Κυνήγι χαμένου θησαυρού μέσα στο σπίτι - Κάρτες για εκτύπωση

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Οδηγίες
  • Κατεβάζετε το εκτυπώσιμο αρχείο με τα 10 «κλειδιά» που θα βρείτε πιο κάτω.
  • Κόβετε το κάθε κλειδί γύρω γύρω με ψαλίδι.
  • Απομακρύνετε τα παιδιά και κρύβετε το κάθε κλειδί στην αντίστοιχη κρυψώνα.
  • Στην τελευταία κρυψώνα, κρύβετε το θησαυρό που μπορεί να είναι μια λιχουδιά, ένα μικρό δώρο ή ακόμα κι ένα μεγαλύτερο δώρο (για παράδειγμα το δώρο γενεθλίων τους, αν θέλετε να έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία να το βρουν!)
Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, αλλά με τη βοήθειά σας μπορούν να το παίξουν και μικρότερα παιδιά. Απλά θα τους διαβάζετε εσείς τα κλειδιά. Αν κολλήσουν και δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, βοηθήστε τα λίγο. Επίσης οι κόρες μου αν και μεγαλύτερες, το έπαιξαν και το απόλαυσαν! Γιατί το παιδί που βρίσκεται μέσα τους, ζει και βασιλεύει!
Επειδή όμως θέλω να ανακαλύψετε κι εσείς το παιδί που κρύβεται μέσα σας, ας το παίξουμε τώρα και μαζί! Πάμε να δούμε τα κλειδιά ένα ένα και σας καλώ να δίνετε τις απαντήσεις από μέσα σας. Για να δούμε… Θα τις βρείτε; 😉

Τα 10 κλειδιά

Το πρώτο κλειδί το δίνετε στα παιδιά στο χέρι στο ξεκίνημα του κυνηγιού. Το κλειδί γράφει:
Κυνήγι θησαυρού για μέσα στο σπίτι
Η λέξη που πρέπει να μαντέψουν είναι βέβαια καθρέφτης, οπότε θα τρέξουν να βρουν το επόμενο κλειδί σε έναν από τους καθρέφτες του σπιτιού. Εκεί θα βρουν το δεύτερο χαρτάκι που γράφει:
Κυνήγι θησαυρού για μέσα στο σπίτι
Η δυσκολία με το κλειδί #2 είναι ότι οι λέξεις είναι γραμμένες αντεστραμμένες! Που σημαίνει ότι για λίγη ώρα θα σαστίσουν και δε θα μπορούν να το διαβάσουν. Βέβαια «κατά σύμπτωση» βρίσκονται δίπλα στον καθρέφτη! Άραγε θα σκεφτούν να τον χρησιμοποιήσουν για να διαβάσουν εύκολα και γρήγορα τις οδηγίες;
Για να μην σας στέλνω τώρα με το laptop ή το κινητό σε καθρέφτη, το κλειδί γράφει: «Τρέχει ο χρόνος. Τρέχεις κι εσύ εκεί για να βρεις το επόμενο κλειδί… Τικ τοκ, τικ τοκ, τικ τοκ.» Το επόμενο κλειδί λοιπόν το κρύβετε… Πού αλλού; Σε ένα ρολόι. Νάτο:
Κυνήγι θησαυρού για μέσα στο σπίτι
Πρέπει λοιπόν να τρέξουν στο δωμάτιό τους και να να αναζητήσουν το επόμενο κλειδί στη δέκατη σελίδα του βιβλίου που διαβάζουν αυτή την εποχή. Να τι θα βρουν στη δέκατη σελίδα:
Κυνήγι θησαυρού για μέσα στο σπίτι
Το «Δόντια. Δυο δόντια» είναι γλωσσοδέτης. Προχοχή είναι δυο, όχι δύο. Δηλαδή τονίζεται στη λήγουσα, γιατί έτσι είναι πιο δύσκολο. Για πείτε το κι εσείς δυνατά:
Δόντια. Δυο δόντια.
Δόντια. Δυο δόντια.
Δόντια. Δυο δόντια!
Το επόμενο κλειδί είναι κρυμμένο στο μπάνιο, δίπλα στην οδοντόβουρτσα. Νάτο:
Κυνήγι θησαυρού για μέσα στο σπίτι
Το βρήκατε τι είναι; Μα και βέβαια το βρήκατε. Είναι η καρέκλα και το επόμενο κλειδί είναι κάτω από μία καρέκλα. Μέρος της διασκέδασης είναι ότι θα πρέπει να κοιτάξουν κάτω από όλες τις καρέκλες του σπιτιού. Κάτω από μια καρέκλα λοιπόν είναι το επόμενο:
Κυνήγι θησαυρού για μέσα στο σπίτι
Λοιπόν; Τι είναι; Τι είναι;
Είναι το σφουγγάρι. Τρέχουν στο μπάνιο, όπου δίπλα στο σφουγγάρι βρίσκεται το επόμενο κλειδί:
Κυνήγι θησαυρού για μέσα στο σπίτι
Πούν’το, πού’ντο το δαχτυλίδι, ψάξε, ψάξε δε θα το βρεις… Έφυγαν για τη θήκη με τα κοσμήματα, όπου θα βρουν το επόμενο χαρτάκι:
Κυνήγι θησαυρού για μέσα στο σπίτι
Θα ξεπαγιάσει το καημενούλι γιατί το έχουμε κρύψει στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Εκεί, παγωμένο, θα βρουν το επόμενο χαρτάκι που γράφει:
Κυνήγι θησαυρού για μέσα στο σπίτι
Λογικά, κάθε πρωί ξυπνούν… στο κρεβάτι! Κάτω από τα σκεπάσματα ή από το μαξιλάρι, θα βρουν το τελευταίο κλειδί που γράφει:
Κυνήγι θησαυρού για μέσα στο σπίτι
Οπότε τρέχουν στην παπουτσοθήκη. Μέσα ή δίπλα σε ένα ζευγάρι παπούτσια βρίσκεται ο θησαυρός. Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α!

http://www.aspaonline.gr/kinigi-thisavrou-spiti/

Περισσότερες δραστηριότητες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)