Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για ζευγάρι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Οι μήνες των διακοπών πλησιάζουν και εσύ έχεις αρχίσει ήδη να σκέφτεσαι πότε θα πάρεις άδεια και φυσικά σε ποιο νησί θα πας φέτος για να χαρείς τον έρωτα σου με το ταίρι σου. Τι και αν είστε πολλά χρόνια μαζί, τι αν είστε μόλις λίγους μήνες, ο έρωτας και η σχέση θέλουν καλοπέραση και το καλοκαίρι προσφέρεται για χαλάρωση, βόλτες στην αμμουδιά και ρομαντικά γεύματα δίπλα στη θάλασσα.

Εμείς λοιπόν σας παρουσιάζουμε την απόλυτη λίστα με τα ρομαντικά νησιά που μπορείτε να επισκεφτείτε φέτος με τον/τη σύντροφο σας, αν θέλετε να περάσετε ένα αξέχαστο καλοκαίρι:

1. Η Μήλος κάτω από τη μηλιά θα πέσει!

Η Μήλος είναι το κατ'εξοχήν νησί των ερωτευμένων. Κρυστάλλινα νερά, μοναδικά τοπία και κατάλευκοι βράχοι είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα σε κάνουν να κλείσεις άμεσα τα εισιτήρια σου για ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου. Και αν σε φοβίζει η φήμη του «Στη Μήλο όποιος πάει ή χωρίζει ή παντρεύεται», μην πτοείσαι, μπες στο καράβι και μόλις πιάσεις το λιμάνι της  Μήλου θα τα ξεχάσεις όλα!

2. Μας κούφαναν, τα Κουφονήσια!

Μπορεί να μην είναι από τα πιο πολυσύχναστα νησιά στην Ελλάδα καθώς κυκλοφορεί γενικά η φήμη πως στα Κουφονήσια πάνε μόνο οι αναρχοαυτόνομοι ή οι ψαγμένοι, αλλά μάθετε πως είναι ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά του Αιγαίου. Πεντακάθαρα νερά και καταγάλανα τοπία είναι μέρικοι από τους λόγους που θα σε κάνουν να επιλέξεις τα Κουφονήσια χωρίς δεύτερη (μη σου πω και χωρίς πρώτη) σκέψη. 

3. Σίφουνας η Σίφνος!

Η Σίφνος ήρθε σαν σίφουνας σε αυτήν τη λίστα, καθώς μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στις καλοκαιρινές προτιμήσεις των ζευγαριών. Είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων ενώ προσφέρεται και για κοντινές εξορμήσεις σε άλλα γειτονικά νησιά όπως είναι η Σέριφος και η Κίμωλος. Ετοίμασε βαλίτσες για Σίφνο!

4. Στη μαγευτική αμμουδιά της Αμοργού. 

Η Αμοργός με τις μαγευτικές αμμουδιές και τις καταγάλανες παραλίες είναι μία ιδανική λύση για όποιο ζευγάρι θέλει να περάσει ρομαντικές αλλά και ήρεμες διακοπές. Είναι οικονομική και σου δίνει την ευκαιρία να περάσεις περισσότερες μέρες από ότι θα περνούσες σε κάποιο άλλο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου. Φύγαμε για Αμοργό...

5. Με τα λευκά σας, στη Λευκάδα!

Η Λευκάδα είναι το νησί που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Πανύψηλα και πανέμορφα βουνά που συνυπάρχουν στο τοπίο με τα καταγάλανα νερά των παραλιών που παραπέμπουν σε πισίνες. Αν μάλιστα, διαθέτετε και αμάξι, θα έχετε την ευκαιρία να τη γνωρίσετε ακόμα καλύτερα. Μην το καθυστερείτε, κλείστε τώρα εισιτήρια για Λευκάδα!

6. Για να βρείτε την Ιθάκη σας...

Η Ιθάκη από την αρχαιότητα αντιπροσωπεύει το νησί των ερωτευμένων, καθώς ο Οδυσσέας έψαχνε την Ιθάκη του άρα την Πηνελόπη του, δηλαδή τον έρωτα του. Η Ιθάκη μπορεί να σας προσφέρει μοναδικές διακοπές με το ταίρι σας σε μέρη που δεν έχετε ξανά δει σε κάνενα άλλο νησί της Ελλάδας. Και αν ψάχνεις και Σεϊχέλες στην Ιθάκη θα τις βρείτε .

7. Γίνε ηφαίστειο στη Σαντορίνη 

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας, η Σαντορίνη με την πανέμορφη θέα. Αν θέλετε να περάσετε ρομαντικές μέρες και νύχτες χωρίς να σας ενδιαφέρει το αν θα κάνετε μπάνιο, τότε η Σαντορίνη είναι η ιδανική επιλογή. Βόλτες με τα γαϊδουράκια, κοσμοπολίτικος αέρας και το ηφαίστειο της Οίας νομίζω πως είναι αρκετά για να σας πείσουν να επισκεφτείτε το νησί που βρίσκεται στην κυριολεξία πάνω στους βράχους!

8. Φιληθείτε ελεύθερα στη Φολέγανδρο.

Η Φολέγανδρος δε θεωρείται από τα πιο γόνιμα και καταπράσινα νησιά αλλά εκπέμπει μία μοναδική αίσθηση ερωτισμού. Μαγεύει κάθε επισκέπτη με τις μοναδικές παραλίες της ενώ η γνήσια ρομαντική - νησιωτική ατμόσφαιρα θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε! Φτιάξτε γρήγορα βαλίτσες για Φολέγανδρο!

9. Δεν κοιμόμαστε ποτέ στα Κύθηρα!

Τα Κύθηρα είναι το ενετικό στολίδι του Αιγαίου. Παραδοσιακά αλλά και με μία αίσθηση μεσαιωνισμού και ερωτικού πάθους, σαγηνεύουν κάθε ζευγάρι που τα επιλέγει. Μην τρέφετε αμφιβολίες για τα Κύθηρα καθώς μπορούν πέρα από τα δικά τους ζωηρά τοπία να σας δώσουν την ευκαιρία να ταξιδέψετε στο Ελαφονήσι ή την καταπράσινη Πελοπόννησο. Let's go to Kithira, bae!

10. Εναλλακτικά και στην Αστυπάλαια!

Ναι ναι, καλά ακούσατε. Αν θέλετε να κάνετε καλοκαιρινές διακοπές που θα τις θυμάστε για όλη σας τη ζωή, διαλέξτε την Αστυπάλαια. Είναι οικονομική και θα σας δώσει την ευκαιρία να πατήσετε το κουμπί του escape από τη δύσκολη και βαρετή καθημερινότητα. Άσε το καράβι να σε πάει στην Αστυπάλαια! 

Ελπίζουμε λοιπόν να σας βοηθήσαμε και να σας δώσαμε καλές και εναλλακτικές ιδέες για το πού θα περάσετε τις φετινές σας καλοκαιρινές διακοπές! Άντε και καλό καλοκαίρι... 

neopolis.gr

Περισσότερα θέματα για διακοπές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)