αστεροσκοπείο. Στοχεύοντας σε μια βιωματική θεατρική εμπειρία σύμφωνη με την πλοκή του έργου, που διαδραματίζεται τη μέρα του θερινού ηλιοστασίου, η πρώτη παράσταση θα δοθεί την 21η Ιουνίου στις 19.00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και οι άλλες δύο στις 22 και 23 Ιουνίου στις 19.00. Διάρκεια: 3 ώρες μαζί με το διάλειμμα.

Summer Nostos Festival 2017 στο ΚΠΙΣΝ

Από τις 18 έως τις 25 Ιουνίου οι σκηνές του SNFestival στο ΚΠΙΣΝ θα φιλοξενήσουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής και σύγχρονης κλασικής μουσικής, της jazz, της rock, της hip-hop, της pop, της indie, της παραδοσιακής και ethnic μουσικής, συνθέτοντας ένα ηχητικό πανόραμα που έχει να προσφέρει κάτι για τον καθένα. Πάνω από 25 συναυλίες διαμορφώνουν την μουσική ενότητα του φεστιβάλ με ορισμένα από τα κορυφαία acts να περιλαμβάνουν τους: Λεωνίδα Καβάκο με τον Enrico Pace στο πιάνο, The Cinematic Orchestra, Yo La Tengo, Mélanie De Biasio, Λένα Πλάτωνος, Μόνικα με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Saul Williams, ΜΕΛΙSSES, Charlotte Rampling με την γαλλοαμερικανίδα τσελίστα Sonia Wieder-Atherton, Νίκο Πορτοκάλογλου, Μάρκελλο Χρυσικόπουλο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και πολλούς ακόμα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Κ. ΒΗΤΑ στο ΚΠΙΣΝ

Ο καλλιτέχνης που μετά την αποχώρησή του από τους Στέρεο Νόβα έστησε τη δική του μοναδική μουσική περσόνα, εμφανίζεται στο πλαίσιο των Music Escapades στο ΚΠΙΣΝ στις 10 Ιουνίου στις 21.00, για να συνδυάσει τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο Ομόνοια, με παλαιότερες στιγμές από την προσωπική του πορεία, αλλά και από τις μέρες των Στέρεο Νόβα.

Γιόγκα στη Νέα Σμύρνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα γιορτάζεται όπως της αρμόζει στο Άλσος της Νέας Σμύρνης, δηλαδή με μαθήματα και ομιλίες από τους πιο δημοφιλείς δασκάλους της Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου από τις 12.00 μέχρι τις 19.30. Για το αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ. Για εγγραφές κλικ εδώ

Καλοκαιρινές βραδιές μουσικές στο ΜΙΕΤ

Το Αίθριο Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας γεμίζει μουσικές τις ημέρες του Ιουνίου. Πέμπτη και Παρασκευή 1 και 2 Ιουνίου στις 20.30 θα εμφανιστεί το Vasilis Rakopoulos Quintet "Aegean Jazz" , ενώ την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 20.30 ο πιανίστας Φίλιππος Τσαλαχούρης παρουσιάζει το μουσικό έργο "Μάνος Χατζιδάκις και Θέατρο Τέχνης".

Ντοκιμαντέρ για τον Μάνο Χατζιδάκι στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Το ντοκυμαντέρ «Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον καθρέφτη» του Δημήτρη Βερνίκου παρουσιάζεται σε επετειακή προβολή στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19:00. Την προβολή θα προλογίσει ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, Δημήτρης Βερνίκος. 

Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στον κήπο της Γαλλικής Σχολής

Πέντε γαλλικές ταινίες στον ειδυλλιακό κήπο της Γαλλικής Σχολής (Διδότου 6, Αθήνα), θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από την 1η Ιουνίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου: το India song της Marguerite Duras (1/6), το Όλα τα πρωινά του κόσμου του Alain Corneau (21/6), το Μια γυναίκα στο παράθυρό της του Pierre Granier-Deferre (4/7), το Ο τυχοδιώκτης του Ρίο του Philippe de Broca (18/7) και το Ο δολοφόνος κατοικεί στο νούμερο 21 του Henri-Georges Clouzot (4/9). Στην είσοδο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ώρα έναρξης 21.30, για όλες τις προβολές.

Removement Athens 2017

Τρεις στοές του κέντρου της Αθήνας, ζωντανεύουν όλον τον Ιούνιο μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις και διαδραστικές performances καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών στο πρώτο Removement Athens, το οποίο ακολουθεί την «πορεία» των εμπορικών οδών του κέντρου μέσα στη σύγχρονη ιστορία και την μεταμόρφωση τους την τελευταία διετία. Η αρχή θα γίνει την 1η Ιουνίου από την Στοά Πραξιτέλους στις 19.30 μέσα από μία performance που σκηνοθετεί και συνθέτει η χορογράφος-σκηνοθέτης Νατάσσα Ζούκα, ενώ εικαστικές παρεμβάσεις και εγκαταστάσεις σε διαφορετικά επίπεδα θα φιλοξενηθούν στη Στοά Καΐρη (2-30/6) και performances στην Στοά Αρσάκης (9-10 και 21 και 30 Ιουνίου). Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 
Νικόλας Γεωργιακώδης, in2life.gr
Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)