Τα καλύτερα στη Σέριφο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Αρχετυπικό κυκλαδονήσι που διατηρεί ένα σχετικά χαμηλό προφίλ ανάπτυξης παρότι έχει άνετη πρόσβαση από Αθήνα με πλοία και ταχύπλοα και διαθέτει μια από τις ομορφότερες Χώρες του Αιγαίου. Το δυνατό χαρτί της, εκτός από τη Χώρα, είναι οι δεκάδες παραλίες της, πολλές από τις οποίες δεν είναι οργανωμένες και παραμένουν σχετικά παρθένες παρότι τα τελευταία χρόνια οι μόνιμοι παραθεριστές του νησιού βλέπουν τις πρώτες βιλίτσες να παρεμβαίνουν στο τοπίο. Μηχανάκι ή αυτοκίνητο που να μπαίνει και σε χωματόδρομους είναι απαραίτητο για να ανακαλύψετε τις ωραιότερες παραλίες. Η Χώρα προσφέρεται για καφέ ή ποτό στην πλατεία του Δημαρχείου ή βόλτα μέχρι τα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου, ενώ το Λιβάδι, ο οικισμός του λιμανιού, είναι το αγαπημένο spot της νεολαίας για παρεΐστικο nightlife.

Τι να δείτε

ΧώραΠερπατήστε μέχρι τα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου με το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στην κορυφή του απόκρημνου βράχου και καταλήξτε στην όμορφη πλατεία του νεοκλασικού Δημαρχείου. Επισκεφτείτε το αρχαιολογικό και το λαογραφικό μουσείο. 
Μέγα Λιβάδι 
Παραθαλάσσιος οικισμός που γνώρισε μεγάλη ακμή στο παρελθόν. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στα ιστορικά εγκαταλελειμμένα μεταλλεία προτού τιμήσετε τις ταβέρνες του. 
Πύργος 
Έρημος παραδοσιακός οικισμός που ζωντανεύει με το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου. Αποτελούσε μέρος του χωριού της Παναγιάς, όπου βρίσκεται και μια ενδιαφέρουσα βυζαντινή εκκλησία του 11ου αιώνα.

Παραλίες

Η Ψιλή Άμμος ( γαλάζια νερά, ταβέρνες και πολυκοσμία ), ο Άγιος Σώστης ( δεντράκια και όμορφα νερά ), το Γάνεμα ( άγρια ομορφιά και ησυχία ), η Βαγιά ( όμορφη μεγάλη αμμουδιά που την «πιάνει» ο αέρας ), ο Αϊ-Γιάννης ( κοντινή και αμμουδερή ), η Συκαμιά, η Λια και ο Πλατύς Γιαλός είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Σέριφου.

Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)